Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sao
1827
14.8.13 22:15

@BaraF :lol: :lol: :lol: Já jsem ale nepsala, že kdo to nemá jako já, ať jde do háje. Psala jsem, že pro tebe nevařím. Vařím pro lidi, kterým moje jídlo chutná.
Já taky vařím vyzkoušeným postupem. MNOU vyzkoušeným postupem :mrgreen: Já nepotřebuju slyšet pochvalu od nějakého profíka. Stačí mi pochvala od manžela a od dětí :nevim: A je mi vcelku ukradené, co si o mé kuchyni myslí jiní lidé. Protože pro ně nevařím a nikomu nic necpu. Pokud někomu chutná tradiční jídlo vařené přesně podle receptu, tak ať si to doma vaří. Ale nám to nechutná. My si vaříme to, co chutná nám ;) Nechápu, jak někdo může z obyčejného vaření dělat takovou vědu… Některé takové chytráky by možná vyléčil obyčejný hlad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
15.8.13 09:30

@sao Úplně Ti rozumím. Mám to stejně. Také si myslím, že vařím dobře hlavně proto, že chutná mě a mé rodině. Vařím hlavně českou klasiku především z domácích zdrojů. Nemám moc času na nějaké zkoušení moderní gastronomie s nejistým výsledkem ;) Ale ráda cokoliv ochutnám u známých nebo v restauraci, proč ne. Doma ale vařím osvědčená jídla. Jedeme v řízkách, guláších a pečeném masu, zeleninu a ovoce ze zahrádky jíme hodně, většinou v syrovém stavu. Máme domácí drůbež, vejce (i křepelčí), kozí mléko, zvěřinu…Chápu, že tohle nemusí vyhovovat každému, ale nám jo. Ať si každý vaří a jí co mu chutná a na co má :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.8.13 10:01

@Paoloska jj, já si taky na gurmánský zážitek dojdu radši do restaurace, víc si to vychutnám, a hlavně nejsem naštvaná. Doma se s něčím crcám a smradi to pak nežerou :roll: a doma taková klasika jak jsem se naučila, jsou věci u kterých je postup a ingredience daný a nedá se změnit, svíčková, knedlo zelo vepřo, koprovka :poblion: rajská atd. a pak je spousta pokrmů který nejsou nikdy stejný, vždycky mi do toho hrnce upadne něco jinýho :lol: ale důležitý že to chutná, průser je, když udělám třeba nějakou omáčku a oni si za 14 dní vzpomenou že by ji chtěli znova 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
15.8.13 10:22

@Paoloska @K-Black Mám to naprosto stejně. Řízky, guláše, pečená masa, různé omáčky… Je to jednoduché, osvědčené, chutná to, tak co řešit? Stejně, když někde najdu nějaký recept, většinou na něj nemám všechny suroviny :lol: Nebydlím ve městě, abych si mohla kdykoliv skočit třeba pro parmezán nebo pro něco podobného. Takové potraviny se u nás ani nevedou. Nemají tady ani vajíčka, bereme buď od sousedů, anebo teď už z vlastních zdrojů (slepic :mrgreen: ). A ty zdroje jsou omezené. Manžel ve městě nakoupí osvědčené potraviny, které nakupujeme pořád, občas přinese soused něco ze zahrádky, skočíme do kravína pro mlíko, a pak musím prostě kouzlit… Vždycky vařím z toho, co je. A ono toho většinou moc není. Dnes mám třeba v ledničce jen mléko, pár vajec, máslo, mrkve a rajčata, ve spíži rýži a těstoviny, cibuli a česnek. Je tam nějaká mouka, brambory došly… Maso mi běhá po dvoře (kačeny) a na zabití je to ještě malé, další maso na mrazáku, to už dnes nerozmrazím, včera jsem zapomněla. To vždycky manžel koupí maso ve slevě (těsně před datem spotřeby) a hodíme to na mrazák. Nemůžu si vybírat, prostě co je ve slevě, to máme :lol: A musím prostě něco vymyslet. Nějakej tradiční recept mi je k prdu, a nakupovat potraviny bez ohledu na cenu, jenom proto, abychom mohli zažít super gastronomickej zážitek díky tradiční receptuře, na to bych se mohla víte co. Tak výdělečný manžel zase není :mrgreen: Hlad je sviňa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
15.8.13 10:57

Řízky nedělám maso nepeču :)

u nás je to zelenina na milion způsobu a do toho kureci maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
16.8.13 13:07

Tak jsem se dnes vyděsila, že jsem zapomněla na těstoviny a mám je tam víc jak půl hodiny ve varu :D
No nakonec jsem zjistila, že mi v kuchyni jdou hodiny o půl hodiny později, takže když jsem je dvala, mrkla jsem a bylo před čtvrt a jdu do obýváku a za chvíli zabraná do práce mrknu na hodiny tady a zjistím, že je už před třičtvrtě, no nakonec všechno dobře dopadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
17.8.13 22:17

@K-Black nooo tak to u nás bude jednou problém, já něco uvařím a už nevím, co jsem tam dala. Manžel vaří podobně. Takže my máme vždy premiéru. Někdy nás to i mrzí, že to neumíme zopakovat. Ale tak příště máme něco jiného, podobného, dobrého.

Já jsem zase ten typ, že než bych přešla tu ulici do obchodu, nebo si naplánovala nějak dopředu co budu vařit, radši něco smíchám z toho co doma je.

Je to občas challange. Vznikly takhle už zajímavé věci. Jako bramborový salát bez brambor, který byl tedy rýžový. Koláč bez mouky (to již vícekrát) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí