Zásilkovna v práci - mám strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45739
29.11.15 16:31
@Cosmopolitan píše:
tak to potom mám asi smůlu. Novou pracovní smlouvu mám podepsanou, protože jsem se musela rozhodnout rychle tak jsem kývla a teď už musím podepsat i hmotku:-( Takže co teď?? Pokud se něco stane a já mám dost smůlu, navíc když do pokladny bude moc víc lidí, nebudu mít z čeho to zaplatit.

Muzou te zažalovat u soudu, a pokud to vyhrají, tak exekuce.
Musis na ty penize proste davat pozor. Hmotku ma nakonec kazdy, kdo přijímá hotové penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
29.11.15 16:37

Musis si vyminit alespoň, ze do pokladny budes moct pouze ty. Dalsi osoby opět jen se hmotnou a vymyslet nejaky system, jak to ohlídat.
Anebo opravdu radsi nic nepodepisovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
29.11.15 16:44
@Cosmopolitan píše:
Teď už ne ale bohužel už je pozdě.

Hele, nastuduj si co nejvíce informací, co Ti tady radily holky a prostě zkus oponovat, podle mě využili situace, že jsi byla nerozhodná, nevěděla o tom nic a zkrátka jsi to podepsala. Mrkla bych se, zda součástí smlouvy je podepsání hmotné nouze, přečetla pořádně, co tam je, trvala na tom, že musí být zaveden nějaký systém, aby do poklady nesměl každý, popř. nějaká kontrola, kolik tam je při Tvém odchodu, nejlépe také písemně jako dodatek ke smlouvě. Myslím, že jakmile ukážeš, že jsi ochotná na nový systém přistoupit, ale za takových a takových podmínek, tak to dobře dopadne. Nevyhodí Tě, co by z toho měli? Kdo by jim to tam pak dělal?

A určitě si někde dohledej to o tom pojištění, pokud se to nevztahuje na manko, pak je asi zbytečné to dělat, tam je asi největší riziko. Také si najdi přesné informace o hmotné nouzi, ukaž, že ses o tom informovala a že se nenecháš zastrašit. Oni to jen zkouší…

Držím palce, napiš nám tady, jak to dopadlo. Mrzí mě, že někdo takto jedná a využívá své pozice vůči někomu jinému. Fakt to tady v tom státě je hrozné, co se děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.11.15 16:46

Asi ti chybí argumenty… Řekni, že prostě hmotku nepodepíšeš, třeba že jsi se radila s právníkem a víš, že to není tvoje povinnost. U nové pracovní smlouvy máš zase zkušebku? Nebo se poptej na úřadě práce, vysvětli situaci (velký nátlak), třeba ti pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
29.11.15 16:48

@Fazulina Hmotná odpovědnost, ne nouze ;).

• Citovat
  • Upravit
1053
29.11.15 16:52
@klafina123 píše:
@Cosmopolitan Držim palce a opravdu by asi bylo vhodné zajít se zeptat do pojišťovny. Jinak pro příště..nikdy nepodepisuj jakoukoliv smlouvu hned na místě, protože co je psáno, to je dáno…Vždycky je dobré se nejdřív někde poradit, ať se smlouva týká čehokoliv

Dík, já jsem si to chtěla nechat projít hlavou přes víkend ale řekli mi že ne, že si to mám rozmyslet za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:53
@ka-tka píše:
a v té nové smlouvě máš někdě napsáno, že dohoda o hmotné odpovědnosti je součástí( přílohou ke smlouvě)?
Pokud ne, nic bych nepodepsala

nemám ale když to nepodepíšu, tak mě vyhodí:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:54
@veria píše:
Proc musis podepsat hmotku? Co je v te nové smlouve?

Protože to k tomu místu patří ta hmotka. Ve smlouvě je jen změna pracovního místa a nový plat. Jinak nic nového tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:55
@Meha píše:
A co máš napsáno v té nové pracovní smlouvě?
Nic podepisovat nemusíš, řekni jim, že hmotná odpovědnost nemá žádný limit a že navíc nejde pojistit, to jsou jiné podmínky, než o kterých jste mluvili.
Pokud by do pokladny mělo přístup více lidí, pak byste museli mít kolektivní hmotku.

Je tam jen změna pracovního místa a změna platu. Jinak o hmotce tam nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:56
@klafina123 píše:
@Cosmopolitan Když do pokladny bude moct víc lidí…Navrhla bych šéfovi alespon nějaký sešit /knihu, kde po ukončení používání pokladny budeš psát výdělek nebo kolik taam zbylo..nejlépe s tím, že se Ti tam bude podepisovat svědek, že to tak fakt je.

Jo to mě taky napadlo. Jen jestli nějakého svědka najdu:-( Nikdo s tím nechce mít nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:58
@ka-tka píše:
Ještě prosím jsi zdravotně postižená nebo zdravotně znevýhodněná osoba? Tam se odvíjí ty příspěvky a pokud jsi v zaměstnání víc jak rok, můžou na tebe brát dle typu postižení až o 2 tisíce měsíčně navíczde to píšou
http://portal.mpsv.cz/…veknapodporu

Jsem tam už přes dva roky. Takže mi kecali a já jsem tak blbá, že jsem jim nalítla:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 16:59
@veria píše:
Muzou te zažalovat u soudu, a pokud to vyhrají, tak exekuce.
Musis na ty penize proste davat pozor. Hmotku ma nakonec kazdy, kdo přijímá hotové penize.

Jo budu na to dávat extra pozor. Ale já i když dávám pozor sebevětší, vždycky něco pokazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 17:00
@veria píše:
Musis si vyminit alespoň, ze do pokladny budes moct pouze ty. Dalsi osoby opět jen se hmotnou a vymyslet nejaky system, jak to ohlídat.
Anebo opravdu radsi nic nepodepisovat.

Ano zítra se s nimi domluvím. Nikdo bez hmotky tam nepůjde a pokud s tím šéfové nebudou souhlasit, tak od toho dávám ruce pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
29.11.15 17:01
@Fazulina píše:
Hele, nastuduj si co nejvíce informací, co Ti tady radily holky a prostě zkus oponovat, podle mě využili situace, že jsi byla nerozhodná, nevěděla o tom nic a zkrátka jsi to podepsala. Mrkla bych se, zda součástí smlouvy je podepsání hmotné nouze, přečetla pořádně, co tam je, trvala na tom, že musí být zaveden nějaký systém, aby do poklady nesměl každý, popř. nějaká kontrola, kolik tam je při Tvém odchodu, nejlépe také písemně jako dodatek ke smlouvě. Myslím, že jakmile ukážeš, že jsi ochotná na nový systém přistoupit, ale za takových a takových podmínek, tak to dobře dopadne. Nevyhodí Tě, co by z toho měli? Kdo by jim to tam pak dělal?

A určitě si někde dohledej to o tom pojištění, pokud se to nevztahuje na manko, pak je asi zbytečné to dělat, tam je asi největší riziko. Také si najdi přesné informace o hmotné nouzi, ukaž, že ses o tom informovala a že se nenecháš zastrašit. Oni to jen zkouší…

Držím palce, napiš nám tady, jak to dopadlo. Mrzí mě, že někdo takto jedná a využívá své pozice vůči někomu jinému. Fakt to tady v tom státě je hrozné, co se děje…

Děkuju, ano vše si dohledám. Jen mě štve že jsem tak hloupá a naletěla jsem jim. Určitě se mi tam teď všichni budou smát:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
29.11.15 17:02
@Cosmopolitan píše:
tak to potom mám asi smůlu. Novou pracovní smlouvu mám podepsanou, protože jsem se musela rozhodnout rychle tak jsem kývla a teď už musím podepsat i hmotku:-( Takže co teď?? Pokud se něco stane a já mám dost smůlu, navíc když do pokladny bude moc víc lidí, nebudu mít z čeho to zaplatit.

Neexistuje, aby do pokladny mohlo víc lidí. Buď budeš mít do pokladny přístup jen Ty a když bude potřeba zástup, uděláte předávací protokol, kde bude přesně vypsáno, kolik se předává hotovosti a přebírající to podepíše (ty taky, samozřejmě) nebo tam bude mít přístup víc lidí a Ty řekni, že s tím nechceš mít nic společného. Absolutně nemůžeš ručit za nikoho jiného, než sama za sebe.

Držím Ti palce, ať si najdeš lepší práci v lepším kolektivu, tohle, co čtu, to je mi Tě fakt líto :hug:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat