Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,
pracovala jsem rok ve firmě - byla jsem tam spokojená, jen mi vadily noční směny.
Dala jsem výpověď a nastoupila jsem do jiné firmy, ve které mi to ale vůbec nešlo. Tam jsem tedy hned po týdnu zrušila pracovní poměr ve zkušební době. Teď jsem na úřadu práce.
Nyní jsem byla na pohovoru a práci už mám přislíbenou. Ovšem můj problém je, že jsem do životopisu neuvedla to mé tydenni zaměstnání, a ani u pohovoru nebyla příležitost o této práci mluvit.
Tudíž to můj budoucí zaměstnavatel netuší.
Má otazka zní, zda je možné tohle zaměstnání úplně zatajit a zamestnavateli dát započtový list z firmy kde jsem pracovala rok? Nebo mu to mám před podpisem smlouvy říct, protože by na to časem třeba přišel?
Děkuji za odpovědi. ![]()
Zaměstnavatel na to nepřijde a nemusíš to hlásit. Já jsem taky byla 2 týdny v práci a v dalším zaměstnání jsem to neuváděla a zápočtový list dávala z toho předchozího. Ale podle mně pokud jsi na úřadě, tak ten se myslím už nedává. Oni chtějí potvrzení z ÚP.
Děkuji za reakci,
personalistka mi říkala právě ať donesu započtový list, tak ji dám ten z té firmy, kde jsem byla rok. Já jsem si právě říkala, aby mi tam ten týden nelítal..
@11Ivana11 píše:
Děkuji za reakci,
personalistka mi říkala právě ať donesu započtový list, tak ji dám ten z té firmy, kde jsem byla rok. Já jsem si právě říkala, aby mi tam ten týden nelítal..
Hezky vecer, pojud budes vhtet udelat RZD, musis dolozit vsechny ZL a potvrzeni o příjmu (to Ti musi vydat do 30 dnu) ze vsech zaměstnání a take z UP.
Ten týden ti nikde lítat nebude - i kdyby si nějaká šťouravá personalistka všimla, že ti ten týden chybí, tak nikde není psáno, že nemůžeš být nezaměstnaná i neevidovaná na ÚP
takže prostě řekneš, že si ten týden nebyla nikde - dala sis dovolenou ![]()
Musíš doložit, co jsi dělala rok zpětně, aspoň tak je to u nás v práci… Takže někdo třeba dává více zápočtových listů nebo potvrzení, že byl na úřadu práce… pokud nepracoval nebo nikde nebyl hlášený, napíše, že v té době nepracoval ani nebyl na ÚP… ale v tom případě by si měl hradit zdravotní sám, což ovšem není tvůj případ… takže za mě by jsi měla dát oba zápočtové listy…
@Schnapi nicméně novému zaměstnavateli může být prd po tom, kdo jí před měsícem jeden týden zaplatil pojištění, ne? ![]()
@Mar__tanka1983 to jo, spíš jestli to pak nekontrolují další úřady nebo tak… jelikož se ty předchozí zaměstnanání nebo to, kde člověk pobýval píše i do Prohlášení k dani (růžový formulář).
Ale to nevím jak je propojené a jestli o něco jde, když se jedná jen o dva týdny…
@Schnapi píše:
@Mar__tanka1983 to jo, spíš jestli to pak nekontrolují další úřady nebo tak… jelikož se ty předchozí zaměstnanání nebo to, kde člověk pobýval píše i do Prohlášení k dani (růžový formulář).
Ale to nevím jak je propojené a jestli o něco jde, když se jedná jen o dva týdny…
To by mě právě taky zajímalo.. asi jí dám oba započťáky, jen se zas bojím, aby si nemyslela, že jsem jí to schválně zatajila.. Budu to muset nějak okecat. kdo by se taky chlubil tím, že odešel po týdnu z práce že ![]()
V prohlášení k dani se to píše u každého zaměstnavatele jen na tu dobu, kdy tam byla zaměstnaná, pokud vím (takže v tomhle roce podepíše tři u tří zaměstnavatelů, mezi sebou si to nepředávají).
Jediné, co bude drobnější komplikací je to, že si bude dělat letos sama daně (což by ale stejně dělala, protože by měla potvrzení o zdanitelných příjmech ze dvou zaměstnání, takže to třetí tam přidá, aby finančák měla komplet - a stávající zaměstnavatel opět nic nezjistí).
Omlouvám se, ale trošku nechápu, proč bych si měla dělat daně sama? To mi je zaměstnavatel neudělá, když jsem letos postupně střídala zaměstnání? Žádné jiné příjmy jsem neměla?
@11Ivana11 může, ale nemusí. Pokud máš příjmy i z jiných zaměstnání (jedno zda postupně nebo současně), tak ti některé personální může říct, že ti nebude zpracovávat daně z příjmů, které nemáš od nich. I ty sama můžeš „nechtít“, aby v novém zaměstnání věděli, kolik si měla v tom předchozím.
No a konečně, pokud chceš zatajit to mezizaměstnání, tak pak by ani nebylo moudré, aby ti ty daně dělali v nové práci - protože tím by to zjistili.¨
Pokud máš příjmy jen z normálního zaměstnání, tak udělat si daně sama je otázka asi tak tří minut na internetové kalkulačce - idnes pravidelně dává odkaz na „počítadlo“, které ti to samo i vyplní do správnýho formuláře, ty tam zadáš asi pět řádek (jméno, adresu, celkový příjem, zaplacené pojistné a odvedenou daň - což najdeš na potvrzení o zdanitelných příjmech, co ti dají v práci) a jen to vytiskneš. Jednoduché jak facka ![]()
Já si takhle dělám daně sama už léta - odečítám si navíc školku a zaplacenou životní pojistku.
Noo takže jim ty započťáky dám oba, aby nebyl problém a snad to memu budoucímu zaměstnavateli nějak vysvětlím
![]()
Střídání zaměstnavatelů neznamená problémy
V posledních letech přibývá případů, kdy zaměstnanec pracuje během roku pro více zaměstnavatelů. Jestliže tato zaměstnání na sebe plynule navazují, tak je to naprosto bez problémů. Roční zúčtování provede za zaměstnance poslední zaměstnavatel. Tomuto zaměstnavateli je však potřeba doručit „Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011“ od všech předchozích zaměstnavatelů během roku.
@Mar__tanka1983 píše:
@11Ivana11 může, ale nemusí. Pokud máš příjmy i z jiných zaměstnání (jedno zda postupně nebo současně), tak ti některé personální může říct, že ti nebude zpracovávat daně z příjmů, které nemáš od nich. I ty sama můžeš „nechtít“, aby v novém zaměstnání věděli, kolik si měla v tom předchozím.
No a konečně, pokud chceš zatajit to mezizaměstnání, tak pak by ani nebylo moudré, aby ti ty daně dělali v nové práci - protože tím by to zjistili.¨
Pokud máš příjmy jen z normálního zaměstnání, tak udělat si daně sama je otázka asi tak tří minut na internetové kalkulačce - idnes pravidelně dává odkaz na „počítadlo“, které ti to samo i vyplní do správnýho formuláře, ty tam zadáš asi pět řádek (jméno, adresu, celkový příjem, zaplacené pojistné a odvedenou daň - což najdeš na potvrzení o zdanitelných příjmech, co ti dají v práci) a jen to vytiskneš. Jednoduché jak facka
Já si takhle dělám daně sama už léta - odečítám si navíc školku a zaplacenou životní pojistku.
Ahaa no já jsem si právě daně sama ještě nedělala
děkuji za info ![]()
@11Ivana11 jo, fakt to není nic složitého
Je to vlastně tak jednoduchý, že to zvládne i cvičená opice, opravdu ![]()
Já si ty daně začala dělat sama ve chvíli, kdy naše personálka vyžadovala kopii životní pojistky (prý aby měla doklad, na základě čeho si jí dávám do daní), tak sem jí poslala do háje, že jí do mojí pojistky je prd (na co a kolik mám plnění) a začala si to dělat sama.