Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nemeli Jenomže už nenapíše, že je to tím, že tabletky zobe jak lentilky. Jako 100 není nic, jen celibát, ale pokud bereš tak, jak se má a dodrzujes rady v příbalovém letáku, tak je to podle mě hodně nepravděpodobné.
@Nemeli píše:
Já jsme spíš chtěla zkušenosti někoho, kdo měl něco podobného. Neříkám, že HA nevěřím, to bych jí nebrala vůbec![]()
jen prostě jsem chtěla vědět, jestli po nějaké době, co mi HA sedla, mi může začít dělat i tohle + psychika k tomu.
Ano muze. Roky jsem brala HA a pak mi po ni zacalo byt zle.
@Nemeli píše:
@Myssicka děkuji moc za rady atd… pokud to bude pokračovat, určitě požádám o změnukdyby nebyl ten i ternet. Přijde mi, že na emiminu je těhotná s HA každá druhá skoro..
Já jsem ze svého okolí nikdy o případu otěhotnění přes HA neslyšela za celý svůj život. Pouze o tom čtu.
Já brala jako první HA Sidretu, ze začátku super a po půl roce přišly tak šílené psychické změny a hysterické stavy, že jsem ji musela změnit. Takže jo, HA, může ovlivnit i psychiku a to dost. ![]()
@Myssicka já právě také ne. Taky o tom jen čtu, jenže čtu toho tolik, že mi to přijde už jak nenormální ![]()
@Nemeli No ono to tak úplně není. Myslím, že většina otěhotnění při braní HA je tím, že to ženské prostě neberou správně a pravidelně. A potom je to hned. Já třeba brala asi 10 let, kondom jsme ve většině případů nepoužívali, a otěhotněla jsem až po vysazení.
@P4ja jako hodně jsem si všimla dotazů a u nich odpovědi, že například nevzali 2 dny po sobě. To já to raději ještě zkontroluju, mám nastavené i upozornění. Jde mi i o to, když uměním typ HA, zda tam není opět nějaké větší riziko, když to tělo bylo „navykle“ (asi špatne slovo) na tu předchozí.
@Nemeli Tak snad u všech je napsáno, že první týden užívaní je potřeba i další ochrana. A určitě ti doktor řekne. Upřímně já už bych se na hormony vykašlala. Bez HA je to o něčem jiném.
@P4ja tak to vim, ani pri této HA jsme PS měli až skoro ke konci 1.niho platíčka raději.
děkuji každopádně za info. Počkám do pondělka, to dobíram platíčko a pak se objednam a požádám o změnu.