Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, máte některá zkušenosti se těmito zateplenými holínkami?
Jak se dětem obouvají? Neshrnuje se ta vyndávací vložka? Nebo jsou lepší ty zateplené, které nemají vyndávací vložku?
Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti se sněhulemi demar na fotce?
Sháním něco na toto období když taje sníh a je hodně mokro.
Díky za odpovědi.
Ahoj Jana
Zkušenost nemám, ale máme goráčové boty od Alpine pro, a ty zatím spolehlivě slouží, neprotekly ani jednou. http://www.alpinepro.cz/…8s-ii/18679/
jééé, já jsem ale blbá… Nadpis jsem četla zateplené plínky, a než jsem téma rozklikla, přemýšlela jsem, k čemu jsou jako dobrý
Ať žije mateřská demence
![]()
Tyhle holínky máme jsou parádní,letošní zima je velmi mírná a mokrá takže jsem ani nekupovala sněhule a malý chodí v nich. Taky jsou parádní na studené jaro a podzim. Vložka se neshrnuje a dobře se obouvají. ![]()
Presne ty vlevo od Demar mame, vlozka se neshrnuje a jsou super. I kdyz tedy pod nulu jsem je nezkousela, prte je nosilo na podzim do brecky a na jaro planuju ty same ve vetsim cisle, fakt jsem s nima byla spokojena ![]()
Můžu se přifařit s dotazem? A jak jsou ty Demar holínky široké? Máme zatím jen obyč., ty jsou spíše užší, sestra třeba koupila pro synovce styl ala Crocs a jsou strašně široké ( v té vyšší části holínky) až bych řekla, že padají z nohy. Např. tepláky jsem byla schopná zastrčit do té naší užší holínky tak, že mu pak nevyklouzávaly nohavice zpět ven, kdežto u těch širokých lezly ven pořád - navíc totiž byly vlastně docela nízké oproti těm klasika holínkám.
POtřebuju nové a ty Demar mě docela zaujaly právě kvůli vyteplené vložce.
Suviku ty Demar jsme tedy nosili jen s vlozkou a Zuzce nepadaly, a to ji jinak spousta boticek pada (napriklad Fare vubec nemuze mit). Takze s vlozkou jsou urcite dost uzke, bez vlozky samozrejme o tu vlozku sirsi (ona je relativne tlusta, na velikosti bot to dela cca 5mm, kdyz se nosi s vlozkou a bez ni)
Jinak velikosti odpovidaji s vlozkou, Zuzka mela na podzim velikost nohy cca 23 a nosila velikost 22-23 s vlozkou bez problemu ![]()
Měli jsme holinky Demar a spokojenost. Teď zkoušíme značku Coqui a vypadají nádherně, malá je spokojená a ráda v nich chodí ikdyž není deštivo ![]()
Jaké máte zkušenosti se zateplenými holinkami Enfant a Bisgaard?
My jsme zatím mělo Enfant, u kterých je udáváno že jsou do -30, ale teď je na nule a malý má stejně ledové nohy. Nemluvě o tom, že se podrážka na patách dost ošoupala.
Našla jsem právě ještě ty Bisgaard, které by měli být na širší nohu, tak bych je chtěla zkusit, ale informace u jednotlivých prodejců se liší. Do kolika jsou stupňů, jak jsou lehké a je zateplený vnitřek vyndavací?
Máte někdo porovnání? Díky 😊
Ahoj, zkušenosti s Enfant máme bohužel podobné. Při nule už byly nohy studené, a taky se rychle ošoupala podrážka :/ Bisgaard jsou na tom podle mě o dost lépe, zvlášť pokud hledáš něco na širší nohu. Zateplený vnitřek je vyndavací, což je super na sušení, a teplotně vydrží i větší zimu, ale na delší stání ve sněhu bych radši volila něco jiného. Ale víš, co? Ještě bych zvážila holínky Demar. Ty mají vyndavací zateplenou vložku a jsou výrazně cenově dostupnější. Syn je měl v chladnějším počasí i mírném sněhu a nohy zůstaly pěkně teplé. Navíc jsou hodně lehké, takže se v nich dobře chodí. Na shopu dětská obuv žirafa je mají v několika barvách ![]()
@Kulíšek93 píše: Více
Ahoj. Enfant jsem si kupovala i pro sebe, byla jsem nadšená, ale za zimu boty na odpis a při reklamaci mi řekly, že to jsou dětské body a velikost 41 určitě dítě nenosilo, takže byly boty moc používaný 😁 😁 😁 a hodně se splácne ta vlna, takže sice je malý bude mít už druhou zimu, protože se velikostně zvětšily, ale mrzne v tom i teď při nule.
U těch Bisgaard- neshrnuje se ta vložka? Mně se tedy vzhledově líbí víc než Demar. My jsme na vesnici, takže tady je nereálný, aby měl klasické zimní boty, do města jedeme párkrát a kvůli tomu se mi nechtějí kupovat. Takže potřebuji, aby to vzhledově bylo využitelné i do města 😁