Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není pravda, že podle prstýnku se pozná, jak si partner váží a cení… To je hloupost, podlá se to podle jednání, chování, přístupu k ženě a hodnocení dárků podle ceny a hodnoty je podle mě akorát pro rozmazlený holky…Tak je i to s tou známou, co má zásnubák za 30.000, byla tak ,,neskromná" i ohledně svatby, za ni zaplatili kolem 300.000 ( večeře kaviár, parmská šunka, chobotnice a podobný věci, který ani nikdo nejedl…) a teď ,,najednou" zjitila, že nemají vůbec žádný peníze a s ničím nevycházejí…ale to byl jen příklad. Já to říkám odjakživa a budu to opakovat. O PENĚZÍCH VZTAH NENÍ ![]()
Tak pro mě třeba ta cena prstýnku není vůbec rozhodující, já bych spíš ještě byla naštvaná, kdyby mi dal něco extra drahého za desítky a stovky tisíc.
Protože jsou to pro mě osobně vyhozené peníze. Extra drahý prstýnek fakt ocenit nedokážu a co mají ostatní, to je mi úplně šumák. ![]()
verjanku píše:
Není pravda, že podle prstýnku se pozná, jak si partner váží a cení… To je hloupost, podlá se to podle jednání, chování, přístupu k ženě a hodnocení dárků podle ceny a hodnoty je podle mě akorát pro rozmazlený holky…Tak je i to s tou známou, co má zásnubák za 30.000, byla tak ,,neskromná" i ohledně svatby, za ni zaplatili kolem 300.000 ( večeře kaviár, parmská šunka, chobotnice a podobný věci, který ani nikdo nejedl…) a teď ,,najednou" zjitila, že nemají vůbec žádný peníze a s ničím nevycházejí…ale to byl jen příklad. Já to říkám odjakživa a budu to opakovat. O PENĚZÍCH VZTAH NENÍ
Krásně napsaný! ![]()
Anonymní píše:
Tak všude taky slyšíte, jak má zásnubní prstýnek vyjadřovat, jak o vás partner stojí a jak si vás cení
To jsem nikdy neslyšela a je to pěkná hloupost. Nemůžeš věřit všemu, co se říká ![]()
Materiál a cena takového prstýnku by se řešit neměla. Pokud to partner myslí upřímně a je to z lásky, tak bych brala cokoliv.
Mě manžel zásnubní prstýnek kupoval s Moskvě a popravdě dalo mu to hodně práce, protože sehnat tam něco, co není předražený a přezdobený, tak to je fuška. Vybral moc dobře a ráda jej nosím
O rok dřív dovezl z Ruska dřevěný a slíbil, že za rok bude lepší
Ale popravdě, i ten dřevěný má pro mě neuvěřitelnou hodnotu.
Anonymní píše:Anielkha píše:Jo tak nemusela jsem mít zrovna s briliantama, ale třeba aspoň to bílé zlato
Mam z bileho zlata se zirkony (ty jsem chtela, ne brilianty (i kvuli penezum samozrejme), protoze jsem geolozka a zirkony jsou dulezite pro urcovani), pak prijde kamaradka a zacne se vytahovat kolik briliantu ma na zasnubnim… v tu chvili mne to zamrzelo a pak jsem si rekla, co resim za blbosti. Penize musime utracet za dulezitejsi veci. Hlavne, ze se snazil, ne? Jde o ten umysl.
No a to je přesně ono, pak přijde kamarádka a ona má takový a makový, tak přesně tě to zamrzí
Jop, ale jak tady holky pisou, ja si pak rekla, ze ona na ten snubak cekala pres pet let… a ze bych ji teda zavidela jeji vztah, tak to vubec.
Jen ti chci vyjadrit podporu, taky mne to zamrzelo. Jsme lidi a ne kazdy se chovame podle pravidel. I kdyz vime, co je spravny. ![]()
To jo extra drahý to bych taky nechtěla, myslela jsem tak kolem 3tis. Kč jak se prstýnky z bílého zlata obvykle pohybují. Právě si říkám, když ho mám nosit celý život a má taky něco vydržet, tak přece investice 3tis. Kč není tolik ![]()
A ještě mě to mrzí o to víc, že pomalu trenky, které ode mě dostal pod stromeček byly dražší než ten prstýnek…Samozřejmě byly značkové, abyste si nemysleli, že ten prstýnek byl zase za 100Kč to ne ![]()
Vůbec mě takové věci nevadí, z čeho to je, jestli je drahý apod.
Já mám za tři stovky a je to přesně takový, jaký se mi líbí. Důležitý je, jestli máte dobrý vztah a ne prsten.. ![]()
Já mám zásnubní prstýnek stříbrný a myslím že na tom absolutně nezáleží
hlavně že je z lásky a je mi dán upřímně
cena není důležitá i kdyby stál pár korun nikdy by mě ani za mák nenapadlo cenu nějak zjišťovat.
Hlavně že ho mám.
Osobně si na zlato nepotrpím - nenosila bych to protože se mi nelíbí, jestli jde o tohle. ![]()
myslím, že takové věci řeší jen snobové, hlavně, že se máte rádi
hele a vy poznáte stříbro od bílého zlata?
(při letmém pohledu)
Anielkha píše:Anonymní píše:Anielkha píše:Jo tak nemusela jsem mít zrovna s briliantama, ale třeba aspoň to bílé zlato
Mam z bileho zlata se zirkony (ty jsem chtela, ne brilianty (i kvuli penezum samozrejme), protoze jsem geolozka a zirkony jsou dulezite pro urcovani), pak prijde kamaradka a zacne se vytahovat kolik briliantu ma na zasnubnim… v tu chvili mne to zamrzelo a pak jsem si rekla, co resim za blbosti. Penize musime utracet za dulezitejsi veci. Hlavne, ze se snazil, ne? Jde o ten umysl.
No a to je přesně ono, pak přijde kamarádka a ona má takový a makový, tak přesně tě to zamrzíJop, ale jak tady holky pisou, ja si pak rekla, ze ona na ten snubak cekala pres pet let… a ze bych ji teda zavidela jeji vztah, tak to vubec.
Jen ti chci vyjadrit podporu, taky mne to zamrzelo. Jsme lidi a ne kazdy se chovame podle pravidel. I kdyz vime, co je spravny.
Já taky čekala skoro 5 let ![]()
Tak věděla jsem, že to pro toho mýho není důležitý nějaký zásnuby a ani svatba, vesměs je to pro něj jen papír.
Takže jsme se nejdřív rozhodli pro mimčo a pak pro svatbu.
Taky si říkám, že ta svatba není tak důležitá, protože znám i spoustu vztahů, kde to spíš svatba jen zkazila
Když máš rodinu, tak je to spíš důležité z praktického hlediska. Ale prostě, každá ženská si to vysní, jak to bývá v těch romantických filmech, ale bohužel realita je pak úplně jiná ![]()
Bubu25 píše:
Me by to mrzelo ze neni zlaty jako by mel byt a jako ho maji vsichni ostatni i kdyz by byl z laskyby se me casem k okoli nekdo urcite zeptal a co bych mu rekla?Nezalezi z ceho je ale ze je z lasky? Rejpali by a ty pohledy …
Příspěvek upraven 09.01.12 v 10:19
To je pro tebe důležitější, co si myslí okolí, než jak to s tebou myslí partner?? ![]()
Missy_X píše:
Já mám zásnubní prstýnek stříbrný a myslím že na tom absolutně nezáležíhlavně že je z lásky a je mi dán upřímně
cena není důležitá i kdyby stál pár korun nikdy by mě ani za mák nenapadlo cenu nějak zjišťovat.
Hlavně že ho mám.
Osobně si na zlato nepotrpím - nenosila bych to protože se mi nelíbí, jestli jde o tohle.
Tak já cenu nezjišťovala, vzniklo to z toho, že mi byl původně velký, tak jsem potřebovala účtenku, abych si došla pro menší. A tak je jasné, že stříbro nebude nějaké extra drahé…