Zásilkovna v práci - mám strach

1053
29.11.15 14:52

Zásilkovna v práci mám strach

Tak nevím, jestli jsem si ještě víc nezkomplikovala život. V práci se šéfové rozhodli zavést Zásilkovnu. Jsme sociální firma (chráněná dílna), která zaměstnává zdravotně postižené lidi. Minulý týden jsem se dozvěděli o Zásilkovně, tento ve čtvrtek proběhlo rychloškolení a od pondělka začínáme se Zásilkovnou. Mělo nás do toho jít 5 ale všichni když viděli o co se jedná, že je to práce s programem v PC a že jde o hmotnou odpovědnost, která je 4.5 násobek naší mzdy, tak od toho dali ruce pryč. Navíc nám za to přidali pouhé 400,– což je dost málo. Když jsme měli k tomu výhrady, tak tam druhý den v pátek přijel šéf a se smutnýma očima nám řek, že to museli zavést proto, že snížili dotace na zaměstnávání zdravotně postižených, že na nás musí doplácet protože dílna si na sebe nevydělá a tak aby nemuseli propouštět, zavedli Zásilkovnu. Všichni jsme dostali prostor říct čeho se bojíme a potom hodinu na rozmyšlenou jestli do toho jdeme nebo ne. V kanceláři jsme byly s kolegyní dvě ale bylo nám řečeno, že pokud to nevezmeme, tak že budou hodně zvažovat naše setrvání v kanceláři, že by nás možná dali na dílnu a i tam by to pro nás bylo dost nejisté, protože prostě dílna si na sebe nevydělá. Že ty lidi na dílně momentálně vydělávají i na nás co sedíme v kanceláři. No Zkrátím to, všichni to odmítli, kolegyně+ dokonce řekla, že to nebere že jí bolí záda a neunese ani 5 kilo natož tahat krabice, že chce ať jí radě+ji propustí a dají odstupné. Ještě před kolegyní jsem mluvila já a protože jsem byla na řadě jako první a kolegyně mi nechtěla říct jestli to bere, tak já hloupá jsem řekla ano, protože jsem se bála o práci. Takže ve finále kolegyni nepropustili ale od nového roku dostane práci v jiné dílně také ale v kanclu lépe finančně ohodnocenou, bez hmotné odpovědnosti. A já?? Já tam budu sama makat za dva a ještě za 4645 hrubého! takže docela síla tedy, sice jsem jim řekla tedy domluvila jsem se se šéfem, že bych to dělala jen na zkoušku a po třech týdnech pokud to nebudu zvládat by mě taky přeřadili, ale mé na rozdíl od kolegyně už nabídli jenom práce na dílně:-( Navíc s tou zkouškou už to asi nepůjde,. protože šéfka chtěla abych jí hned podepsala novou smlouvu a v pondělí za mnou přijdou s hmotkou:-( Takže všichni se z toho nějak dostali a já jsem to jediná odnesla protože jsem prostě blbá. Ještě to mají dělat dvě ženské z dílny ale už vidím, jak mu to odmítají a já tam za ty prachy budu plesnivět 8 hodin. Asi mi nezbude nic jiného, než dát výpověď a si díky své debilitě přijdu i o odstupné. Ach jo:-( Pěkně jsem si naběhla:-( Když šéfové odjeli, tak mi kolegyně se smíchem řekla, že mi pěkně kecali, že proto abych podepsala smlouvu by mi odkývali i že nebe je zelený, jen aby jim do toho někdo šel a že i kdybych odmítla jako ona, že by mě nevyhodili a práci bych tam také měla zajištěnou a možná také v jiném kanclu. Tak nejsem já kráva naivní??? Prosím že to bude dobrý:-( Si tam o mě všichni teď budou myslet, že jsem blbá určitě se mi za zády budou smát jak jsem jim to pěkně sežrala, navíc když vyšlo najevo, že s tou jejich blbou fin. situací to tak není, protože prý ke mě do kanclu přijmou další ženskou aby mi tam pomáhala, když to nikdo nechce dělat. Ach jo:-( Co teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
29.11.15 15:15

@Cosmopolitan
Za 8 hodin - to je plný úvazek - přece nemůžeš mít za 4645 hrubého?
Jinak chápu že se každý většinou obává nějakých novot a změn, ale tomu se nevyhneš nikde. Nevím proč vás to tolik děsí - zásilkovna snad není nic strašlivého, sama si tam občas vyzvedávám. Prostě zákazník ti sdělí kód a ty mu to vydáš…Myslím že máloco bude těžší než 10 kg…Čeho se tolik děsíte?
Každá firma se musí snažit být neprodělečná, tedy přežít a hledání nových výdělečných aktivit bych brala jako plus, i když rozumím že z toho můžeš mít obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
29.11.15 15:16

Je to trochu zmatené. Nemůžeš říct, že hmotná zodpovědnost je pro tebe příliš s tak malým platem, a že pokud to máš dělat, nepodepíšeš jim hmotku?

A ten plat je za osm hodin? Vždyť minimální mzda je mnohem vyšší.

Hledala bych jinde, jestli toto ti nesedí. Třeba úklid nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.11.15 15:16

Jak můžeš dělat osm hodin za 4,5 tisíce? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.11.15 15:18
@PetraJ píše:
Jak můžeš dělat osm hodin za 4,5 tisíce? 8o

ja jsem to pochopila tak, ze dela polovicni uvazek a ma strach, ze ted tam za stejne penize bude muset byt 8hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:18

Tenhle plat je za 4 hodiny ale bohužel to budu dělat sama, takže mi určo řeknou ať jsem tam 8 hodin za stejný plat a to už se mi asi moc líbit nebude. Jinak Zásilkovna není jen o tom dát zákazníkovi na kód balíček. Je tam o dost víc věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:19

Je to za 4 hodiny, já jsem to myslela tak, že když to nikdo v práci kromě mě nechce dělat, tak to dají mě na osm hodin a plat mi nezvýší. A pokud nepodepíšu hmotku, když už jsem podepsala novou pracovní smlouvu, tak mě nejspíš vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:20

Už jsem vysvětlovala jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:20

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11163
29.11.15 15:21

A není to tak, že zakladatelka tam je třeba jen na částečný úvazek, ale s tím, že jí přibude zásilkovna a odejde kolegyně, tak to nebude stíhat a bude tam muset být déle? Což je samozřejmě špatně, to je hrůza, co je to proboha za peníze??? Ani za půl úvazku to snad nemůže být, ne? No každopádně také nechápu, proč se všichni zásilkovny bojí, naučíte se něco nového, s programem v PC, taky nemyslím, že je to taková hrůza. Hrůzný mi na tom přijde ten plat, v němž je snad ještě započítané to, že dostala přidáno těch závratných 400 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
29.11.15 15:22
@Cosmopolitan píše:
Tenhle plat je za 4 hodiny ale bohužel to budu dělat sama, takže mi určo řeknou ať jsem tam 8 hodin za stejný plat a to už se mi asi moc líbit nebude. Jinak Zásilkovna není jen o tom dát zákazníkovi na kód balíček. Je tam o dost víc věcí.

No tak pokud máš nějakou pracovní dobu, těžko můžeš dělat 2× tolik bez vzájemné domluvy, nebo nařízených přesčasů - a samozřejmě proplacených.
No ano, je tam výdej zásilek a určitě musíš vést nějakou agendu přijatých a vydaných zásilek, proto taky hmotná odpovědnost.
Myslím že se děsíš předem, co je na tom tak strašného že si myslíš že to nezvládneš? Odejít můžeš vždycky, ale řekla bych že házíš flintu do žita už předem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
29.11.15 15:23

A už jsi TO podepsala? Můžeš si to přece rozmyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:24

Já vím že se to naučím ale je to prostě nové a já mám strach. Ono to není žádná sranda s hmotkou která je 4,54 násobek naší mzdy. To bych nezaplatila, proto mi šéf navrhnul ať si udělám pojištění na blbost. Jo prachy jsou malé ale když si řeknu o víc, řeknou že peníze nemají a že ještě na nás musí doplácet protože jim na nás snížili dotace:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11163
29.11.15 15:24
@Cosmopolitan píše:
Je to za 4 hodiny, já jsem to myslela tak, že když to nikdo v práci kromě mě nechce dělat, tak to dají mě na osm hodin a plat mi nezvýší. A pokud nepodepíšu hmotku, když už jsem podepsala novou pracovní smlouvu, tak mě nejspíš vyhodí.

Tak to snad nemůžou dát ti to na osm hodin a nezvýšit plat ne? Ve smlouvě snad máš 8 hodin? Pokud by to tak bylo, zvednu se po 4 hodinách a jdu domů. Ale nepřistoupila bych na to, myslím tím to, abych tam byla déle za takovou almužnu. Chápu, že najít práci asi není žádnej med, ale dokud bude zaměstnavatelům procházet takováhle šikana zaměstnanců, pak se zaměstnanci nikdy práv nedobudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 15:25

Například ta hmotka, která je 4,5 násobek mého platu, nebo inventura, příjem a výdej balíčků z eshopu, svoz peněz, je toho hodně a já jsem to celé za to hodinové školení prostě nepobrala:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat