Zavádění příkrmů od 4. měsíce – miminku nechutná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3051
10.4.11 16:20
Háta_x píše:
Doktor ti to poradil jenom proto, že se to tak dělá dle světové organizace. Nic jiného za tím není. Osobně si myslím, že řídit se tím, že někdo něco doporučuje není vždycky výhra. Moje malá od začátku jí dvoudruhový příkrm, jednodruhový prostě nechtěla a měla po něm problémy. Podotýkám, že zpočátku nechtěla vůbec jíst (1lžička a dost) a dnes, po 3měs nabízení sní tak půl připravené skleničky a pak dokojím. Ale vyhovuje jí to, dětem obecně do roka MM stačí, tak proč ne. Moje dětská taky říkala, že kojené dítě od 6.ukončeného mám přikrmovat. A já si řekla proč, malá krásně přibírala, chudokrevná rozhodně nevypadá, tak jsem začala až o víc jak měsíc později. A kaše nedávám dodnes, to mi dětská potvrdila, že je to jen sytící složka na zaplácnutí a děkuju pěkně, zbytečné kalorie do svého dítěte, které prospívá, cpát nebudu. Řídím se tím, co malá chce a stráví. A přesnídávkama jsem začínala - zavařovala jsem domácí jablíčko, jablíčko s hruškou a nebo k jablíčku přidala syrový banán. Zeleninu mi prostě nechtěla, tak jsem začla jinde.
jancaaa píše:
Háta_x píše:
Jestli kojíš, není důvod zavádět příkrm, až po ukončeném 6.měs nejdříve. Pokud nekojíš, doporučuje se dávat UM, pokud stačí, do ukončeného 5.měsíce (kvůli zrání trávicího traktu, alergiím..)Jinak samotnou mrkev mi nejedla ani moje plně kojená dcera v 8.měsíci. Dětská lékařka říkala, že je suchá a dusí, ať vyzkouším něco jiného. Malá sice stále moc nejí (po pár lžičkách dokojím), ale miluje špenát, fenykl, červenou řepu, pastiňák nebo petržel vždy s bramborem, teď už sní i tu mrkev s bramborem. Květák a brokolice jí chutnají, ale nadýmají.
Malá není kojena už od narození.A ohledně příkrmů,to mi určil dětský lékař, že mám pomalu začínat.A míchat se dvě suroviny můžou už od začátku?Třeba mrkev s bramborem?a nebo je lepší ať se naučí nejdříve na jednodruhové zeleniny a pak míchat?Něco jako přesnídávky asi dávat až jak se naučí papkat zeleninu,že?

Já taky malému vařím domácí stravu.Já těm skleničkám nevěřím.Když dělají nějaké testy tak vždycky narazí na nějaké porušení té firmy co ty skleničky vyrábí a myslím že když si to udělám sama tak vím co tam dám.A slyšela jsem že některé ty směsi nechutnají ani maminkám tak nač utrácet peníze za to že to není dobré.
Co chutná mně dám i malému ale aby mi to nechutnalo a strkala to malému tak to ne.
Kolik z vás ochutnalo ten obsah ve skleničkách a mohlo říct,že to chutná dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.4.11 13:48

Protože je koupená sklenička pro přece tááák pohodlná. Oblíbené důvody co tak slýchám - mám víc času na dítě, nemám čas piplat se s jídlem pro mimino, nebudu se patlat s jídlem ještě pro děti, nevim co pořád vařit, nebaví mě to…a když jsem slyšela argument, že přece nebude/nejde mixovat pár lžiček příkrmu, šla jsem do kolen.

Nedávno jsme zůstali nečekaně v jiném městě až do oběda, tak jsme s manželem probádali všechny příkrmy v místní samošce a to složení, to je humus. Nakonec jsme koupili Hami kuře s rajčaty - no po otevření to tak smrdělo a vypadalo příšerně, že jsme to malé nedali. Raději dostala domácí přesnídávku a MM a oběd jsem jí uvařila později doma. Zkusili jsme tu koupenou skleničku ochutnat my sami a málem jsme se pozvraceli. Přitom domácí je fakt dobré a voňavé a manžel ochutnává pravidelně.

martina79 píše:
Já taky malému vařím domácí stravu.Já těm skleničkám nevěřím.Když dělají nějaké testy tak vždycky narazí na nějaké porušení té firmy co ty skleničky vyrábí a myslím že když si to udělám sama tak vím co tam dám.A slyšela jsem že některé ty směsi nechutnají ani maminkám tak nač utrácet peníze za to že to není dobré.
Co chutná mně dám i malému ale aby mi to nechutnalo a strkala to malému tak to ne.
Kolik z vás ochutnalo ten obsah ve skleničkách a mohlo říct,že to chutná dobře?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.7.13 09:42

Prosím, jaké jsou nejnovější trendy v zavádění příkrmů? Když byly starší děti malé, doporučovalo se kojit plně do šesti měsíců, pak začít s příkrmy, ale lepek až od osmi měsíců, u dcery jsem ho dokonce měla dávat až v deseti měsících, protože se jí jednou objevila na noze vyrážka. :nevim:
Teď tady čtu, že příkrmy se zavádějí už po čtvrtém měsíci, a to i u kojených dětí. Včetně lepku? Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
7.7.13 09:44

Taky si počkám na odpovědi…Malému budou 3 měsíc, tak se nám to blíží. U staršího jsme do půl roka plně kojili a pak příkrmy. Mladší je kojený s dokrmem a prý by se mělo začít od 4. měsíce kaší s lepkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
7.7.13 10:02

Já zavedla od ukončeného 4 měsíce, kojím. Bez lepku. Lepek mi dr. řekl až od 8mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
7.7.13 10:19

Zavádela jsem od uk.4m a s ovocem jsem dávala i piškot. Ted ho dávám do jogurtu. Ale lepek dávat dříve…
Jinak malej byla a je na UM, takže od uk.4m, ale u koj dětí normálka od uk.6m ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10.7.13 12:11

Maličká( 7mesicu) chce stále mateřské mléko..postupně jsme začaly s příkrmy-vždy jsem dokojila..ted už se to dokojovani snažím zrušit…malá to ale „odmítá“ :roll:Dnes mě zarazila upne, kdyz nechtěla vubec obidek (nic nového-měla to co vím že ji chutná) a sapala se po prsu..bylo mi ji lito, tak jsem ji ho dala, ale je mi zaroven jasné, že takhle si nezvykne nikdy…jak tedy na to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
10.7.13 15:06

@strašpitle Táleží jestli chceš být hodná nebo drsná ale účiná :mrgreen: Malej mi taky nechtěl a sápal se po lahvičce. Skutek utek. Prostě na odpoledne mlíko není a nebude. Došlo :mrgreen: A máme žravce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10.7.13 20:04

Brooucinde dík za reakci, ale moc me neuklidnila…na 2 stranu-je to jasný…že ji prostě musim drobet potrápit.. :roll: ještě 1dotaz-malá přes noc spí pěkně, je docela baculka- odkdy dávat kaši???co je pravdy na tom, že se po ní tloustne??a co z vyzivoveho hlediska? Jednoduše nechci ji nicim zbytečně cpat, ale zároveň ji nechci šidit…???Parkat si pozuzlala rohliku jináč nic s krokem neměla.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.13 20:09

Ale prd s krokem- s lepkem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
10.7.13 21:09

@strašpitle :) V pohodě. No já jsem víceméně začala dávat kaši až po půl roce, protože mi vypil 270ml mlíka a já už neměla větší lahvičku :mrgreen: Jinak malej byl větší dycky, tak ti neřeknu za mě, jestli po ní ztloustl, když je to pořádnej chlap odjakživa :mrgreen: Jinak já jsem za kaši hrozně vděčná. Protože si můžu korigovat bobky. Jo zní to divně, ale když má malej pěkný bobíčky jedu v kukuřičnej nebo jáhlovej, když má řidší dám rýžovou… Proto jsem za ní ráda. Chutná mu jako nic jinýho, ani ovoce tak nemá rád. Jinak nevím co budu dělat, ale kaši už mi sní taky hrozný numero :roll: A lepek by se měl zavést do 8mesíců! Takže když bude jako např ta kukuřičná obsahovat stopy lepku vůbec to nevadí… Ale počkej třeba a po půl hodině dát napít… Malej po kaši jak kdy, ale vypije třeba i 170ml čaje. To ale spíše výjimečně. Většinou okolo 70… Hodně zdarů :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11.7.13 10:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
11.7.13 13:23

@strašpitle Rádo se stalo :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek