Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem těhulkám! Zakládám tuto diskuzi, abychom si my, všechny natěšené ale i vystrašené těhulky poradili v začátcích nové životní etapy. Já sama jsem v 6tt+3, ale mám spoustu otázek a bohužel i obav. Budu moc ráda, když si budeme předávat zkušenosti nebo se jen těšit z budoucnosti, která na nás čeká
Všem přeji pevné zdravíčko ![]()
Ahojky Newi, taky jsem poprvé těhulka a to rovnou dvojnásobná. Nevím pořádně co mě čeká, jen z toho co čtu a od známých a kamarádek. A odkud jsi?
Ahojky, já jsem z Nového Jičína
A gratuluji k dvojčátkům
Ve kterém týdnu jste a jak se ti daří? Je ti dobře? ![]()
Já jsem ve 12.tt a nějaký ten den. Jedno miminko je teda o týden mladší. Jinak mi je od začátku těhotenství docela dobře, až na nějaký ty drobnosti jako bolest v kříži, výtok, bolesti v podbřišku a tak. Ale nějaký velký nevolnosti mě naštěstí zatím nepotkaly. A co ty, jak je?
Ahoj holky
Já jsem cca v 7. týdnu, ale podruhé, mám čtyřměsíčního chlapečka ![]()
Amber: Tak to gratulace! Tak to budeš mít co dělat, takhle po sobě miminka…
Chtěli jsme to tak kvůli prckovi, aby měl parťáka.. Snad to zvládnu ![]()
@Amber_1977 píše:
Chtěli jsme to tak kvůli prckovi, aby měl parťáka.. Snad to zvládnu
No ne. to si užiješ
![]()
Ahojky holky. Taky v tom litam poprve a otazek je spousta. Napr kfy je idealni oficialne oznamit tehu v praci? Jinak ja jsem 10+1tt
Jestli máš smlouvu na dobu neurčitou, tak bych to hlásila po prvním trimestru, až dostaneš průkazku.
Já jsem to měla v práci vyřešený docela rychle. jelikož mám dvojčátka, dostala jsem rizikový hned v 10.tt, tak jsem to musela oznámit. Šéf moc nadšený nebyl, ale nezbývalo mu nic jiného, než to přijmout. Takže už to oznamování v práci mám za sebou ![]()
Amber: Tak to budeš mít skoro jako dvojčátka ![]()
ahoj holky dovoluju se k vám přidat, jsem v 11tt, je to moje první miminko.
otázek je doopravdy děsně moc:-D
Jak se cítíte v tom aktuálním hrozným počasí?
Jé, tak to je super, no mě taky nepotkaly nějaké šílené stavy, ale poznala jsem těhu podle takové „jiné“ únavy. Jen se musím hned ráno nasnídat, jinak mi moc dobře není a sem tam mívám dost křeče v podbřišku. No ale u mě je to spíš malý zázrak, protože minulý měsíc byl dost špatný po zdravotní stránce, měla jsme i hormony, které měli na měsíc otěhu zabránit a vida, je to tady
Jsem šťastná!
AHoj holky tak se kvám přidávám čekám první miminka.. jsem 16+4 a čekám dvojčátka, jsem z Jablonce nad Nisou a těhotenbství prozatím pohodové .. až na tu neschopenku a omezené vycházky ![]()
Ahoj holky taky se přidávám..poprvé těhotná i když už trošku popředu od Vás..jsem 24tt..těhu jsem oznámila někde v osmém týdnu..šef po mě neskutečně ječel a chtěl at pracuji s chemikáliemi a nosim těžké věci tak jsem ho poslala k šípku..pokud to ale máte v klidu nechte to tak na třetí měsic:)na nemocenské jsem cca od 17 týdne..dýl jsem to s šefem proste nevydžela..výbavičku kupuju postupně at to nezasahne rozpocet..uz cca od toho devateho tydne..a vy uz mate neco?nebo jste povercive?