Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
maminky omlouvám se za omýlaný dotázek… prosím o radu… mám 9 mes holčičku máme velikost 20 stélku 11,5… chci se optat při té šílené ceně jaké botičky by jste volili to tohoto počáska… plné nebo sandálky??? začínáme cupitat okolo nábytku a samozřejme bych pro malou chtela to nej, nevíte nekterá nejakou IT stránku, kde lze trochu levneji pořídit botky??? je důležité u botiček jestli jsou koženné nebo ne??? a je vhodne botky vůbec kupovat přes IT??? díky za rady ![]()
pokud ti dítko ještě pořádně nechodí, ale teprve začíná obcházet nábytek, je zbytečné kupovat pevné boty. stačí kožené capáčky nebo ponožky s protiskluzovými nálepkami.
na pevné boty je čas do té doby, než dítě začne opravdu pořádně chodit. a do té doby jí může noha ještě povyrůst…
@Black_Orchids píše:
pokud ti dítko ještě pořádně nechodí, ale teprve začíná obcházet nábytek, je zbytečné kupovat pevné boty. stačí kožené capáčky nebo ponožky s protiskluzovými nálepkami.
na pevné boty je čas do té doby, než dítě začne opravdu pořádně chodit. a do té doby jí může noha ještě povyrůst…
aha dekuji to jsem netušila, myslela jsem že práve ted je ta doba aby mela pevno v nožičce pokud začíná…
Na cupitání kolem nábytku stačí papučky kotníkové šněrovací,důležité je aby byly opravdu kotníkové, pokud je dceři 9měs. je zbytečné kupovat drahé sandálky. Určitě hned nebude běhat venku, pokud prší je asi v kočárku
Myslím, že zakladatelka chce botky na ven, takže v tomto počasí asi ponožky na capání okolo lavičky ne
. Ale souhlasím, že na doma stačí ponožky, naopak, pokud většinou leze, tak by jí mohla pevná botička nepřirozeně vytáčet nohu.
Já jsem dceru začala pouštět venku, až když chodila a tudíž měla botičky. Na lezení po trávě je nepotřebovala. Ale každopádně bych první botičky nekupovala přes net, ještě nevíš, jaká značka jí nejlíp sedne a co bude vyhovovat. Je důležité, aby byla podrážka měkká a ohebná, v tomto jsou úžasné boty Superfit nebo i Richter, naopak Fare nebo Essi jsou celkem tvrdé (měli jsme doma, takže vím, o čem mluvím - myslím teď ty menší velikosti).
Příspěvek upraven 04.06.12 v 22:47
@kikola tady o tom píšou víc. http://www.boumy.cz/…capacky.html
@janninas píše:
Na cupitání kolem nábytku stačí papučky kotníkové šněrovací,důležité je aby byly opravdu kotníkové, pokud je dceři 9měs. je zbytečné kupovat drahé sandálky. Určitě hned nebude běhat venku, pokud prší je asi v kočárku
proč by měly být kotníkové?
@kikola píše:
aha dekuji to jsem netušila, myslela jsem že práve ted je ta doba aby mela pevno v nožičce pokud začíná…
To ano, ale až bude chodit sama, potom je dobré pořídit na doma botičky s pevným kotníkem
Ja jsem na doma poridila backurky s pevnou patou. Na leve noze stala jakoby na hrane a vyklubovala si ji a ted uz na ni stoji skoro rovne. Na rehabce mi doporucovala nejake botky,jak zacne obchazet nabytek. Pres net bych 1.boty nekupovala,kazda firma ma trochu jine cislovani a jsou i jinak siroke.
Tak já teda mám doma sandálky Fare a mají hezky pružnou podrážku - zaměřovala jsem se na to. ![]()
Doporucuji Roobies, tedy kozene capacky, pevny kotnik ne, je to neprirozene, vim ze Robeez mely i botky pro prvni krucky s jemnou , mekou gumovou podrazkou , ale nevim jak ted jsou k dostani v CR
Kotníkové papuče jsou na nic, ty bych nekupovala. Na doma kožené capky nebo protiskluzové fusekličky a na ven sandály, jak už někdo psal, těžko jí postavíš na hřišti k lavičce v ponožkách. Úžasné jsou sandálky DPK, jsou měkkoučké, mají chráněné prstíky, ty by jí stačily, i kdyby nebylo zrovna 30 stupňů. Ceny bot komentovat nebudu, bych se musela poblinkat.
Dobře vyber. ![]()
My máme Pegres. Jsou kožené a mala v nich začala první běhání na ulici. Stály 350,– Kč. Určite bych zašla do obuvi, tam přesněji nozku změři a zjisti, jestli nemá dítko vysoký nárt.