Domácí přesnídávky - jak na ně, skladování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
1.2.11 14:41

Tak vodu z vaření těch jablek (hrušek, švestek, čehokoliv) bych rozhodně nevylívala, protože jse v ní vyvařených hodně věcí z těch jablek. Já dám nakrájené ovoce do velkého hrnce (i se slupkama, jen vykrájené), podliju vodou jen cca 2 cm, zakryju pokličkou a dělám vpodstatě jen v páře, dokud to není měkké. Pak tyčovým mixérem rozmixuju, v případě potřeby doředím vodou, plním do plastových kelímků, nechám vychladnout a zmrazím.

Puding bych teda určitě nedávala, nějak nevidím smysl… A cukr žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
1.2.11 14:44
levi píše:
Já dělám takhle
2,5kg jablek,
3/4l vody, nechám uvařit do měkka, pak vodu sleju, uvařím v ní jeden pudink (ted, když jsou kluci starší, tak i trošku přislazuju, dříve ne)
pudink zamíchám do jablek, nechám schladnout, rozmixuju a naleju do skleniček.
Když vím, že je hned nezdělám, tak zavařím na 20 minut.

Tohle jsem dělala taky a nezavařovala, ale nahřála prázdné suché sklenky v troubě, nalila ještě teplé do těch horkých sklenek, zavíčkovala a obrátila dnem vzhůru- jen semtam se stalo, že nějaká nechytla

• Citovat
  • Upravit
184
1.2.11 15:07
ivuska.h píše:
Tak vodu z vaření těch jablek (hrušek, švestek, čehokoliv) bych rozhodně nevylívala, protože jse v ní vyvařených hodně věcí z těch jablek. Já dám nakrájené ovoce do velkého hrnce (i se slupkama, jen vykrájené), podliju vodou jen cca 2 cm, zakryju pokličkou a dělám vpodstatě jen v páře, dokud to není měkké. Pak tyčovým mixérem rozmixuju, v případě potřeby doředím vodou, plním do plastových kelímků, nechám vychladnout a zmrazím.Puding bych teda určitě nedávala, nějak nevidím smysl… A cukr žádný.

Tak podobně to dělám i já. Žádný cukr(ovoce je sladké samo o osobě) a bez pudinku. Jen to rozvařím a dám do skleniček a 20 minut sterilizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
1.2.11 16:23

Ahoj, zrovna o víkendu jsem to řešila, diskuze „domácí jablečná přesnídávka“. V neděli jsem to pak vyráběla - jen jsem nakrájela jablka na plátky (abych to nemusela tak dlouho vařit), zalila přiměřeně kojeneckou vodou, povařila, rozmixovala tyčákem, nalila do skleniček od jogurtů (Madeta) a sterilovala v troubě 20 min. při 80 stupních. A chutnalo to i mně :lol: (a aspoň vím, že to je bez jakýchkoliv dochucovadel, éček apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
5.2.11 16:19

Ahojík …tak jdu teď dělat tu přesnídávku…děkuji za tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
31.8.14 18:50

Zdravim a obnovuji diskuzi… moje tchyne loni delala presnidavky pro naseho maleho. Letos mi je donesla, ja jednu otevrela, ochutnala a zjistila jsem, ze je strasne sladka. Tak z ni vypadlo, ze na dve kila jablek dala ctvrt kila cukru. Tak co s tim? Malemu bude 10 mesicu. Davat mu to moc nechci, kdyz to je tak sladke. Vyhazovat taky ne. Poradte co s tim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
31.8.14 18:57

No, když o nechceš dát malému, budete to muset sníst vy dospělí… :think: Míchala bych si to s bílým jogurtem nebo s kaší k snídani, event. to dej do bábovky. Nebo do mrazáku jako zmrzku. Nic lepšího mě nenapadá.

• Citovat
  • Upravit
1409
31.8.14 19:24

@Markéta Fe diky za radu, nejak to snad spotrebuju, jsou toho fakt kila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 20:07

@RoseK pridavek do test na babovky buchty na plech a atd budou stavnate, samozrejme pak uber cukr z receptu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9023
31.8.14 20:15

Když bys to smíchala s čerstvým kyselejším jablkem nebo jiným ovocem, nepomohlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
31.8.14 20:20

@bublinek vidis to me nenapadlo, to takhle srazit :think: muzu to zkusit aspon. Ale furt tam v tom ten cukr bude :think: abych lumpa nenaucila na sladky. Ja vubec nevim od kdy bych mu to mohla dat samotne - od roka? Nebo pozdejs?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.8.14 20:32

@RoseK mi zas nepříjde na „dve kila jablek dala ctvrt kila cukru.“ nijak moc, cukr je konzervant, možná to dělala ze sladkých jablek, no to už nedořešíme. Nebo mě ještě napadlo rozmáčet v tom obyčejné Bebe sušenky.
Já jsem měla opačný problém. Podařilo se mi udělat kyselou přesnídávku, do 10litrového hrnce jsem dala 5 lžic hnědého cukru a to se fakt nedalo, máčela jsem v tom piškoty :D. Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
31.8.14 20:37

@bublinek hele mne to proste prijde sladke jak cecek a to jsem cukromil, normalne jsem to strcila do pusy a zacaly mi trnout zuby. Je pravda ale ze jabka ze zahrady jsou sladka sama o sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 20:40

JABLEČNÁ PŘESNÍDÁVKA
Příprava je prostá: rozvaříme jablka, rozmixujeme je tyčovým mixérem dohladka, naplníme do čistých skleniček a 20 minut zavařujeme při 80 stupních. Necháme vychladnout hlavou dolu. muzes i napul z hruskama ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Markéta Fe
31.8.14 20:40

@RoseK Já bych to právě kvůli tomu cukru nedala. Přijde mi zbytečné ládovat do batolete cukr, čím déle s ním přijde do styku, tím lépe. To nějak spotřebujete, můžeš na to udělat nějaké hezké balení (třeba ty látkové přikrývky) a dávat to příležitostně jako dárky. Ale hlavně musíš tchýni říct, že příště bez cukru, jinak ti je letos udělá zas :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko