Zase ten triple test

1395
25.5.12 12:25

zase ten triple test

zdravím všechny.potřebovala bych asi trochu uklidnit ohledně triple testu.vyšel mi sice jako negativní, ale riziko ds 1:280 a to už je prý hraniční.samozřejmě mě na sreeningu ve 20 tt.doporučili plodovku, kterou jsem odmítla a objednala se k jednomu z nejlepších doktorů -Vlašínovi.ten po perfektním utz řekl že podle něho je miminko zdravé.ale že plodovka je 100%nenutil mě ale do ní.měla jsem víkend na rozhodnutí a nakonec jsem na ni nešla protože riziko potratu by bylo větší.teď už jsem klidná a tak nějak smířená s tím že příjmeme miminko ať bude jakékoliv.krásně mě kope a na utz si cucal prstíček-já to prostě nedokážu jít na potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
25.5.12 12:30

Vlašín je špičkový diagnostik. Byla jsi na NT+ screeningu? Jinak, ani plodová voda není na celých 100%.

Příspěvek upraven 25.05.12 v 12:31

• Citovat
  • Upravit
22614
25.5.12 12:31

A proč bys měla jít na potrat??? 8o 1:280 možná hraniční je, ale když UTZ vyšel dobře, tak bych se netrápila… Přesně kvůli těmhle úvahám jsem triply odmítla ;) Miminko bude zdravé, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
25.5.12 12:36
@Naima píše:
Vlašín je špičkový diagnostik. Byla jsi na NT+ screeningu? Jinak, ani plodová voda není na celých 100%.Příspěvek upraven 25.05.12 v 12:31

no právě na tom jsem nebyla.ale moje gynekoložka má výborný utz a měřila projasnění a nosní kůstku v tom 12 tt a bylo to všechno perfektní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
25.5.12 12:37
@atominnka píše:
A proč bys měla jít na potrat??? 8o 1:280 možná hraniční je, ale když UTZ vyšel dobře, tak bych se netrápila… Přesně kvůli těmhle úvahám jsem triply odmítla ;) Miminko bude zdravé, uvidíš :hug:

kdybych šla na tu plodovku a ta by to postižení potvrdila.ale já v podstatě kromě tohodle jednoho výsledku mám všechno v naprostým pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.5.12 12:41
@kkatarinka píše:
kdybych šla na tu plodovku a ta by to postižení potvrdila.ale já v podstatě kromě tohodle jednoho výsledku mám všechno v naprostým pořádku

No vidíš :hug: Bude to OK, když je ostatní v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Hehe, ani plodovka není na 100%. Dobřes udělala, riziko potratu při plodovce je fakt vyšší než že dítě bude mít DS. Hele a co kdyby zjistili, že ho fakt má - to bys šla ve 20.tt na potrat? Vždyť by to byl porod už :poblion: , to bych to mimi teda donosila i tak. Taky mi vyšly blbě krypl testy :mrgreen: zas jsem měla nějak blbě AFP a taky jsem se na plodovku vy…šla jen na podrobný UZV a teď mi tu řádí zdravá dcerka. :dance: Akorát tenkrát, jak jsem byla vystreslá jsem chytla nějakou laryngytidu a 10 týdnů jsem se toho nemohla zbavit :cert: Takže klídek, miminko bude zdravé, já bych ty triply fakt už zakázala :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima

Je to jen tvoje rozhodnutí, každý to má nastaveno jinak, pro mě by už byla hodnota 280 indikace k plodové vodě, pro někoho by to nebylo ani 100, někdo by šílel i při 1000 a věku 35 let. Je to strašně individuální. Ty jsi zřejmě rozhodnutá akceptovat bezvýhradně své dítě a proto pro tebe stejně nemá plodovka žádný význam ;) .

Tripply jako takové jsou značně nepřesné, takže jen na ně, jako na indikátora nějakého problému či neproblému, bych se určitě nespoléhala a ani se ho nehrozila :) .

• Citovat
  • Upravit
Naima
25.5.12 12:43
@Gina108 píše:
Hehe, ani plodovka není na 100%. Dobřes udělala, riziko potratu při plodovce je fakt vyšší než že dítě bude mít DS. Hele a co kdyby zjistili, že ho fakt má - to bys šla ve 20.tt na potrat? Vždyť by to byl porod už :poblion: , to bych to mimi teda donosila i tak. Taky mi vyšly blbě krypl testy :mrgreen: zas jsem měla nějak blbě AFP a taky jsem se na plodovku vy…šla jen na podrobný UZV a teď mi tu řádí zdravá dcerka. :dance: Akorát tenkrát, jak jsem byla vystreslá jsem chytla nějakou laryngytidu a 10 týdnů jsem se toho nemohla zbavit :cert: Takže klídek, miminko bude zdravé, já bych ty triply fakt už zakázala :twisted:

Kripl testy :lol: :mrgreen:, to mě ještě nenapadlo. Btwo svatá pravda, zakázat tenhle zbytečný strašák těhotných.

• Citovat
  • Upravit
8437
25.5.12 13:03

Jsi na tom úplně stejně jako já, jen to riziko DS bylo 1:200 a taky Vlašín, řekl, že je to dobrý. Na plodovku jsem nešla a bylo to OK. Jen bych chtěla upozornit , že u triple testů se udává roziko v daném okamžiku a je tam započítána 50% pravděpodobnost potratu Downa. Čili Tvé skutečné riziko, že se Ti narodí Down je 1:560.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
25.5.12 13:16
@brisco píše:
Jsi na tom úplně stejně jako já, jen to riziko DS bylo 1:200 a taky Vlašín, řekl, že je to dobrý. Na plodovku jsem nešla a bylo to OK. Jen bych chtěla upozornit , že u triple testů se udává roziko v daném okamžiku a je tam započítána 50% pravděpodobnost potratu Downa. Čili Tvé skutečné riziko, že se Ti narodí Down je 1:560.

tak to jsem nevěděla.moc jsi mě potěšila že jsi na plodovku taky nešla a bylo to v pohodě.já už ani nestresuju spíš občas zahlodá červíček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
25.5.12 13:16

Holky jakto, že plodovka není 100% ní? nechápu…udělají přesně rozbor, PCR, určí přesně chromozomy…je to 99,9 % ní… takže tím bych nestrašila
A tripple testy jsou na prd :-(
Mě ted vyšel down 1:7 a řeším zda na plodovku jít. Jde totiž o tom, že mi to vyšlo tak blbě, protože počítají to mimi o týden starší než je. Dnes volám na výsledky opak testu a chci hlavně zadat správně datum! byl jeden sex v měsíci, takže to vím!
A vím, že kdyyb to počítali dle menstruace, výsledek je 1:5000
Mimi je někde mezi tím, spíš k té menstruaci…
no snad už mi to dnes řeknou přesněji
Prvotrimesrální mi vyšel dobře, měla jsem 2 podrobné UTZ, taky vše ok!
Prostě tripply jen stresují :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
25.5.12 13:17

:mavam:, mě tripple testy počítač vyhodnotil jako negativní, ale prý byly hraniční (nikdo mi však zatím žádnou hodnotu neřekl) a tak mě paní primářka z nemocnice chce poslat na nějaký speciální ultrazvuk. Jsem však rozhodnutá, že pokud by byla potřeba i amniocentéza tak na tu určitě nepůjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
25.5.12 13:28
No, já jsem to zjistila na netu, našla jsem nějakou kalkulačku, tam se zadaly hodnoty z triple testu a věk. Taky jsem si tam různě měnila věk, to bylo zajímavé. Zjistlila jsem, že i při ideálních hodnotách, ale vyskokém věku to hází zvýšené riziko a naopak. v tom je podle mě zakopaný pes, proč jsou to testy nalevačku :think: .
@kkatarinka píše:
tak to jsem nevěděla.moc jsi mě potěšila že jsi na plodovku taky nešla a bylo to v pohodě.já už ani nestresuju spíš občas zahlodá červíček :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.5.12 13:29

@scai Sama píšeš, že je 99,9% - to není čistých 100%, takže statisticky je možný i negativní nález u pozitivního dítěte (ale to už je naprosto minimální pravděpodobnost).

Obecně platí pro každé počaté dítě obecné genetické riziko, 3-5%, že se narodí s jakoukoliv vrozenou vadou. - Teď jsem citovala ze zprávy z genetické konzultace, taktéž z Prenatalu. A nemluvíme jen o vrozených vadách, které jsou zachytitelné NT+, tripply nebo ultrazvuky. Razítko na zdravé dítě nám bohužel nikdo nedá, ale NT+ a ultrazvuky zachytí většinu. A z toho musíme vycházet a nestresovat se tím, co by mohlo být :kytka: . Koneckonců ani výsledek 1:7 se nerovná pozitivní výsledek, je to „jen“ jedno dítě ze sedmi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky