Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata. V jednom tématu jsme se pustili do hovoru o kuchařských zástěrách, ale než jsem stihla reagovat, téma je na žádost zakladatelky zamčené. (rozvod kvůli úklidu)
Netopirek a melasa a možná ještě někdo další se vyjádřili k používání kuchyňské zástěry doma.
Já, pokud vařím v domácím oblečení, zástěru neřeším. Ale často máme hosty a to jsem nastrojená a tak mám pár krásných zástěr do kuchyně pro tuto příležitost. Ať stojím u plotny nebo se starám o hosty, zástěra je krásná, ne nějaký mastný hadr a kdykoliv ji mohu sundat a mám šaty. Zástěry si pořizuji na fler. Je tam spousta šikovných švadlenek, které nakombinují látky, ušijí s laclem nebo bez, s kapsami nebo bez, můžete si nechat ušít i sadu s utěrkami nebo prostíráním a pod. Já mám strašně ráda kuchyňský textil. Miluju prostírání, krásné utěrky, doma máme vždy prostřeno, děti už sami vyberou a prostřou. Takže takto u nás hadraříme v kuchyni a jídelně.
Posledně jsem si nechala ušít těmto podobnou. Bez kapes.
![]()
@kontramatka píše:
Ahoj děvčata. V jednom tématu jsme se pustili do hovoru o kuchařských zástěrách, ale než jsem stihla reagovat, téma je na žádost zakladatelky zamčené. (rozvod kvůli úklidu)Netopirek a melasa a možná ještě někdo další se vyjádřili k používání kuchyňské zástěry doma.
Já, pokud vařím v domácím oblečení, zástěru neřeším. Ale často máme hosty a to jsem nastrojená a tak mám pár krásných zástěr do kuchyně pro tuto příležitost. Ať stojím u plotny nebo se starám o hosty, zástěra je krásná, ne nějaký mastný hadr a kdykoliv ji mohu sundat a mám šaty. Zástěry si pořizuji na fler. Je tam spousta šikovných švadlenek, které nakombinují látky, ušijí s laclem nebo bez, s kapsami nebo bez, můžete si nechat ušít i sadu s utěrkami nebo prostíráním a pod. Já mám strašně ráda kuchyňský textil. Miluju prostírání, krásné utěrky, doma máme vždy prostřeno, děti už sami vyberou a prostřou. Takže takto u nás hadraříme v kuchyni a jídelně.
Posledně jsem si nechala ušít těmto podobnou. Bez kapes.![]()
![]()
to je pekne, tva prace?
Ja jinak ais taky planuju zacit sit, chci delat lnene veci a zastery zvazuju ![]()
Fler neznám. Kouknu se na jejich stránky. Zástěry jsou moc pěkné. Pochvala.
Mamka vařívala v zástěře. Já ne, vařím v jednom triku a jím v jiném, nemám ráda, když mi oblečení smrdí jídlem. Její zástěry, takové ty klasické s laclem, jsem nějakou dobu skladovala doma. Nikdy jsem si některou neuvázala. Po debordelizaci skříní a šatny jsem je věnovala do keramické a výtvarné dílny pro postižené. Připadalo mi, že je s radostí přijali.
@kontramatka píše:
ani náhodou. Je to z fleru. Jak píšu.
tak na fleru muzes sama nabizet, takze si to neprotireci.
Ja zasteru skoro nepouzivam a obcas si mam pak chut nakopat nekam. To kdyz varim napriklad rajcatovou omacku a mam pak nekolik malych mastnych oranzovo cervenych flicku na obleceni, ktere se skoro nedaji vyprat. Nebo kdyz z panve prska olej a to taky skoro nejde dostat z obleceni. teda, asi by to slo na 60stupnich a vys, ale ja peru skoro vsechno na 40.
Kdyz naklepavam maso, tak si taky radsi dam zasteru, nemusim byt cela oprskana od masa.
@kontramatka krásne zásterky. @warita na mastné škvrny sú prípravky, vyjdú aj na 40 st. https://ekologicke-cistici-prostredky.heureka.cz/…edek-750-ml/#
@warita píše:
Ja zasteru skoro nepouzivam a obcas si mam pak chut nakopat nekam. To kdyz varim napriklad rajcatovou omacku a mam pak nekolik malych mastnych oranzovo cervenych flicku na obleceni, ktere se skoro nedaji vyprat. Nebo kdyz z panve prska olej a to taky skoro nejde dostat z obleceni. teda, asi by to slo na 60stupnich a vys, ale ja peru skoro vsechno na 40.Kdyz naklepavam maso, tak si taky radsi dam zasteru, nemusim byt cela oprskana od masa.
Naklepávám jedině přes folii nebo igeliťák. Je to humus jak to všude lítá.
@kontramatka píše:
Naklepávám jedině přes folii nebo igeliťák. Je to humus jak to všude lítá.
taky to delam, jen vzdy o toho premyslim, kolik mikroskopickych kousku igelitaku pak skonci v rizku. V tomto smeru jsem trochu posuk, umelym hmotam se snazim vyhybat, pokud to jde. Tady by to zrovna slo, ale zase je to FUJ byt cela oprskana od masa.