Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já to nikdy nestopuji, ale rozhodně je to asi okolo toho času co je uveden na obalu. BTW taky mám sklokeramiku, takže jediné co mě napadá tak je, že prostě příliš snížíš teplotu potom co je vhodíš do vody. Jinak si to nedovedu vysvětlit, protože kdybych já vařila těstoviny půl hodiny tak to jde rovnou do drtiče. A nemyslím si, že je ani Ty máš ráda tak měkké.
@sao píše:
Tyjo, že by to bylo hodinama?No ještě mě napadla voda… Používáme ze studny…
Kdybych je varila pul hodiny, tak me s nima muj manzel vyhodi
Ja je varim 3 minuty a pak na 10 minut je necham jeste v te vode a jsou uplne akorat. Takhle to delam se vsema testovinama, navody zasadne nectu a pokazde jsou dobre. Jediny problem mam s varenim ryze, ale to je na jinou diskuzi ![]()
@sao : A nekupuješ už prošlé, ztvrdlé jak beton?
To je záhada ![]()
To má být nějaká sranda, ne? Nějaká provokace..Někdo se nudí..
To jinak není možné..
![]()
@Lenny0 Tak teplotu snížit musím, jinak by to přeteklo. Ale čas měřím až od chvíle, kdy ta voda začne po nasypání těstovin opět vařit. @araw Lepivá hmota z toho fakt není. Normální těstoviny. Ani po dojití na talíři nejsou rozvařené.
@michee Rýži naopak vařím vždycky přesně tolik minut, kolik je uvedeno na obale a super
@Maja25 Tak já zkouším občas i ty dražší, ale právě ty se u nás vyří ještě déle…
@Silwinka87 Tak nudím se, to jsi trefila (se třema dětma v rámci možností)
Jinak bych takovou diskuzi ani nezakládala. Ale fakt mi to vrtá hlavou už dlouho…
No napadá mě jedině, že máme prostě divné chutě, a to, co považujeme za normálně uvařené těstoviny, ostatní považují za rozvařené… To bude asi ono. Mě ale fakt nechutnají úplně tvrdé těstoviny, kde ještě cítím tu mouku a lepí se na zuby, no ble. A takové jsou u nás těstoviny ještě po 20 minutách vaření… Jestli takhle mají těstoviny chutnat a mám je tedy považovat za uvařené, tak to tedy někdy zkusím. Uvařím podle návodu, ani o minutu déle. Hodím na talíře a chroupejte
Možná zjistím, že na talíři dokonale došly a všem chutná, a je tedy zbytečné je vařit tak dlouho, anebo zjistím, že to u nás prostě jinak, než s půl hodinovým vařením nepůjde, a smířím se s tím ![]()
@sao píše:
@Silwinka87 Tak nudím se, to jsi trefila (se třema dětma v rámci možností)Jinak bych takovou diskuzi ani nezakládala. Ale fakt mi to vrtá hlavou už dlouho…
čoveče, ale já fakt nevím..Ta půl hodina je šílená
Já je vařím cca 10 minut, max. o dvě minuty dýl..Malý je má rád měkčí..
Ano, můj manžel vždycky vaří těstoviny půl hodiny. Nechápu proč. (kupujeme teda semolinové)
Já normálně 9-10 minut ![]()
Udělej si srovnávací studii. Kup si 5l balené vody (nebo si ji natoč u kamarádky z vodovodu do kanystru) a zkus uvařit těstoviny v ní stejně jako to děláš normálně. A uvidíš jestli se něco změní.
Co by ještě mohlo ovlivnit dobu varu: množství soli ve varné vodě (italové dávají hodně), kvalita těstovin (ale pokud ti chutnají ty co vytahuješ z hrnce po půl hodině tak to nebude váš případ) a množství/velikost várky (balení 0,5 kg je optimum na 5l hrnec).
Kdybys chtěla ochutnat dobré těstoviny za skvělou cenu tak si udělej z 250 g hladké mouky, 3 vajec, lžičky soli a cca 50 ml vody těsto, přes noc ho nechej v igeliťáku v lednici, ráno vyválej a rozkrájej na široké nudle (nebo prožeň nudlostrojkem), nech chvíli zaschnout na vále a pak vař max 4 minuty v osolené vodě. Pak přendat do dobré omáčky nebo přidat pesto a je to.
@Allons-y Zeptej se svého manžela proč.
Třeba bude záhada rozluštěna…
@BaraF Jooo domácí těstoviny!
Ty jsem jednou vařila skoro hodinu
A furt tvrdé
Od té doby je nedělám ![]()