Domácí přesnídávky - jak na ně, skladování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí přesnídávky
Ahoj maminky…dcerce je 4 a půl měsíce a budeme začínat s ovocnými příkrmy. Chtěla jsem se zeptat jak na domácí přesnídávky? Co do nich můžu dát když teprve začínáme? A jak je mám skladovat aby mi vydržely co nejdéle? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
aby ti pak jedla zeleninu ![]()
kazdopadne zacni jednodruhovyma, at zjistis pripadnou alergii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám takhle
2,5kg jablek,
3/4l vody, nechám uvařit do měkka, pak vodu sleju, uvařím v ní jeden pudink (ted, když jsou kluci starší, tak i trošku přislazuju, dříve ne)
pudink zamíchám do jablek, nechám schladnout, rozmixuju a naleju do skleniček.
Když vím, že je hned nezdělám, tak zavařím na 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
aby ti pak jedla zeleninukazdopadne zacni jednodruhovyma, at zjistis pripadnou alergii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
levi píše:
Já dělám takhle
2,5kg jablek,
3/4l vody, nechám uvařit do měkka, pak vodu sleju, uvařím v ní jeden pudink (ted, když jsou kluci starší, tak i trošku přislazuju, dříve ne)
pudink zamíchám do jablek, nechám schladnout, rozmixuju a naleju do skleniček.
Když vím, že je hned nezdělám, tak zavařím na 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen dopňuju, že jsme začali s přesnídávkama až na 8 měsícíh, nevím, jestli takhle malá může pudink
, s tím nemám zkušenosti
Příspěvek upraven 01.02.11 v 14:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvě diskuse o přesnídávkách a zavřování příkrmů tu už byly, když je trošku pohledáš… Nicméně - vyhni se používání skleniček HIPP a radší sáhni po skleničkách HAMÉ. Ty aspoň těsní. Po uvaření přesnídávky je potřeba ji naplnit do skleniček, otřít gumku pod víčkem a dosedací plochu na skle, zavřít a ještě sterilovat - 20 minut aspoň na 70 stupních (radši na 80).
No a recepty jsou různé - mě se jako základ jedné dávky osvědčily 2 kila syrových jablek (nebo 1,7 kg oloupaných a nakrájených). Uvaříš do měkka, sleješ šťávu a necháš ji vychladnout, zbytek rozmixuješ. Do studené šťávy rozmícháš jeden sáček pudinku a buď bez cukru (pro malé děti) nebo cukru podle chuti (pro 3leté a větší). Uvaříš jako pudink. Pak obojí smícháš dohromady, případně můžeš pro oživení chuti přidat trošku nějaké marmelády (ale dávali jsme i rozvařené meruňky nebo vývar z bezinek…), Necháš dojít do varu, trochu vychladnout a plníš do skleniček. Naplníš, zavřeš a striluješ. Z jedné dávky je 6-8 skleniček Hamé )myslím 150ml…), nejčastěji jsme dělávali 3 dávky (6kg jablek) najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
levi píše:
Jen dopňuju, že jsme začali s přesnídávkama až na 8 měsícíh, nevím, jestli takhle malá může pudink
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já ovoce mrazila, nedělala jsem vařené přesnídávky. Oloupala jsem ovoce, rozmixovala ponorným mixérem a dala do tvořítek na led, později do Avent pohárků nebo skleniček od příkrmů. Určitě začni jedním ovocem a postupně po pár dnech přidávej. Já začala jablíčkem a pak i to ostatní ovoce míchala s jablíčkem. Jen banán jsem dávala vždycky jen čerstvý, škrábala jsem ho lžičkou. To je jediné tropické ovoce, které se doporučuje takhle brzy. Jinak je lepší naše (jablko, hruška, švestka..). Ale úplně zezačátku jsem dávala kupovanou Frutapuru, přišlo mi to nejbezpečnější. Když jsem koupila krásné ovoce, tak mi to ani o moc levněji nevyšlo a u té kupované věřím tomu, že je aspoň trochu hlídaná. Zezačátku je taky lepší ovoce převařit, prý kvůli případné alergii, většina alergenů se tak prý zničí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ještě kombinace chutí - vanilkový pudink je univerzální, jinak když bys chtěla přidávat „červené ovoce“, tak je lepší rybízový, případně malinový nebo višňový (i když rybízový se mně hůř sháněl). Jinak i do meruněk jsem dával vanilkový, radši český (třeba chuť u Dr. Oetker přebije všechno ostatní…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavčo asi jo, bude to řidší, ale to nevadí, vidíš, to jsem nikdy nezkoušela,
Jinak jsem loni dělala (poměry stejné), napůl jablka a hrušky a bylo to taky super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrušky mají už v sobě vody dostatek, tam bych ubral přilévané vody. Jabka takhle moc vodnatá nebývají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej méně vody a nemusíš to pak zas zahušťovat. Nebo déle vař, voda se odpaří a zhoustne to samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit