Zatracované paneláky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
21.2.15 16:03

@wonder woman bydlím v paneláku, ovšem má jen 4 p a je to tu na konci světa. Co mi štve, že je to bez výtahu.. ale když vidím kolem ty 12-14 p věžáky, tam bych zešílela - randál atd.. ségra bydlela v 7 p a to bylo hrozný - výtah, sousedi, když si člověk prdnul, věděli to všichni 4 p okolo.. prostě děs :think: my máme zděné jádro, komplet rekonstrukci, jsme poslední patro, o sousedech nevim, že existujou - krom toho, že hulí z oken :think: v cihle jsem bydlela, klasický starý činžák - 4 m vysoké stropy atd :mrgreen: bylo to takové miniměsto ve městě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.2.15 16:04

Bydlela jsem v paneláku skoro dvacet let… a děkuji, nikdy víc… dobrovolně bych se tam už nevrátila… že není nic slyšet? Hrůza… u nás šlo slyšet všechno, od spláchnutí WC u sousedů nad námi, přes výtah, hlasitou televizi u druhých sousedů, dupání, hlasitý hovor, kouření souseda z okna pod námi a tím pádem i kouř v pokoji, když bylo otevřené okno, po věčně vykradené sklepy… a k tomu všemu ještě mrňavý byt, malé pokoje a pidikoupelna…
Teď bydlíme v centru města, ve starém cihlovém bytě, krásné vzdušné velké pokoje, klid, žádní nepříjemní sousedé jako v paneláku, všechno ještě dostupnější, žádné sídliště, ze kterého to do centra bylo dvacet minut pěšky nebo několik zastávek autobusem… a dvorek za domem, parkování za zamčenou bránou, takže žádné hledání volného parkovacího místa při návratu domů, žádné poškrábané nebo odřené auto, prostě pohoda a samé výhody… doktor, obchod, pošta a všechny potřebné instituce ještě blíž… ani za těch dvacet let jsem si na panelák nezvykla, teď jsem nejspokojenější a nikam bych se už nechtěla stěhovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Prožila jsem dětství v paneláku a už bych se tam (pokud možno) nikdy nevrátila. (Monžá coby důchodce názor změním.) Ale v pohodě, chápu, málokdo by měl nerva na bydlení na samotě u lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548

No, já bydlela do nějakých 22let v 7mi patrovém paneláku o dvou vchodech, 3 byty na patře. Nic anonymního, všichni se znali, žádný větší problém nikdy nenastal. Jediné, co mi odjakživa vadilo a k čemu mám šílenou averzi doted je umakartové jádro, kde na wc je slyšet doslova každý sousedův prd. Navíc obývák hned vedle.. tudíž návštěvy mají případnou „velkou“ v přímém přenosu. Z toho jsem měla vždycky trauma jak hrom. Odcházet z obýváku od návštěvy a zavřít za sebou dveře bylo jen o něco méně trapné, když všichni věděli, kam a co jdete dělat.. Živě si pamatuju, jak jsem měla poprvé na návštěvě kluka a nebyla jsem schopná se vyčůrat, protože jsem věděla, že to jde slyšet :-D
Ted bydlíme v 5ti patrovém cihláku o 4 vchodech a dvou bytech na patře, já to tady mám o hodně radši, ale to bude spíše prostředím a taky asi zděným jádrem :-D
Veliké anonymní paneláky ráda nemám, když jdu ke známým na návštěvu, trochu se i bojím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Mě na paneláku vadí, že když chce člověk zatlouct hřebík do zdi, tak je to operace na půl dne pro muže a speciální vrták a všude bordelu. Takže pověsit si někam obrázek, nebo chtít někde poličku, to se musí důkladně promyslet a rozmyslet, ideálně všechny obrazy a poličky na dvacet let dopředu, aby se to pak všechno najednou vyvrtalo :D
Ale jinak jsem tu celkem spokojená, bydlíme na hezkém místě, velký park hned za domem, spoustu hřišťat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
21.2.15 16:05

No ja bych taky nesla, ale doufam, ze bych u toho neprotahovala ksicht kdyz by ses me ptala ;)
Mne by tam chybel urcite prostor… Panelakove byty znam jen od kamaradek, nektere maji i pekne rekonstruovane byty, ale porad to jsou strasne maly krcalky… Jinak asi zalezi jak kterej panelak a sidliste, takovy ty zastavby komunisticky s vysokyma panelakama a zabetonovanym okolim a vsude okolo parkoviste na milion aut anebo male, nizke panelacky na okraji lesa, v prirode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.2.15 16:06
@donaga píše:
Já zkusila panelák i cihlu a zrovna v té cihle, kde jsem byla já, jsem tedy slyšela od sousedů víc než v paneláku. Ale třeba to bylo jentou konkrétní cihlou :nevim:

a nebyl to spíš takový ten polopanelák z padesátých - šedesátých let? My tu máme šedesáticentimetrové zdi a přes ty není slyšet vůbec nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
21.2.15 16:17

Ono hodne zalezi jaky panelak a v jake lokalite, ja bydlela 25 let v panelaku s 8 patry a ctyrmi byty na patre a hruza des, porad vytopeni, hluk od sousedu a naopak nemoznost konat nejake akce aby na vas nevolali policii. I jak tu nekdo zminil to vrtani s priklepem, proste des, uz bych se tam nevratila. Navic ted tam jeste udelali obr parkoviste z toho malo zeleneho, ktere tam bylo a navic primo pod okny. Vsude jsou lampy, takze ani hruby zaves nestaci.Ted bydlime v cihlovem dome na okraji mesta a vyhovuje nam to, i kdyz mame vsechno daleko, auto mame.

Příspěvek upraven 21.02.15 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133

Každý jsme jiný a to je na tom to krásný :D Já bydlela v paneláku rok a mám z toho osypky ještě teď… mě je třeba proti srtsti taková ta anonymita Prahy, kde člověk ani neví, koho má na patře… Ale znám lidi, kterým to vyhovuje.
Někdy bych ten náš barák a práci okolo, za nějaký rozumný byt vyměnila. Ale jak začne jaro, tak ani náhodou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947

@wonder woman bydlela jsem rok i v cihle. Porovnani nejak nemam. Jen ze mi proste v tom panelaku prijdou ty byty utulnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.2.15 16:29
@Iffka píše:
No, já bydlela do nějakých 22let v 7mi patrovém paneláku o dvou vchodech, 3 byty na patře. Nic anonymního, všichni se znali, žádný větší problém nikdy nenastal. Jediné, co mi odjakživa vadilo a k čemu mám šílenou averzi doted je umakartové jádro, kde na wc je slyšet doslova každý sousedův prd. Navíc obývák hned vedle.. tudíž návštěvy mají případnou „velkou“ v přímém přenosu. Z toho jsem měla vždycky trauma jak hrom. Odcházet z obýváku od návštěvy a zavřít za sebou dveře bylo jen o něco méně trapné, když všichni věděli, kam a co jdete dělat.. Živě si pamatuju, jak jsem měla poprvé na návštěvě kluka a nebyla jsem schopná se vyčůrat, protože jsem věděla, že to jde slyšet :-D
Ted bydlíme v 5ti patrovém cihláku o 4 vchodech a dvou bytech na patře, já to tady mám o hodně radši, ale to bude spíše prostředím a taky asi zděným jádrem :-D
Veliké anonymní paneláky ráda nemám, když jdu ke známým na návštěvu, trochu se i bojím :oops:

Taky pravda!
Já tu tedy sousedy neslyším skoro vůbec, ale po bytě je slyšet všechno. Nemám třeba ráda, když telefonuji a kdokoliv mě poslouchá - když je tedy muž doma, tak je úplně jedno, jestli stojím s telefonem vedle něj, nebo v úplně jiné místnosti, takže chodím telefonovat ven se psem :lol:
O zvucích ze záchoda mluvit už nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 16:30

@catherine100 aha, ja zas bydlela v 4.np bez vytahu v cihle, bylo tam schodu jajo ted do 6.np v panelu. Co mi celkem vadi, tak mi huci digestor kdyz nekdo pusti vetrani… ale sprchu neslysim teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 16:41

Asi je to fakt sidliste od sidliste a dum o domu. Kdyby to mel byt ten sedy panelovy hnus s uma jadrem tak bych si sla asi hodit :-) je pravda, ze byty jsou mensi, ale z hlediska nakladu je to zas lepsi nez 4m stropy a tak :mrgreen: jak sem psala, ja to tu mam 10min pesky do centra, 2min na postu, 5min a jsem za mestem. Nebojim se tu, o sousedech nevim, pokud zrovna nevrtaji do zdi :mrgreen: je jasne, ze takove ty Prazske obr sidliste asi nejsou uplne oblibene, ani ja bych tam nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3070
21.2.15 16:46

Já bydlím ve 12ti patrovém paneláku a jsem tu maximálně spokojená. Do baráku bych nikdy nešla. V paneláku neslyším nic, sousedy neznám ani nemám zájem je znát, chodby tu máme tedy s okny, ale vzhledem k tomu že na té chodbě strávím tak minutu než přijede výtah tak to opravdu neřeším. Nějaké to vysedávání na zahradě s kafíčkem jsem nikdy nepochopila, když jdu za kamarádkou do baráku tak nikdy na zahradě nejsme. Takže za mě jasný palec nahoru pro paneláček, ta pohodlnost bydlení je úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.2.15 16:54

Bydlela jsem v paneláku 35 let! (nejsem baba nad hrobem, jen jsem tam bydlela od narození do předloňska :mrgreen: )- „kostka“ o 4 patrech bez výtahu (my zvýšené přízemí), 5 bytů na patře, takže tam bylo ve výsledku víc bytů než vedle ve dvojnásobně vysokém paneláku. Slyšet sousedy bylo jen do patra po stupačkách, do stran ne. Nebudu takové bydlení hanět, protože jednak pro řadu lidí je prostě jediné dostupné, jednak věřím, že pro řadu z nich jsou přednější výhody po všech směrech zajištěného sídliště. Teď jsme na vsi (7km od původního paneláku v sídlišti), výhody rodinného domu se zahradou pro nás s malými dětmi v tuto chvíli rozhodně převažují, nehledě na obytné prostory, které v paneláku pro rodinu nebyly nic moc. Ale dokážu si představit, jak jako důchodce zase bydlím v paneláku. S cihlovou bytovkou zkušenost nemám, max. z návštěv (teta bydlí ve starém baráku ve 4. patře bez výtahu (schody vždy trojité s kratšími „mezischody“), už se vidím, jak to lezu 2× denně v 80 letech… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí