Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@sao píše:
@MUFICE Mám sklokeramiku. Vaří dobře. A dřív jsem vařila na elektrice a to stejné, půl hodiny
Tak to je divný
My kdysi měli starý elektrický vařič a na něm taky vše trvalo sto let
Ted mám indukci a vaření je super!
Zkoušela jsem už i různé lepší těstoviny, i Panzany, všechno možné… Ale právě ty lepší se u nás vaří ještě déle, než ty levné.
@sao taky máme studniční vodu a sklokeramiku a vaření těstovin odpovídá plus mínus návodu..
za půl hodiny už z nich musí být opravdu kaše..
Tak těstoviny vařím tak, že až zavře osolená voda, hodím do ní těstoviny, jak začně vřít i voda s těstovinami, dám na hrnec poklicí, a vypnu hořák, neotvírám, nemíchám, nic. Počkám 15 min. a scedím, a jsou hotové. Nikdy jsem je takto nepřevařila, ni nedovařila, vždy akorát. A ještě ušetřím energie. ![]()
A nenastavuješ si nízkou teplotu na tý sklokeramice? Jak dlouho ti trvá uvést vodu do varu?
@sao píše:
Zkoušela jsem už i různé lepší těstoviny, i Panzany, všechno možné… Ale právě ty lepší se u nás vaří ještě déle, než ty levné.
ty lepsi st totoz nedaji tak snadni rozvarit
Ne hele to je fakt divne, jakdybych to varila pul hodiny tak je z toho rozvarena kase… Mame taky radi mekke a varim je podle navodu ![]()
@sao já kupuju různý těstoviny, od levnějších až po dražší, a vařím je podle návodu, většinou o trochu míň, a po půl hodině si je teda fakt neumím představit
@Gina108 Tak to opravdu nevím
Ale na horách nejsme
@mamartina Nastavuju maximální teplotu, část vody vařím ještě v rychlovarné konvici a pak ji doliju k té v hrnci, takže vodu mám uvařenou rychle… Myslím tak 10 min. Po přisypání těstovin to ztlumím, a opravdu si hlídám, aby to celou dobu bublalo.
@sao a kolik davas vody? ja mam zkusenost, ze kdyz se da vody malo, tak se vari dele, na testoviny to chce opravdu vody hodne
ale taky se mi u neketerych stava, ze trvaji dele nez je uvedene na obale, nejlepsi jsou podle mne Panzani, ty mam osvedcene a kupuju skoro jen ty
Kupuji jen Barillu a Panzani a ty vždy potřebují jen ten čas, co je na pytlíku
.
@dada1511 : Pokud se nepletu, tak těstoviny se vaří odkryté. @sao : Dáváš pak na hrnec poklici nebo ne? Asi kupuješ jinej oddíl ![]()
Tea25 Nevím kolik dávám vody, no několik litrů určitě. Neměřím to. Používám prostě největší hrnec co mám a plný vody… @teta 278 Poklici dávám, teda většinou. Zkusila jsem i bez poklice, ale na dobu vaření to vliv nemělo.