Nechce pít mléko - 9měsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
26.1.11 09:51

9 měs nechce pít mléko

Ahoj,
můj 9 měsíční synek začal odmítat odpolední mléko a musím mu dávat ovoce, či jogurt. Bojím se, že na jeho věk vypije hrozně málo mléka. Jinak je to strašný žrout, furt by něco jedl.
Myslíte, že jídleníček /hlavně mléčné výrobky/ je OK:

6.00 ráno mléko 230 ml
9.OO ráno bílý jogurt s ovocem
12.00 dopol. masozelenina
15.00 odpol. ovoce, ovocná přesnídávka
17.OO odpol. chléb, křupinky, něco na chuť
19.OO večer kaše 200 ml

Díky za názory, Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
26.1.11 09:55

Když nechce tak nechce,neuděláš s tím nic.Náš taky přestal brzy a nahradili jsme jogurtem.Myslím,že to takhle stačí :wink: ,ale když máš pochybnosti optej se vaší dětské dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
26.1.11 10:02

Tak náš mladý byl do půl roku kojený, pak jsem přešla na sušené, ale to mi horko těžko vypil trošku, byla jsem ráda, když jsem do něj dostala alespoň něco. Teď je mu rok pryč a je to stále stejné. Také to zahrazuji jogurtem a na noc mu dávám flašku mléko-kaše, když se v noci probudí, tak neprotestuje a vyžahne to, ale ve stavu bdělosti opravdu jen ten jogurt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163

myslim, že jsi naprosto ok :-P Muj malej nechce mlíko skoro vůbec. Ztěží vypije v noci 150ml! Ráno mu ale rozmáčím v míce piškoty a odpoledne papá jogurt. Ten zbytek pak v noci. Taky mu dělám dětské špagety s bílou omáčkou :-P , abych do něj to mlíko nějak dostala… :mrgreen: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
vrobca píše:
Tak náš mladý byl do půl roku kojený, pak jsem přešla na sušené, ale to mi horko těžko vypil trošku, byla jsem ráda, když jsem do něj dostala alespoň něco. Teď je mu rok pryč a je to stále stejné. Také to zahrazuji jogurtem a na noc mu dávám flašku mléko-kaše, když se v noci probudí, tak neprotestuje a vyžahne to, ale ve stavu bdělosti opravdu jen ten jogurt :roll:

Tak to jsme na tom úplně stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
26.1.11 10:04
petrula.ch.a píše:
vrobca píše:
Tak náš mladý byl do půl roku kojený, pak jsem přešla na sušené, ale to mi horko těžko vypil trošku, byla jsem ráda, když jsem do něj dostala alespoň něco. Teď je mu rok pryč a je to stále stejné. Také to zahrazuji jogurtem a na noc mu dávám flašku mléko-kaše, když se v noci probudí, tak neprotestuje a vyžahne to, ale ve stavu bdělosti opravdu jen ten jogurt :roll:
Tak to jsme na tom úplně stejně :mrgreen:

Jo, jo, také jsem si to říkala, když jsem si přečetla tvůj příspěvek :lol: Jo takhle když hodím do placu kus flákoty, to to jenom zašumí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
26.1.11 11:30

ahojky,
synek už není, tak malinký, aby to podle mého názoru vadilo. a podle toho co uvádíš, tak toho mlíčka má dost. jsou děti co nepijí mlíčko vůbec a kaše, také nejedí a určitě jim to nějak neuškodilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.11 13:08

Ahoj..nam i detska doktorka potrvdila ze od 8. mesiaca hodne deti prestane pit mliecko..takze si myslim ze nemusis mat strach..jedalnicek mate priamo ukazkovy :potlesk: ..keby mne tak pekne papala ako tebe.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
26.1.11 13:58

hoky, děkuji za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
29.1.11 17:43

Ahoj, tak to máš super, že Ti prcek tak hezky papá. To ten můj lump mléko nechce vůbec ani vidět. Je pravda, že pořád kojím, ale pokoušela jsem mu na večer dát trochu sunaru, ať dlouho spí, ale nechce ho. Nejí ani ty výborné ochucené kaše od Hamé či Sunarky. Vyzkoušela jsem už všelico, ale cecík nemá konkurenci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annazuza
2.2.12 08:24

Ahoj, tak máme stejný problém. Naše malá (9měs.) nepije mlíčko už měsíc a teď přestala papat i kaše. Vůbec nevím, co s ní. Dostanu do ní jogurt, ale kaši ani mléko ne, to radši jíst nebude. Jinak papá hezky. Nemáte nějaký tip, jak jí ho propašovat?

• Citovat
  • Upravit
47103
6.3.12 12:55

Mám problém s dvojčaty- nechtějí pít mlék z láhve. Nechtějí ani z pítka, z ničeho.

Jeden to dělá od svých 8 měsíců, druhý se teď přidal :-(

Měli mléko na noc s kaší (řídké, aby to proteklo) a nad ránem - oboje z láhve. Jeden pak začal to večerní odmítat, takže jsem začala dělat kaši hustou a dostal to ze lžičky. V 9ti měsících odmítl i ranní mléko, do 10ti m jsem bojovala, měnila značky UM, nakonec jsem skončila u jogurtu - takže dám nad ránem jogurt a pak jde znovu spát. Druhý chlapeček pil statečně z láhve až dosud, najednou odmítl ranní mléko. Zřejmě vidí, že první dostane jogurt, tak chce také. Ani té večerní řídké kaše nevypije tolik, co dřív.

Je mi to líto, připadá mi, že UM je zdrojem spousty vitamínů, které prostě v jogurtu mít nebudou.

Mléčného mají tak nějak na hraně dostatek, ale nevím, zda by neexistoval nějaký způsob, jak je zpátky naučit na flašku… Anebo mě aspoň uklidněte, že se to občas stává a že si tím nemám lámat hlavu. Moje okolí to dost dobře nechápe, ségra měla děti vyloženě „flaškumilující“ a všichni se mi snaží naznačovat, že je mám na flašku naučit zpátky. Ale jak jako? Přiblížím k ním flašku a řvou.

Mléčného mají asi takto:
ráno 100ml jogurt
dopoledne 100ml jogurt, 30g Lučina
večer 250ml mléčné kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annazuza
6.3.12 13:20

Já myslím, že je fajn, že papají jogurty a že do nich dostaneš večer tu kaši. My jsme jenom na jogurtech, mlíko ani kaši ne. Asi tak jednou týdně zkusím udělat mlíčko do lahve nebo kaši na lžičku, ale ani jedno si nevezme. Dr. mi říkala, že děti mívají takové období kolem 10.měs., tak uvidíme. Nelámej si s tím hlavu, když nechtějí, tak to do nich prostě nenacpeš. Vydrželi jste dlouho, malá je bez flašky od 8mého měs. a i bez kaše od 9tého.

• Citovat
  • Upravit
433
6.3.12 13:25
sovicka1 píše:
Moje okolí to dost dobře nechápe, ségra měla děti vyloženě „flaškumilující“ a všichni se mi snaží naznačovat, že je mám na flašku naučit zpátky. Ale jak jako? Přiblížím k ním flašku a řvou.

U nás je flaška boj do dneška (8,5m)…ja bych si mohla směle otevřít obchod s všemožnými lahvemi, pítky, lahvemi se lžičkou, levnými, drahými a to samé s dudlíky. Prostě to do pusy nevezme, teď vzala na milost Avent hrneček s pítkem, ale je to boj, půlku toho vybryndá a vyplive. Všichni kolem se tváří, že pití z lahve je přeci normální a proč to neumíme…no prostě neumíme! Takže s ní každodenně bojuju a každou chvíli nabízím lahvičku. Chce to trpělivost, je to lepší a lepší, ale že bysme takto na posezení vypily třeba 200ml, tak to ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
6.3.12 13:26

Ahoj, my jsme bez mléka od 10m, v 9m přestal ze dne na den chtít kojení, tak byl měsíc na UM a to mi pak přestal pít taky. Zkoušela jsem mu třeba dva týdny nedat mléko a pak znovu, ale jen si cucl a nechtěl. Bylo mi to taky líto, dělala jsem si starosti.. ale dr. mi říkala, že to tak prostě některé děti mají a když mi baští jogurty, sýry, kaše že se tím nemám trápit. Nyní je nám 18m a mléko prostě pít nebudeme ani kravské. Asi je po mě, já samotné mléko taky nevypiju :mrgreen:
Někdy děti mléko odmítají v době, kdy jim rostou zoubky, některé pak mléko zase začnou pít některé již nee.
Nelam si tím hlavu, když baští jogurty,sýry a tak, tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí