Práce psovoda – hledám práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
9.10.25 11:20

Práce psovoda

Dobrý den,

obracím se na vás s prosbou o radu nebo tip. Hledám práci v oblasti služební kynologie — ideálně v Moravskoslezském kraji, ale nebráním se ani práci v zahraničí.
Mám zkušenosti, ale zatím ne přímo se služebním výcvikem.

Ráda bych začala jako cvičitel služebních psů a po získání potřebné praxe, bych se chtěla sama stát psovodem u některé ze záchranných složek.

Pokud byste někdo věděl o volné pozici, nebo měl tip, kam se obrátit, případně byl ochotný podělit se o své zkušenosti, moc by mi to pomohlo.

Předem díky všem za případné nasměrování nebo sdílení kontaktu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2644
9.10.25 12:55

Personální oddělení na územním odboru…ja nevim, jak je to ted, ale u policie si misto psovodi drzi…neni tam takova fluktuace tech pracovních pozic. A neni to tak, ze bys nastoupila na pozici povídá hned. U pozic, kde neni potreba nejaka odbornost a neni nutné brát lidi z civilu, nastoupís na obvodní oddeleni, musis absolvovat výcvik a pak pokud je misto u provodu, muzes se o nej ucházet.

Nevim, jak je to u hasicu, ale myslím si, ze to bude podobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.25 13:24

@Dn0712 no u té policie vím, že je docela problém. Ještě jsem tak uvažovala jak by to měla celní správa… já mám u svého bydliště hranice s Polskem i Slovenskem, tak bych možná našla více možností zde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
9.10.25 13:27
@ddenys píše: Více

Těžko rict, ja si obecne myslim, ze psovodi se vsude na svých místech drží, protoze to je zrovna prace, ktera te musi naplňovat a musis počítat s tim, ze je to závazek na porad, protoze ti svěří psa a staras se o nej 24/7 nekolik let.

Ale urcite bych to u kazde složky řešila na personálním, pokud nemáš někde nějakého znameho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24740
9.10.25 13:40
@ddenys píše: Více

takhle jak to píšeš to absolutně nefunguje, těch pozic je na okrese opravdu jen hrstka, často tam kluci slouží i dvacet let, takže se čeká, až jeden odejde a na jeho místo jde zkušený polda z výkonu, ne z civilu, a i ten musí půl roku na služební specializační kurz (domů jen na víkendy),
pak mají různé závody, soutěže a tak, slouží buď 12tky nebo 24tky, nasazují se hlavně do pátracích akcí a při hledání (důkazy, drogy, úniková trasa pachatele apod.), prva bys musela normálně projít přijímacím řízením, nastoupit kde bude místo a až později usilovat o tuto pozici.. je to podobné jako s krim. techniky, tam se taky léta čeká…

u CS nevím, u hasičů to je ještě specializovanější než u pčr a taky ne hned z civilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.10.25 22:31

A kolik ze ti je, 13? Co takhle princezna nebo zpevacka… :mrgreen: :roll:

Vlastne byt jednou z mnoha „princezen“ v haremu dnes neni tak nesplnitelne prani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.10.25 10:43

@Ahep chápu jak to myslíte, ovšem k princeznám bych se nezařazovala:) je třeba si takovou pozici odmakat..
Ale jak říkáte, v dnešní době existují bohužel jisté zkratky. Ne vždy spravedlivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat