Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, nudím se, a tak tady přemýšlím nad jednou věcí… Pokaždé, když koupím těstoviny, je na obale uvedeno, jak dlouho se mají vařit. Ještě NIKDY se mi nestalo, že bych je měla uvařeny za tak krátkou dobu, která je na obale uvedena. Těstoviny vařím v průměru půl hodiny!
Je sice fakt, že těstoviny máme radši měkčí, ale stejně. Po těch jejich 6, 8 nebo 10 minutách, jak na obalech většinou uvádějí, mám těstoviny pořád úplně tvrdé… Jako kdyby tam byl rozdíl pár minut, tak neřeknu. Ale aby bylo na obale napsané 5-8 min. a já je musela vařit půl hodiny, aby se vůbec daly jíst? To je divné… Buď výrobci kecají, nebo já dělám něco špatně… Vrtá mi to hlavou… Jak to máte vy?
vařím podle návodu, max. o 5 minut víc…
hodně bude záležet jaké používáš, jinak nevím ![]()
Děláš něco špatně, ale netuším co.
Já je naopak vařím kratší dobu a nechávám lehce dojí, ale musím je mít na zkus, měkké já nerada, navíc se hodně zvyšuje jejich glykemický index.
A dáváš je do vroucí vody? Nedáváš je náhodou do studené, kterou teprve začneš vařit? To by tomu času trochu odpovídalo.
@Becky00 Většinou kupujeme ty nejlevnější, občas si dopřejeme nějaké dražší… Ale všechny vyžadují té půl hodinky
A údaje na obale by snad neměly být klamavé…
No, tak mě ten čas vyhovuje, a kolikrát to vypnu o trochu dřív… a dáváš do vroucí vody?
My tedy vaříme na zkus, ale kdyby měly být měkké, stejně to nebude tak velký rozdíl jako u tebe ![]()
Divné, já vařím přesně, ani o vteřinu navíc. Mám ráda tvrdší.
@Elilen píše:
A dáváš je do vroucí vody? Nedáváš je náhodou do studené, kterou teprve začneš vařit? To by tomu času trochu odpovídalo.
Přesně tak, to je jediné, co mě napadlo… pokud to není do vroucí vody, tak by udávaný čas půl hodiny seděl ![]()
@Elilen Dávám je do vroucí vody, do které přidávám ještě olej (a sůl), a fakt to celou dobu bublá…
@sao
A vkládáš je do vařící vody? Jinak mě nic nenapadá…vařím 8 minut a jsou v pohodě.
Také se mi to nezdá. Dáváš je do vroucí vody? Osolené? Nic jiného mě nenapadá. Ale půl hodiny jsem těstoviny fakt nevařila nikdy, jedině když jsem na ně zapomněla ![]()
@sao
pul hodiny? Ty musi byt uplne na kasi, vzdy varim podle toho ce je na obalu ![]()
Já vařím veškeré těstoviny od vhození do vroucí vody přesně 12min ![]()