Zatracované paneláky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.2.15 16:30

@catherine100 aha, ja zas bydlela v 4.np bez vytahu v cihle, bylo tam schodu jajo ted do 6.np v panelu. Co mi celkem vadi, tak mi huci digestor kdyz nekdo pusti vetrani… ale sprchu neslysim teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 16:41

Asi je to fakt sidliste od sidliste a dum o domu. Kdyby to mel byt ten sedy panelovy hnus s uma jadrem tak bych si sla asi hodit :-) je pravda, ze byty jsou mensi, ale z hlediska nakladu je to zas lepsi nez 4m stropy a tak :mrgreen: jak sem psala, ja to tu mam 10min pesky do centra, 2min na postu, 5min a jsem za mestem. Nebojim se tu, o sousedech nevim, pokud zrovna nevrtaji do zdi :mrgreen: je jasne, ze takove ty Prazske obr sidliste asi nejsou uplne oblibene, ani ja bych tam nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
21.2.15 16:46

Já bydlím ve 12ti patrovém paneláku a jsem tu maximálně spokojená. Do baráku bych nikdy nešla. V paneláku neslyším nic, sousedy neznám ani nemám zájem je znát, chodby tu máme tedy s okny, ale vzhledem k tomu že na té chodbě strávím tak minutu než přijede výtah tak to opravdu neřeším. Nějaké to vysedávání na zahradě s kafíčkem jsem nikdy nepochopila, když jdu za kamarádkou do baráku tak nikdy na zahradě nejsme. Takže za mě jasný palec nahoru pro paneláček, ta pohodlnost bydlení je úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.2.15 16:54

Bydlela jsem v paneláku 35 let! (nejsem baba nad hrobem, jen jsem tam bydlela od narození do předloňska :mrgreen: )- „kostka“ o 4 patrech bez výtahu (my zvýšené přízemí), 5 bytů na patře, takže tam bylo ve výsledku víc bytů než vedle ve dvojnásobně vysokém paneláku. Slyšet sousedy bylo jen do patra po stupačkách, do stran ne. Nebudu takové bydlení hanět, protože jednak pro řadu lidí je prostě jediné dostupné, jednak věřím, že pro řadu z nich jsou přednější výhody po všech směrech zajištěného sídliště. Teď jsme na vsi (7km od původního paneláku v sídlišti), výhody rodinného domu se zahradou pro nás s malými dětmi v tuto chvíli rozhodně převažují, nehledě na obytné prostory, které v paneláku pro rodinu nebyly nic moc. Ale dokážu si představit, jak jako důchodce zase bydlím v paneláku. S cihlovou bytovkou zkušenost nemám, max. z návštěv (teta bydlí ve starém baráku ve 4. patře bez výtahu (schody vždy trojité s kratšími „mezischody“), už se vidím, jak to lezu 2× denně v 80 letech… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
21.2.15 16:55

@wonder woman není byt, jako byt. u nás jsou papírové stěny, slyšíme každé uprdnutí od sousedů, nad hlavou se nám houpe sedmdesátiletá čarodejnice v křesle (ve dne v noci doslova - nemůže spát), na chodbě dupou a ječí děcka na schodech, vedle baráku hospoda - ve dvě ráno vřískot, ožralové, v létě zahrádka, jubox slyšíme přes zavřená okna…není o co stát. Na balkóně si nemůžu vysadit ani bylinky, v létě, jak se začne opírat do betonu slunko, všechno mi chcípá. Ano, příští rok začínáme stavět hned za městem. Malé to tu nic nedá - není nad to jí nafouknout na dvorku bazének nebo si tam nechat dítě hrát (vím, že tam nebudu mít žádné střepy, nebudou tam exkrementy od psů..) Dětská sídlišťová hřiště jsou akorát slepičárny pro maminy, které beztak víc soudí ostatní maminy a děti, než si hledí svých. Dítě mám ještě malé, ale toto se dá vypozorovat lehce. :think: už se na domeček těším. Plánujeme slepičky a malou zahrádku. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
21.2.15 17:00

@verulicek to by se mi taky nelibilo, takove bydleni :zed: je jasne, ze domek je domek, ale na to proste nemame, slo mi spis o srovnani bytu panel/cihla - asi mam holt stesti na panelaky a smulu na cihly :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
21.2.15 17:02

Tak my zase z panelu rychle utekli do cihly. Panelakove sidliste ve velkomeste, panelak nalepeny na panelaku. Bylo tam 12 pater, 100 bytu, lidi se nezdravili, hluk. V byte pretopeno-stoupacky clovek nemuze vypnout, v koupelne plisen, pac tam neni okno. Na zachode bylo alyset vykonavani potreby souseda nad nami i pod nami. Byt byl velky na plochu-70m2, ale polovina z toho byla chodba a mistnosti spelunky, zadny sklep, nebyl kam dat kocar ani kola-od kolarny melo klice 100 neznamych lidi-tak bych to neriskovala.
Prestehovali jsme se do cihly-barak z 50. Let, je nas v celym baraku jen 6. Byt krasny-velky pokoje, technicka mistnost, spajz, velky sklep. Mame vlastni kotel-topim si podle svy potreby a platim jen za svoje teplo, svoji vodu-zadny ztraty a vytapeni chodeb v baraku. Kazda mistnost ma okno, mame tu i komin a tudiz diky tomu krb v obyvaku. Kdyz sedim na zachode, slysim cvrlikani ptaku, ne souseda konajiciho potrebu. Vyhled z oken do zelene, ne na parkoviste nebo sousedum do okna z protejsiho panelaku.

Nenam nic proti panelakum, neposmivam se nikomu, kdo tam bydli, ale nam to nevyhovovalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
21.2.15 17:05

Já mám zkušenost s obouma a cihla mi přijde méně nese zvuk, a taky jedna velká výhoda cihlového bytu je že narozdíl od paneláku byt na ceně stoupá, nebo se drží, kdežto byt v panéláku na ceně klesá. Panelové domy byly vyrobeny na omezenou dobu.
Kdo je v nájmu tak mu je to asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
21.2.15 17:14

Vyrostla jsem v rodinném domku se zahradou na vesnici nedaleko velkého města, na prahu dospělosti jsem se osamostatnila a v průběhu let vyzkoušela bydlet v centru velkého města v cihlovém domě (páté patro bez výtahu), v rodinném domě na konci světa (do trochu většího města to bylo tak 50 km daleko) a pak dvakrát na sídlišti v panelové bytovce (ne klasický vysoký panelák, v obou případech to mělo max. 5 pater), plus dvakrát tak trochu alternativní způsob bydlení na ne příliš obvyklých místech. No a můžu říct, že všude se mi líbilo. Prostě mám to štěstí, že si vždy umím najít to hezký a na ty nevýhody si zvyknout a nenechat si jimi kazit život. A nakonec jsem zakotvila opět v domku se zahradou v obci, která tvoří okrajovou část velkého města. A pro mě je to to nej.

No a co se bydlení ostatních lidí týče, tak nad nikým nos neohrnuju, lidi si vybírají podle svých priorit, které mi nepřísluší hodnotit a soudit, a především podle svých možností. A vzledem k tomu, jak nákladné bydlení je, ne každý má možnost bydlet tak jak by si přál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
21.2.15 17:16

Bydlela jsem v paneláku i v cihle a hluk od sousedů byl všude. Ale nenapadlo by mě protahovat obličej nad panelákem. Já bych do něj nechtěla, ale znám lidi, kteří by zase nechtěli do RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
21.2.15 17:17

Ja bydlim v cihle a slysim uplne vsechno.ono je to jedno :mrgreen: ja jsem vyrostla v RD na vesnici.ted bydlim v bytovce ve meste a jsem stastna.lidi co zustaly na vesnici a maji baraky mi nechapou a ja zase nechapu je :mrgreen: nechci pusobit namyslene, to ne, ale ja nesnasim vesnice.lidi o sobe vsechno vi a co nevi si vymysli. nesnasim to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.2.15 17:18
@wonder woman píše:
Ahoj,
skolil me nejaky bacil tak tu lezim a premyslim nad nesmrtelnosti chrousta a pri pohledu z okna me napadlo toto tema. Berte to prosim jako odlehceni :)
Pochazim z maleho mesta a velkeho rodinneho domu, partner z vetsiho mesta, z cihlove zastavby (bytu) na predmesti. Mame 8mesicni dceru a nedavno jsme si poridili byt v panelaku. Jiz driv jsme ve dvou panelacich bydleli v najmu, tudiz jsme vedeli do ceho jdem, a z hlediska financi, dostupnosti obchodu, hrist, prirody atd. to byla jasna volba.
Jenze porad narazim na lidi co po zjisteni protahnou oblicej, ze oni by do panelu nesli. Bydlela sem i „v cihle“ a nejak nechapu, kde se ta averze bere. Co se toho vecne omilaneho hluku tyce - nepozoruji ze bych slysela vic, nez v cihlovem byte. Navic tu mam dalkove topeni i vodu o ktere se nemusim starat, hriste na kazdem rohu, cele sidliste je krasne revitalizovane a z okna koukam na reku… mam proste pocit, ze se panelakum tak nejak z principu krivdi…A tak me zajima, co vy a bydleni v panelu? Jak se na nej koukate?

Já vyrostla v rodinném domě, ale v pidimidi vesnici, takže jsem tu zůstat nechtěla. Ve městě jsem nejdřív bydlela ve starém bytovém domě, pak v bytovém domě v novostavbě, nyní jsme v paneláku.
Co se týká hluku, vyjde to tak nastejno byt v novostavbě vs. panelák. Další výhody a nevýhody nevidím v cihle nebo panelu, ale v konkrétním bytě :nevim:
A to, že někdo říká, že do paneláku by nešel. Chápu spíš tak, že chce prostě bydlet třeba v rodinném domě. Ne v tom, že ten nebo onen materiál je horší nebo lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.2.15 17:20

9let panelak, 14let cihla, 1rok radovka, 3roky panelak, 2roky RD, 5roky novostavba-byt :lol:

panelak uz ne, ani jeden z tech dvou mi neprirostl k srdci a ani zadny z tech, co jsem nevstivila. ale verim, ze muze byt mala panelova bytovka, v klidnem miste a po renovaci, kde je fajn bydlet. ale na klasicke sidliste do 12poschodoveho monstra, fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
21.2.15 17:28

@wonder woman chápu, my bysme si taky nemohli asi nic moc dovolit, budem brát hypošku a hodně věcí dělat svépomocí. a domeček bude malý. Ale náš :-) a větší než tento byt… 8)

• Citovat
  • Upravit
2873
21.2.15 17:35

@wonder woman já bych tak moc chtěla do baracku. Vadí mi sousedi a vyjící psi, male prostory, malo místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí