Zase ten triple test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2640
25.5.12 13:31

@Naima tak já beru 99,9, že je skoro sto… Ale i tam já na plodovku nechci, no ale uvidíme dle výsledků když zadají správně délku těhu
A máš ppravdu, zjistím, že třeba nemá downa (kdybych šla na plodovku), ale jiné věci to nezjistí stejně :-( Člověk prostě musí doufat a věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
25.5.12 13:44

Ahoj,tak já právě ted čekám na výsledky triple testu,tak jsem napnutá jak kšandy.Sama nevím jak bych reagovala,máme zkušenost v rodině kdy mimi bylo zdravé a po plodové vodě potrat v 21.týdnu.Což je už mazec.Já asi plodovku také zavrhuju,ale u prvního problém nebyl tak nemůžu říct nikdy ,když jsem situaci ještě neřešila(ani řešit nechci).Byla jsem ve 12 tt u obou těhotenství na NT+ screeningu a vše v pořádku.Byla jsem relativně klidná,jen ted mi sestra na gyndě vykládala při odebírání krve právě na Triple test že měli nedávno zrovna 3 případy kdy ve 12 tt na screeningu vše O.K. a ve 20tt zjistili Downa.Tak mě celkem vystresovala.Nechápu proč to vykládá.Myslím že je stejně vše 100% až opravdu když miminko vykoukne ven. :D .Bude vše o.k.uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.5.12 13:44

scai - jako bych viděla samu sebe před rokem. Tripply na DS 1:7, dr. zadal stáří podle UTZ ve 12 týdnu, ale já přesně věděla, kdy jsme malého počali. Rozdíl také týden. Já nakonec na plodovku šla. Jsem srab, nevydržela bych to až do 40 tt žít v nejistotě. No a vše OK. Máme už 9 měsíčního zdravého raráška :palec: Jo a u dcery jsem měla DS 1:120, taky plodovka a taky vše OK.
Já měla u obou nízké AFP a na genetice mi řekli, že někdo prostě vylučuje málo tohoto hormonu do krve a proto to opakovaně vychází blbě.
Neboj, to bude OK.
A k té spolehlivosti AMC, ta jedna 0,01% je počítáno pouze na lidskou chybu. Samotné testy ukáží v případě DS výsledky jednoznačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.5.12 13:45

A naopak kamarádka měla všechny testy OK a narodil se chlapeček s DS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
25.5.12 13:47

@Edita27 počkej jako zjistili downa a byl to down?To určitě ne, u jedné mudry, dost dovná pravděpodobnost, Spíš tím myslela, že tripply vyšly blbě,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
25.5.12 13:49

@Barficka jojo to je mi jansé, že to 0,1 je lidská chyba.
Já zase mám hodně vysoké HCG…
ale brala jsem do 13 tt utrogestan, a taky původně čekal dvojčata… tak si říkám, že to může být i tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.5.12 13:51

U mého doktora mají také jednu paní, která má přes negativní NT+ a negativní tripple miminko s DS. Tak trochu mě tím zpražila, když jsem si vydechla, že mám krevní testy ok :? .

• Citovat
  • Upravit
2231
25.5.12 14:00

scai :No právě mi to podala tak, že se to i potvrdilo.Nevím já se po tom dál nepídila, ale můj gynekolog není zrovna zastáncem těchto screeningu.Je to prý tahání peněz z lidí, protože když ti něco zjistí špatně tak stejně než jdeš na nějakou plodovku trvá to až do těch triple testů.Tak je podle něj jedno jestli tam jdeš nebo ne protože to nemají dotažený do konce.Mám kamarádku, která u své gynekoložky měla vše O.K. a na Veveří v Brně jí pak ve 12 tt zjistili že miminko je velmi špatný (nevyvíjel se mozek) a že by stejně po porodu zemřelo.Musela jít na potrat.Na to reagoval můj doktor argumentem že její doktorka to musela přehlídnout, protože takovou vážnou vadu musela vidět i na normálním ultrazvuku.Nevím, jen vlastně papouškuju co mi řekl.Za sebe jsem ráda, že jsem na NT+ screening šla a věděla jsem, že je vše vpořádku už tak brzy.I když to nevíš nikdy 100%. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
25.5.12 14:28

Holky slyšely jste ten balvan?????? :D :D :D
Je to dobrý! Nový tripply vyšly mnohem líp (číselně mi to neřekla). ty první mi nejspíš sestra na žádance spletla datum a napsala 20.4. UTZ a ty data k němu místo 30.4.!
Teda prý stále mám vysoké HCG, je to atypické, ale když to zkombinují s těma prvníma a ultrazvukem je to negativní a to 1:2900! nechápu, ale trvala na tom, že kdyby dala samotný tripple je pozitivní. Což nechápu, když kombinací snížila riziko. Po NT screeningu jsem měla 1:1750
Ale furt trvala na tom, že to je atypické, že mám přijít… jako příjdu, ale jen na konzultaci.
Jo a zadali tam stejně 16+6 k datu odběru a já vím, že jsem byla max 16+2, takže další dny k dobru a kdyby to dali dle oplození, vyjde to ještě líp!
jo a ještě jsems e ptala zda to HCG nemůže být vyšší díky tomu, že jsem brala utrogestan a prý může, že ho zvyšuje! Takže to bude určitě tím, ale potom zase mluvilo o tom, že je vyšší a atypické… no asi se chrání, protože tam má víc výsledků a chápu, že se může bát. Ale já už jsem v klidu a dám si snad panáka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.5.12 14:33

Ať se s tím atypickým screeningem jdou bodnout. To je neskutečný nešvar v ČR. Důležitý je závěr negativní nebo pozitivní. Super, že ti vyšly mnohem lepší výsledky :).

Btw s tím vyšším hCG a atypickým screeningem mě také otravovali, můj gynekolog řekl, že se mám na nějakou genetiku vykašlat a počkat na ultrazvuk, pak mi udělali kombinovaný screening a riziko jsem měla 1:50000, takže sami naznali, že plodovka by byla v tomto případě zvrhlost, vyšší hCG nevyšší hCG.

• Citovat
  • Upravit
2640
25.5.12 14:42

@Naima přesně, oni to píšou jen aby se chránily, kdyby to pak nedopadlo…a mohli říct, my jsme ale varovali!
Přitom sama mi řkela, že utroš to zvyšuje…a pak zase mluví o atypickém výsledku.
No tak hlavně, že dopadl mnohem líp než první, kde asi vyplnili blbě žádanku :-(
A já se tu tři dny trápím :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
25.5.12 16:24

Ted jsem si dočetla diskusi a musím říct, že jsem trochu zaskočená tím, že ty tripl testy jsou spíš na vyplašení než na uklidnění. Mě teprve čeká NTplus, ale kvůli předchozímu špatnému těhotenství mám doporučené právě i ty tripl testy, nezávisle na tom NT. NT screeningu moc nevěřím,i přesto že většina lékařů říká, že jsou celkem přesný a měla by se z nich zjistit většina vývojových vad i třeba rozštěp patra.A možnost, že se spletou je 4%…Já jsem minule měla NT negativní,pak jsem byla ještě na speciálním půlhodinovém vyšetření, kde na ten utz zíralo x doktorů a jen se usmívali jak je miminko krásný, měli jsme i 3D fotky a video a až v 21tt zjistili, že má vrozenou vadu neslučitelnou se životem při běžném utz…žádný tripl test. Nechápu jak to nemohli odhalit dřív, když jsem v podstatě podstoupila dva speciální screeningy :nevim: Ted čekáme nové miminko, a bojím se i NT, protože mě neuklidní a tak jsem si myslela, že ty tripl jsou už mnohem přesnější, když se dělají později,a ono to vypadá, že akorát dokážou vystresovat :,( ale jdu taky k Dr.Vlašínovi, prý je nejlepší, tak asi budu věřit tomu, co řekne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.5.12 17:48

@theresque NT+ má daleko vyšší přesnost, než tripple test, který má jen cca 65% záchyt a přesnost. V zahraničí se vůbec tripple test nedělá, pouze NT+ a velký ultrazvuk. Bohužel některé vady jsou v brzkém těhotenství neodhalitelné a ukáží se až ve vyšším stupní těhotenství, zejména na velkém ultrazvuku, ale bohužel i později nebo po narození. Pan doktor Vlašín je opravdu špička, ale ani on není všemocný. Ale přijde i na věci, na které by jiní nepřišli.

• Citovat
  • Upravit
616
25.5.12 19:05

@Naima to máš pravdu, nikdo není všemocný ani pan dr.vlašín, ale tak po to co tu čtu a vím že tripl testy jsou tak 65% jak jsi psala, si říkám, že je lepší důvěřovat jemu, pokud řekne, že je vše ok, než se pak třeba stresovat tripl testama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.5.12 19:08

@theresque To určitě ;). On má opravdu oči všude, k lepšímu diagnostikovi jít v Brně zřejmě nemůžeš ;) .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky