Mám nastoupit do práce, i když je to „jen“ zástup za nemocenskou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
tak rozhodně lepší být 2-3 měsíce zaměstnaná, než nic, a jak ti řekli, už budeš v systému, někdo jim může dát výpověď, jít na mateřskou, do důchodu a časem získáš práci na stálo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No..: nějak se mi nezdá, že by kvůli dvěma měsícům zaškolovali nového člověka. Spíše to bude delší nemoc případně čekají v dohledné době někoho do důchodu, mateřskou atd ale ještě to není oficiální a nemůžou obsazovat místo, kde někdo je.
Pokud bych nic jiného neměla, vzala bych to. Ohlídej si ať máš odpovídající mzdu atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to - obzvlášť pokud se ti dlouhodobě nedaří najít práci…
Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono i za ty 2-3 měsíce může někdo vypadnout a hned by bylo pro tebe místo
takze to vezmi, lepší než sedět doma a nervovat se, že jsi bez práce ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to. Naučíš se pracovat s interními systémy, budeš se orientovat a budeš mít výhodu u dalších výběrových řízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
Je to dle situace. Vzhledem k tomu, že na úřadech práce dost snižovali stavy, ale práce ani klientů neubylo - spíš naopak, tak ti, co zůstali, už dávno vykrývají ty odejité. A nejvíce to odnesli řadoví přepážkoví pracovníci. Takže valit na ně jakýkoliv další zástup za dlouhodobě nemocného je dobrá cesta, aby brzy odpadli i oni.
Jinak pro tazatelku - je to opravdu tak, že ÚP je pořád velká instituce a často se vyskytnout další možnosti - někdo onemocní, otěhotní, odejde do důchodu… a pak se raději vezme někdo, kdo už systém zná. ![]()
Takže je škoda to nezkusit, když nic jiného nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lepší jak nic. Když budeš šikovná třeba pro tebe najdou místo i jinde když by se dotyčný vrátil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem zástup za nemoc dvakrát při studiu. Nejednalo se o úřad, ale o školu. Jednalo se o dva a tři měsíce. Pokud nic jiného nemáš, vezmi to. Lepší být zaměstnává na dva měsíce, než být bez práce. Opravdu se tam může vyskytnout jiné místo a pokud dostaneš lepší nabídku, budeš ve zkušebce, takže můžeš skončit kdykoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem to samé, řekli mi ze jde o zastup na dva tři měsíce, pani se už nevrátila a nechali si mě tam místo ní. Určitě to vezmi, ono se opravdu porad něco uvolňuje a pak mají šanci ti, co tam už pracuji.
- Citovat
- Upravit
Tím, že vzniká šance být v systému a získat jiné místo, bych to i na 2 - 3 měsíce vzala, zvláště když je problém sehnat práci jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych byla v té situaci, že bych práci opravdu potřebovala, vzala bych to. Je to lepší než nic – každá kačka se hodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, byla jsem na pohovoru na úřadu práce. Po pohovoru mi volal ředitel pobočky s tím, že jsem uspěla (byla jsem na třetím místě),ale že vybrali jinou uchazečku. Ale jestli bych neměla zájem o místo, za dlouhodobě nemocnou kolegyni. Prý jsem se jim líbila(podle mne to uchazečka, která skončila druhá nepřijala).
Tak jsem to vzala. Může to být jen na 2-3 měsíce. Ale vedoucí oddělení mi řekla, že pak už budu v „systému“ a bude to pro mne mít výhody. Co si myslíte.
Celkově se mi nedaří. Byla jsem na dvou pohovorech na úřadě a skončila jsem druhá a tady třetí.
Děkuji