Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pekne dopoledne kucharky! Obracim se na vas s prosbou o radu ohledne zavareni mlade kukurice (cele klasky). Co se tyce nalevu tak na ten recept mam. Co me ale udivuje, kdyz jsem prohledavala net, ze by se klasky mely predvarit. To se mi zda trochu zbytecne, nebo se pletu? Vim ze je sice tvrdsi, ale male klasky az tak zase ne. Znami co nas na zavareni kukurice nalakali, ji taky nepredvaruji. Rada bych se tedy zeptala na vas nazor. Jinak planuji zavarovat pri 80°-90°ca 25-30 minut. Predem dekuji. Jirina.
Hele ja bych to trebas trosku dyl zavarovala, nebo na vic °C, ale rozhodne bych se s tim nepredvarovala extra. Ono se to tim zavarenim taky uvari. Predvaruji se trebas houby, protoze vyrazne zmensi objem a do sklenice jich pak das mnohem vic (naopak kdyz je nepredvaris, tak mas pak houby jen na hladine). To myslim u kukurice nehrozi.
Dělali jsme v neděli, jen opravdu malinké, a nepředvařovali jsme. Podle mě zbytečný.
A to zavařujete celý ty malý klásky, že? A zavařujete někdo ty kuličky jenom? Chtěla bych si zavařit jak to kupuju v obchodě, máme celkem velkou spotřebu do rizota a různých salátů, tak jsem si říkala, že jestli to jde, tak bych to zkusila ![]()
OK, diky vsem za poznatky! Dam to bez predvareni, take si myslim ze to je zbytecne. Pekny den! Jirina.
Nepředvařuji, zavařuju v troubě 8min na 230st a jsou skvělé!!!