Kolik "chodů" pro mrňata?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
28.1.11 15:52

Kolik "chodů" pro mrňata???

Maminky pomoc. Mám doma devíti měsíčního Járu, který byl ze začátku až moc velkým jedlíkem. Po úplném odstavení se ale dostavily problémy. Ze začátku jsme to docela zvládali, i když UM nikdy moc nepil. Mám následující jídelníček:
8:00 jogurt s banánem nebo sušenky rozdrcený v UM
11:00 jablko s hruškou
14:00 masozeleninu
17:00 jogurt
20:00 kaše
Teď mi ale poslední dobou vždy jedno jídlo vynechává. Protože nepije UM dávám mu x denně jogurt aby měl dostatek mléčných výrobků, ale někdy se to nepovede. Dělám něco špatně?? Přecpávám ho??? Budu vděčná za všechny rady a zkušenosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
28.1.11 16:22
petrula.ch.a píše:
Maminky pomoc. Mám doma devíti měsíčního Járu, který byl ze začátku až moc velkým jedlíkem. Po úplném odstavení se ale dostavily problémy. Ze začátku jsme to docela zvládali, i když UM nikdy moc nepil. Mám následující jídelníček:
8:00 jogurt s banánem nebo sušenky rozdrcený v UM
11:00 jablko s hruškou
14:00 masozeleninu
17:00 jogurt
20:00 kaše
Teď mi ale poslední dobou vždy jedno jídlo vynechává. Protože nepije UM dávám mu x denně jogurt aby měl dostatek mléčných výrobků, ale někdy se to nepovede. Dělám něco špatně?? Přecpávám ho??? Budu vděčná za všechny rady a zkušenosti!!!

ahoj,nepíšeš jak velké porce mu dáváš. To sem kdyžtak ještě dopiš. Jinak se mi zdá že máte hezký jídelníček :palec: . No a jestli ti nechce mlíčko,dala jsi mu ho v noci ve spánku? Tak to funguje u nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.1.11 16:31

petrulo, náš malej je taky mimo tabulky - ať se to týká mléčné dávky denně, tekutin, atd. a krásně prospívá. Víc do něj prostě nenarvu a rvát nehodlám. S tím jogurtem děláš dobře.

U nás je to tak (malému je taky 9.měsíců):

7 hod - UM (200ml)
9 hod - jogurt/chlebik s lučinou apod.
12 hod - masozelenina
15 hod - přesnídávka, ovoce
18 hod - kaše (150 ml a né vždycky! spíš míň)

Toť vše. Na kaši se občas vybodne, prostě nechce. Pak je schopný se výjimečně vzbudit v noci a to dostane UM. Ale většinou spí až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.1.11 16:33

no… jogurt je 150gr, v poledne sní cca 200gr masozeleniny a večer kaši nechce vůbec anebo sní 150gr kaše pokud nejedl odpolední jogurt…mlíko ve śpánnku zabírá, ale jen když nejedl večeři… kdybych mu to měla upravit na 4× denně nevim, co bych měla vyřadit, všechno je přece důležitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.1.11 16:36
rhiannon píše:
petrulo, náš malej je taky mimo tabulky - ať se to týká mléčné dávky denně, tekutin, atd. a krásně prospívá. Víc do něj prostě nenarvu a rvát nehodlám. S tím jogurtem děláš dobře.

U nás je to tak (malému je taky 9.měsíců):

7 hod - UM (200ml)
9 hod - jogurt/chlebik s lučinou apod.
12 hod - masozelenina
15 hod - přesnídávka, ovoce
18 hod - kaše (150 ml a né vždycky! spíš míň)

Toť vše. Na kaši se občas vybodne, prostě nechce. Pak je schopný se výjimečně vzbudit v noci a to dostane UM. Ale většinou spí až do rána.

takže se nemusim strachovat, že má málo mléčných výrobkůY??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.1.11 16:39

Já jsem se taky nervovala, ale když jsem slyšela jiný mamči, nervovat jsem se přestala :wink:

Třeba to bude jen přechodné, tak bych tomu nechala čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.1.11 16:40
rhiannon píše:
Já jsem se taky nervovala, ale když jsem slyšela jiný mamči, nervovat jsem se přestala :wink:Třeba to bude jen přechodné, tak bych tomu nechala čas :wink:

no… nic jinýho mi asi nezbejvá… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.1.11 16:44

Kamarádky děti přestali jíst někdy před rokem jak UM (a ještě nechtěly pít nic jinýho), tak kaši, měly jen jogurty - 2 denně, a jsou v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
28.1.11 17:38

My sme u starší dávali i kefír nebo jogurtový nápoj, akorát si už nepamatuju jestli ji nebyl rok a více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.1.11 17:42

Ahoj,
a zkoušela jsi různá ta mlíčka? Třeba ochucený sunar nebo to mlíčko s kaší od nestle…
jinak jídelníček máte v pohodě. Zkusila bych dávat i jiné ovoce než jen banán a jablko a hrušku. Já už v tuhle dobu zkoušela i chleba s lučinou, akorát se moc nechytili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
28.1.11 17:45

hmm,tak já ti nevim. 4krát deně se mi zdá málo. Ale třeba se pletu a je to normální. Já taky furt řešim prckovo jídelníček a je to kolikrát na zblbnutí :D .Ale malej jí 6-7 jídel tak proto se mi zdají 4 jídla málo. A zkoušela jsi místo mléčné kaše večer dát UM zahuštěné nemléčnou ovocnou kaší(přeci jenom to má jinou chuť).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
28.1.11 18:30

Mě vychází krmení taky jen na 4- 5 chodů -
snídaně-chleba s lučinou ,
oběd, svačina, někdy ještě jedna svačina,
večeře-kaše tak ze 100-130ml

ta druhá svačina záleží na tom kolik sní oběda-když sní jen půl velké skleničky má za hodinu a půl hlad - ta pak dostane 130 UM.

UM pije v noci, většínou 2×, jednou 230ml a pak 160ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
29.1.11 15:35

Teď jsem zavedla něco jinýho a včera to docela fungovalo. V 6 ráno jsem mu do pusy strčila lahev a překvapivě vyžahl 150 ml um… pak v půl desátý snědl hrušku s jablkem, pak v poledne masozeleninu, odpoledne cca 75 gr jogurtu a večer snědl celou porci sunarky se skořicí, cca 150 gr… to by šlo, ne??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.1.11 17:12

šikulka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
31.1.11 13:27

Tak podle mě to máš výborné,mě malá pila jen mlíko ráno,pak už vůbec nechtěla,ani jogurty,lipánky no nic mléčného,a porce máš taky pěkné,mi od každého pár lžiček a dost.Dr řekla,že prospívá, nějaké mlíko má,tak jí nemám nutit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí