Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@S.Ivanka píše:
@Luminel ano, přesně s tím souhlasím, sousedé v baráčcích jsou v 99% neskutečně udrbaní, zvědaví a a až moc se vnucující lidé, to co se jim „do rajonu“ nastěhovalo musí svým chování co nejdříve udupat a postavit do latě,
koupili jsme v r.2006 dům ve čtvrti na vesnici, můj sen, nad námi 2 domečky a pak jen louka, les a zelená hranice…prostě klasická idylka…že já deb.il nesnila raději o hájovně uprostřed lesa…bohužel jsme spolu táhli i tchyni a tak byl náš výběr domu trochu hodně ovlivněn prostorem, kde byl byt 1+1 a 4+1 pro nás a naše 3 velké děti…takže moc velký výběr nebyl, ale první 1/4 roku to bylo úžasné bydlení, pak začali vadit psi - na ostatních zahradách také, ale to byli starousedlíci, pak začalo vadit parkující auto…co mě nejvíc dorazilo bylo, že mi sousedka naproti vyčetla, že jsem si dala do oken žaluzie a proč??? když oni nemají ani závěsy a tak to má celá ulice??? prostě to pak musíte barák zase prodat a jít pryč..naštěstí pro mě jsem dokázala odejít a vlastně to za mě vyřešila tchyně a moje nevlastní dcera, bydlím 100km daleko odtamtud a v bytovce a barák už nikdy…pokud nebude stát uprostřed lesa…
Proboha ta poznámka o žaluziích je děsivá. Proč to sousedka říkala? Jako že když sis dala žaluzie už ti nevidí do oken? Nedivím se, že si se odstěhovala.
@Quinn7 píše:
Proboha ta poznámka o žaluziích je děsivá. Proč to sousedka říkala? Jako že když sis dala žaluzie už ti nevidí do oken? Nedivím se, že si se odstěhovala.
přesně tak, vadilo sousedům, že neví co se u nás děje, prostě jsem je urazila hned jak jsem se nastěhovala, jelikož nejsem zvyklá doma chodit ve společenském oděvu
tak prostě potřebuji žaluzie, nikdy jsem nepatřila mezi exhibicionisty ![]()
@S.Ivanka píše:
přesně tak, vadilo sousedům, že neví co se u nás děje, prostě jsem je urazila hned jak jsem se nastěhovala, jelikož nejsem zvyklá doma chodit ve společenském oděvutak prostě potřebuji žaluzie, nikdy jsem nepatřila mezi exhibicionisty
asi by mi vypadli oči z důlků kdyby mi todle sousedka řekla
drbárna největší. Ale nechali jste si ty žaluzie že?
Ono je sídliště a sídliště a barák a barák.
Sídliště může být hnusná betonová džungle (vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě, když třeba projíždíme někdy Prahou přes Řepy atd., takovým tím skleněným tubusem okolo kterého jsou nedozírné lány paneláků) a taky bytovka o pár bytech na konci města u lesa či říčky.
Zrovna tak barák může být hrůza v satelitu (v naší krajině pěst na oko, většinou postavené na holém poli metodou paneláky naležato), kde se taky nelze na zahrádce uprdnout, aniž by to věděli sousedi okolo anebo normální domeček, který není natěsnán na sousedy a hezky zapadá do krajiny.
@wonder woman já mám jak byt v paneláku tak dům a každý má svoje.Na baráku mám ráda léto kdy lítám okolo zahrady a není nad večery které se prosedí u dobrého jídla a pití někdy i do rána. Ale taky není nad to se jí vyspat do paneláku a odpočinout si od ranního řvaní sekaček a řvaní lidí něco ve smyslu „mámo..táto“ nebo smradu když si soused vypustí septik přímo do zahrady ![]()
Já si na panelák stěžovat tedy nemůžu ba naopak se občas ráda do něj vrátím ![]()
Zažila jsem něco podobného jako @S.Ivanka . Bydleli jsme v baráku na vesnici, kde se všichni znali. Většina lidí měla barák u cesty a zahradu za ním, ale my to měli docela blbě, zahrada byla před barákem, takže už z dálky bylo k nám na zahradu vidět. Pořídili jsme si psa, bylo to takový tele a několikrát nám podhrabal pletivo a zdrhnul. Takže jsme udělali podezdívku a na to dřevěný plot a tím pádem k nám i přestalo být vidět. No a jednou šla okolo sousedka, co bydlela kousek od nás a ještě k tomu měla barák na takovým malým kopečku, takže naši zahradu měla hned z první ruky a ptala se nás, proč jsme tam dali ten dřevěnej plot, že teď k nám už nevidí.
Musím ale říct, že to byla stará paní v důchodu, takže koukat z okna byla asi její jediná zábava. ![]()
Tak me jsou sousedí na vsi dalcelkem jedno
, ano bývala majitelka se rada zašla podívat, jak jsme přestavěli dům jejich rodičů, sousedky babci se občas zastaví, podrbou, má to vypustim a žiju si dal svůj život za svým plotem za svými zdmi ![]()
Jo teď prudi nové pristehovany soused…cha nový plot by měl byt do měsíce hotov…
Nikdy bych mezi starousedliky asi nezapadla, ale to je mi fuk…
Ale jo, chtěla bych mít baracek na takove polosamote u lesa
Mám ráda ticho a svůj klid. Tomu jsem přizpůsobila styl svého života a bydlení. Zimu a Vánoce trávíme v novém a moderním bytě první kategorie městského věžáku. Ve dvanáctém patře je klid, hluk z ulice sem nedoléhá, byt je perfektně izolován od okolního světa a k dizpozici mám výhled ze dvou balkonů. Sousedy znám od vidění, nikoho osobně, miluji tu anonymitu. Jaro a začátek léta jsme na baráku se zahradou, grilováním a letními mejdany nikoho nerušíme… Od konce léta do začátku zimy žijeme v milovaném Řecku pod Olympem. Každé má své pro a proti a všude je krásně, ale v budoucnu budeme zůstávat už jen v bytě.
@Quinn7 píše:asi by mi vypadli oči z důlků kdyby mi todle sousedka řekla
drbárna největší. Ale nechali jste si ty žaluzie že?
jasně…přestali jsme je vytahovat i přes den ![]()