Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dneska jsem si zkoušela zlevněný Rieker kozačky, který mě nadchly, ale neměli moje číslo, jen o číslo víc. Ráda bych si je koupila i za vyšší cenu, ale na stránkách Riekeru nejsou
Jak to je s tou nabídkou, nevíte?
Tak nikdo se nechytl, ještě se zeptám, co myslíte, zda koupit o číslo větší kozačky? Když tam dám termovložku, pomůže to? Jsou na podpatku, takže noha klouže dolů, jinak kdyby byly ploché, tak bych brala hned, ten rozdíl není velký.
NEkupujte si boty Rieker.
koupil jsem si domácí obuv značky Rieker. Značka to levná není (bačkory = 1000 Kč). A bohužel to není obuv ani kvalitní, prochodili se za 6 měsíců. horší než žabky z tržnice. I neváhal jsem a reklamoval. Výsledek reklamace: boty jsou opotřebované (sic!).
Obrátil jsem se tedy na výrobce s otázkou, zda je normální, že boty se běžným nošením zničí za 6 měsíců. A odpověď? velmi slušnou formou odpověděli: áno, boty se zničí. A váš problém nás nezajímá.
Takže jsem se naštval. Nekupujte si boty Rieker: jsou to předražené šmejdy.
Tak já mám s Riekrama úplně opačnou zkušenost. Mám od nich boty zimní i letní, už několikátou sezónu. VLoni se mi u zimních bot propadla pata. Nic hroznýhoa v zimní ponožce jsem to téměř nepostřehla. No,ale jak jsem je na jaře ukklízela, tka sem našla záručák a krabici a zkusila je vyreklamovat. Paní mi řekla, že se s tímto nikdy nesetkala, poslala boty na reklamaci a za měsíc mi vrátili peníze, protože se s tím taky prý zatím nesetkali. Já jsem si za ty peníze koupila letní sandály Rieker a max. spokojenost. Jinak k dotazu: Já bych si to s tou vložkou zkusila v obchodě,ale asi bych je o číslo větší nevzala. Noha ti bude klouzat, nebude to sedět, bude ti v tom nepohodlně a radši budeš víc nosit pohodlnější (leč né tak krásný) boty a tyto ti zbudou doma jen na okrasu. ![]()
Nakonec jsem je koupila a s vložkou fungují bezvadně.
Asi jste měl smůlu, já mám od Riekrea několikery boty, jak letní, tak zimní a žádné neměly jedinou vadu a nosím je už několik let.
Naopak špatnou zkušenost mám s Deichmannem.
Jé tak to je bezva, že to s tou vložkou funguje. Tak ať se ti hezky nosí. ![]()
ahoj, tak já boty rieker doporučuji, taky jich několik mám a jsou super lehké, příjemně se nosí. Taky jsem si ted kupovala zimní kozačky a jsou mi trošičku větší, dala jsem vložku a dobrý. Ale nebrala bych o moc větší, protože se ještě roztáhnou. Ale překvapilo mě, že nejsou kožené - teda úplně tak vypadaly a já si toho všimla až doma a stály skoro 2 tis. Ale jinak jsou bezva ![]()
Holky oživuji diskuzi, jak je to velikostně odpovídají? Chystám se je objednat z netu, když občas kupuju u bati tak mám 41, ale nevím zda to souhlasí i tady?
díky
S velikostí neporadím, já už nosím skoro výhradně jen od nich, jak je to srovnání s jinými, zda větší/menší, ale můžu říct, že neznám pohodlnější a kvalitnější, v podstatě my s manželem jdeme vždycky do obuvi jen pro ně. Neměli jsme ještě žádnou reklamaci. Domácí jsem teda pravda nezkoušela, jak si tu někdo stěžoval, to mívám zdravotní od Santé. Ale zimní, jarní, letní mám Riekery a když jsem třeba dávala podrážet plátkem podpatek, měla jsem zimní 10 let, kdyby nebyly už značně okopané, furt držely bezvadně. ![]()
Mám super zkušenost s tímto obchodem.Byla jsem ve stejně situaci, akorát to byly kozačky Tamaris.Vel.40 malá,42 velká, mojí vel.41 neměli. To bylo v obchodě v Ústí. Našla jsem tento obchod na netu a zkusila. Poštovné zdarma, kozačky přišly brzy, bez potíží. Tuším že měli i nabídku, že když mě nebudou, pošlu zpět a proplatí poštovný.
Holky, rieker jsou nejpohodlnější boty fakt super, chodí se v nich jak v papučích, ale poslední dvoje kozačky jsem reklamovala jedny se mi oloupaly, rozbil zip a druhé rozlepily, takže kvalita už není co bývala a jsou už většinou nekožené, což mě za tu cenu překvapilo. Ale vyreklamovala jsem je, první za 10 dní a vyměnili mi za nové, druhé vrátili peníze. A velikost jak které někdy mám 38, někdy 37, přes net já bych si nemohla koupit.
Boty Rieker jsou i na stránkách
:
http://www.boty-obuv.cz/…obce/rieker/
KOUPILA JSEM SI V PRIORU MÍSTEK ZIMNÍ KOZAČKY RIEKER ZA 1800KČ ( NEJSOU KOŽENÉ ) A TEČE DO NICH. KAM PŘÍJDETE NA NÁVŠTĚVU A ZUJETE SE TAM BUDOU PO VÁS MOKRÉ STOPY, NO PROSTĚ OSTUDA. TO I VĚTNAMCI PRODÁVAJÍ KVALITNĚJŠÍ OBUV A CENOVĚ DALEKO NIŽŠÍ. ZIMNÍ BOTY RIEKER JE jedná VELKÁ KATASTROFA A REKLAMACE ZAMÍTAJÍ… ![]()
Taky špatná zkušenost, 1800kč jako by jsem vyhodila do koše ![]()
Tak s tím plně souhlasím. Mám kozačky podzimní Rieker a taky mi do nich teče, už jsem je jednou reklamovala a vyměnili mi je za nové. Druhé zimní kozačky jsem taky reklamovala a vrátili mi penízky. Ale ta kvalita už není co bývala a kožené fakt jsou málokteré ![]()