Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Syn má boty s goretexem od Super Fit, koupené za cca 1400,–Kč. Ve sněhu v nich ještě nebyl, na hory se teprve chystáme, ale včera byl venku, bylo mokro a do kaluží nechodil, přesto měl mokré punčochy, ne celé, ale bylo vidět, že se mu tam nějak voda dostala. Jak pak to bude až bude celé dopoledne na sněhu? To snad bude celej promočenej. Takový drahý boty a teče do nich? Teče vašim dětem taky do bot? Co by mě na to řekli asi v obchodě, při prodeji se dušovali, že tam určitě nepoteče.
Ahoj. Máš je dobře naimpregnovaný? A nemohly ty nohy být zpocené? Mně se tohle stalo u Máji taky (boty Richter) a pka jsem zjistila, že je má zpocený
.
máš asi vadný boty zrovna. My máme taky Superfity s gore-texem, dneska v nich stála v louži a nic mokrýho neměla… ![]()
šel z domova určitě suchej a po 1,5 hodině, co byl venku měl na punčochách mokrý fleky
Taky myslím, že měl nožky spíše spocený.. Náš malej je má vždycky mokrý tak, že se dají pomalu ždímat ![]()
A použili jste kvalitní impregnaci…? I boty s membránou bez impregnace protékají…
Krom toho, jestli v nich byl venku 1,5 hodiny, s největší pravděpodobností se mu prostě zpotila noha. Ono se to nezdá, ale ty Superfitky jsou opravdu dost teplé - a zas takový mráz ještě není.
Příspěvek upraven 18.01.12 v 14:50
dělám v obchodě s botama s goretexem,seš si jistá že ta bota protekla?je možný že měl nohy jen spocený,protože goretex tolik neventyluje jako boty bez něj,já mám vždycky trochu spocený nohy z takových bot.Ale jestli opravdu protekly,tak si narazila na vydný kus a boty každopádně reklamuj,protože goretex by neměl protýc!
tak jsme šlapaly natvrdo v loužích a nohy byly suché, myslím že je taky měl spíš zpocené
měl šedé punčochy, tak na nich byly na dvou místech vidět mokré fleky, tak to určitě zpocený neměl, zkusíme to naimpregnovat a uvidíme, kolikrát se to má tak za sezonu impregnovat?
Emillka píše:ta impregnace uděla na botě takový film,že by mělo být vidět jak ty kapky vody drží kuličkový tvar,prostě budou po botě ztékat ve tvaru jestli mě chápeš
měl šedé punčochy, tak na nich byly na dvou místech vidět mokré fleky, tak to určitě zpocený neměl, zkusíme to naimpregnovat a uvidíme, kolikrát se to má tak za sezonu impregnovat?
Žesťovka píše:Emillka píše:ta impregnace uděla na botě takový film,že by mělo být vidět jak ty kapky vody drží kuličkový tvar,prostě budou po botě ztékat ve tvaru jestli mě chápeš
měl šedé punčochy, tak na nich byly na dvou místech vidět mokré fleky, tak to určitě zpocený neměl, zkusíme to naimpregnovat a uvidíme, kolikrát se to má tak za sezonu impregnovat?no a jak se začne časem bota zas na povrchu nasávat,tak boty dobře vysuš a znovu naimpregnuj,takže jak často impregnovat je dost relativní,to určitě na té botě poznáš sama..
uidíme po impregnaci a hlavně na horách, jinak jdem reklamovat,díky moc
Žesťovka píše:ještě jen dodám,jesli jsou boty látkový tak použij impregnaci ve spreji,jestli jsou kožený,tak použij vosk(krém),nejlépe SNOWSEAL,boty nahřej a navoskujEmillka píše:ta impregnace uděla na botě takový film,že by mělo být vidět jak ty kapky vody drží kuličkový tvar,prostě budou po botě ztékat ve tvaru jestli mě chápeš
měl šedé punčochy, tak na nich byly na dvou místech vidět mokré fleky, tak to určitě zpocený neměl, zkusíme to naimpregnovat a uvidíme, kolikrát se to má tak za sezonu impregnovat?no a jak se začne časem bota zas na povrchu nasávat,tak boty dobře vysuš a znovu naimpregnuj,takže jak často impregnovat je dost relativní,to určitě na té botě poznáš sama..
Ja teda nevim, nemela by nova bota s GTX drzet i bez impregnace? Nova by navic snad mela byt osetrena hnedka. U stare bych nerekla, GTX pry v bote vydrzi jen rok.
Jinak me se perfektne osvedcil kremopvy kondicioner na kozene membranove boty - soucasne to dokonale naimpregnoval. Akoratze ty boty desne zhusnely.
Pudloslava píše:ano nová bota je už rovnou naimpregnovaná a měla by vydržet,ale my tady žešíme jedny konkrétní boty který prý protíkají..
Ja teda nevim, nemela by nova bota s GTX drzet i bez impregnace? Nova by navic snad mela byt osetrena hnedka. U stare bych nerekla, GTX pry v bote vydrzi jen rok.
Jinak me se perfektne osvedcil kremopvy kondicioner na kozene membranove boty - soucasne to dokonale naimpregnoval. Akoratze ty boty desne zhusnely.
Nám teda Superfitky neprotékají, ale v obchodě nám bylo řečeno, že před prvním použitím min. 3× s osdtupem půl hodiny nastříkat impregnačním sprejem. Udělala jsem to tak. V botách chodí od listopadu, nohu neměl zpocenou ani jednou a zhruba co 14 dnu boty umeju a nastříkám jednou sprejem.