Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50166
13.8.13 15:03
@sao píše:
@MUFICE Mám sklokeramiku. Vaří dobře. A dřív jsem vařila na elektrice a to stejné, půl hodiny :D

Tak to je divný 8o My kdysi měli starý elektrický vařič a na něm taky vše trvalo sto let :cert: :zed: Ted mám indukci a vaření je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 15:03
@Elilen píše:
A nevaříš je nad svíčkou? :mrgreen:
:palec: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
sao
1827
13.8.13 15:04

Zkoušela jsem už i různé lepší těstoviny, i Panzany, všechno možné… Ale právě ty lepší se u nás vaří ještě déle, než ty levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.8.13 15:04

@sao taky máme studniční vodu a sklokeramiku a vaření těstovin odpovídá plus mínus návodu..
za půl hodiny už z nich musí být opravdu kaše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.8.13 15:05

Tak těstoviny vařím tak, že až zavře osolená voda, hodím do ní těstoviny, jak začně vřít i voda s těstovinami, dám na hrnec poklicí, a vypnu hořák, neotvírám, nemíchám, nic. Počkám 15 min. a scedím, a jsou hotové. Nikdy jsem je takto nepřevařila, ni nedovařila, vždy akorát. A ještě ušetřím energie. ;)

• Citovat
  • Upravit
23847

@sao v jaké bydlíš nadmořské výšce? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899

A nenastavuješ si nízkou teplotu na tý sklokeramice? Jak dlouho ti trvá uvést vodu do varu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.8.13 15:06
@sao píše:
Zkoušela jsem už i různé lepší těstoviny, i Panzany, všechno možné… Ale právě ty lepší se u nás vaří ještě déle, než ty levné.

ty lepsi st totoz nedaji tak snadni rozvarit :lol: Ne hele to je fakt divne, jakdybych to varila pul hodiny tak je z toho rozvarena kase… Mame taky radi mekke a varim je podle navodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
13.8.13 15:06

@sao já kupuju různý těstoviny, od levnějších až po dražší, a vařím je podle návodu, většinou o trochu míň, a po půl hodině si je teda fakt neumím představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 15:14

@Gina108 Tak to opravdu nevím :D Ale na horách nejsme :D @mamartina Nastavuju maximální teplotu, část vody vařím ještě v rychlovarné konvici a pak ji doliju k té v hrnci, takže vodu mám uvařenou rychle… Myslím tak 10 min. Po přisypání těstovin to ztlumím, a opravdu si hlídám, aby to celou dobu bublalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 15:15

Mě to právě taky přijde zvláštní no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea25
13.8.13 15:17

@sao a kolik davas vody? ja mam zkusenost, ze kdyz se da vody malo, tak se vari dele, na testoviny to chce opravdu vody hodne
ale taky se mi u neketerych stava, ze trvaji dele nez je uvedene na obale, nejlepsi jsou podle mne Panzani, ty mam osvedcene a kupuju skoro jen ty

• Citovat
  • Upravit
13837
13.8.13 15:21

Kupuji jen Barillu a Panzani a ty vždy potřebují jen ten čas, co je na pytlíku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
13.8.13 15:22

@dada1511 : Pokud se nepletu, tak těstoviny se vaří odkryté. @sao : Dáváš pak na hrnec poklici nebo ne? Asi kupuješ jinej oddíl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 15:25

Tea25 Nevím kolik dávám vody, no několik litrů určitě. Neměřím to. Používám prostě největší hrnec co mám a plný vody… @teta 278 Poklici dávám, teda většinou. Zkusila jsem i bez poklice, ale na dobu vaření to vliv nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí