Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
skolil me nejaky bacil tak tu lezim a premyslim nad nesmrtelnosti chrousta a pri pohledu z okna me napadlo toto tema. Berte to prosim jako odlehceni ![]()
Pochazim z maleho mesta a velkeho rodinneho domu, partner z vetsiho mesta, z cihlove zastavby (bytu) na predmesti. Mame 8mesicni dceru a nedavno jsme si poridili byt v panelaku. Jiz driv jsme ve dvou panelacich bydleli v najmu, tudiz jsme vedeli do ceho jdem, a z hlediska financi, dostupnosti obchodu, hrist, prirody atd. to byla jasna volba.
Jenze porad narazim na lidi co po zjisteni protahnou oblicej, ze oni by do panelu nesli. Bydlela sem i „v cihle“ a nejak nechapu, kde se ta averze bere. Co se toho vecne omilaneho hluku tyce - nepozoruji ze bych slysela vic, nez v cihlovem byte. Navic tu mam dalkove topeni i vodu o ktere se nemusim starat, hriste na kazdem rohu, cele sidliste je krasne revitalizovane a z okna koukam na reku… mam proste pocit, ze se panelakum tak nejak z principu krivdi…
A tak me zajima, co vy a bydleni v panelu? Jak se na nej koukate?
Bydlela jsem kdysi v psnelaku, prozila tam detstvi a nikdy mi na tom nic zleho neprislo.
Bydlim ve 12ti patrovem panelaku v Praze a jsem spokojena. Ja bych zas nesla do rodinnyho baraku ![]()
@palapa píše:
Bydlim ve 12ti patrovem panelaku v Praze a jsem spokojena. Ja bych zas nesla do rodinnyho baraku
Tak RD je uplne jina liga
slo mi spis o srovnani panel vs. cihla ![]()
V oaneláku žiju odmala, a do baráčku bych ani nechtěla..paneláky jsou takový pohodlný ![]()
No já v paneláku bydlela jen chvíli a vadilo mi to…sousedé, hluk, schody
…raději cihlovy ci dům…ale teď nas na cca 2 roky asi tedy taky čeká panelak a nehroutim se z toho…jen vybíráme, takový ten menší max 4 patra, do osmi a více poschodoveho bych nešla…
Bydlela jsem v paneláku celý dětství a pak 14 let s manželem ve starým baráku na vesnici. Teď, po rozvodu, bydlím asi půl roku zase v paneláku a jsem spokojená.
Můj názor je takovej, že barák je dobrej tak od května do září, kdy se dá sedět na zahradě, grilovat, koupat se v bazénu. Jinak je to jenom práce, furt sekat trávu, dělat dřevo, opravy a údržba za desetitisíce, nutnost mít dvě auta. Jasný, novostavba ve městě asi bude o něčem jiným, ale kdo na to má. ![]()
Miluju ústřední topení, že přijdu domů z práce a je tady teplo. Že ráno nevstávám do 12 stupňů.
Jediný, z čeho mám v paneláku obavu, je právě to léto. Děti jsou zvyklý na bazén, chodily se koupat, kdykoliv chtěli, celý dny byly vyvalený na zahradě, to jim tady skončilo. ![]()
@wonder woman znám i lidí co říkají že by nešli do rod. domů popř. vyrustali v bytě a teď jsou v domě a zas že by už do bytu nešli. Myslím si že to je zas díky tomu na co jsou lidé spíš zvyklí. Já jsem byla chvilí na navštěvě v paneláku ( nemyslím tím jeden den
)a stačilo. Já jsem zvyklá na dům na čistí vzduch, přírodu, mohu jít kdykoliv ven na zahradu. V bytě mi vadilo že šlo všechno slyšet at už to bylo od sousedů, tak i zvenku když šel někdo kolem bytu. V domě jsem doma když ne tak jdu na zahradu v bytě jsem si připadala jak zavřena v kralíkarně a nebyla možnost jít před dům posedět, jedině do vzdalenějšího parku nebo čučet po obchodech, tak jsem to nějak střídala abych mi z toho nezačlo hrabat ![]()
@catherine100 ahoj, schody?
to jako panelak bez vytahu? A hluk v cihle nebyl? Me totiz prislo ze vetsi jak v panelaku
je pravda ze ta cihla je takova „rodinejsi“
Bydlím v paneláku (nedobrovolně
) a spokojená nejsem. Divné chodby bez oken, my jsme i bez blbého balkonu - ale ty balkony ostatních tedy nic moc, správa domu příšerná, přijde mi to tu takové špinavé… Je tu velká anonymita, což tedy mně osobně vyhovuje, ale je to trochu zvláštní.
Ale pohled na barák samotný, to je prostě hnus. Vůbec to nevypadá hezky, podle mě to hyzdí jakékoliv místo.
Jsem člověk, který potřebuje prostor a zeleň a čerstvý vzduch. To v jakémkoliv bytě bez balkonu, natož nějaké zahrádky nebo dvorku je opravdu průšvih, i kdyby to byla cihla. Ale cihlové baráky alespoň nejsou tak ošklivé ![]()
Tak zahrada a kaficka na terase bych si taky nechala libit, ale tim, ze jsem puvodne z RD tak vidim tu praci okolo a na to jsem lina
nehlede ze na to, jak nekdo psal, nemame ![]()
V cihle se mi bydlelo lépe, baráky to byly pěkné, velká lodžie, nebo skvělý uzavřený dvůr v nitrobloku, chodby takové pěkné - žádné takové to hnusné lino na podlaze, vzdušné, s okny… Panelák má takové myší nory místo chodeb.
@wonder woman Jojo byl to ten starý bez výtahu, 4patro…hrůza ![]()
Ale bydlela jsem ve starem, cihlovem, 8 bytu, hluk jsme slyšeli jen na chodbě…já třeba u babi v paneláku slyším když se někdo sprchuje
to v chile neznam…
Teď jsem v baraku, má to své nevýhody, spousta práce a peněz, kolikrát bych to podpalila, ale za jen klid, soukromí a vyhodit dítě na zahradu to stojí
Vyrostla jsem v paneláku, RD strávila na baráku. Obojí má své výhody a nevýhody. Mít hodně peněz, tak bych brala malý RD v Praze. To ale nemám, takže jsem ráda za panelák.
@Fjodorka je pravda ze je to asi kus od kusu, my okna na chodbe mame, navic spol. prostory taky nove udelane takze super, ale to neni vsude jasne
a treba do prirody to mam bliz jak tchanovci z cihly, proste tady to neni ta „betonova dzungle“