Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@BaraF Děkuji za poučení, určitě někdy zkusím. Já ale prostě nejsem žádnej odborník na kuchařské umění, já vařím to co máme rádi a nezajímá mě, jak se to dělat má. Vadí mi takové ty pořady v televize kde se kritizuje, jak češi „przní“ italské pokrmy, že se to správně MUSÍ vařit tak a tak… Musí? To mi někdo jako nařizuje, co mám jíst? I když mě to prostě nechutná? Ať si říká kdo chce co chce, já nemám potřebu na mé kuchyni něco měnit, protože u nás má prostě úspěch a spokojená rodina, to je to jediné směrodatné ![]()
Já mám tři kulinářské otázky a jsem zvědavá, jestli tuto záhadu rozluštíte. ![]()
Buchty a koláče peču cca 2-3 týdně.
1.- Jednou za dva týdny se mi zprcne.
2.- Bábovka nahoře vždy nehezky popraská.
3.- Vše peču déle než mamka, babička nebo autorka jakéhokoli jiného receptu na netu.
Proč?? Hlavně ten bod dvě mě pěkně štve. ![]()
@Elilen 1. - počasí? ![]()
2. - tipuji, že se peče moc rychle (vysoká teplota), takže moc vyskočí, taky se asi nahoře trochu vysuší a popraská
3. - odchylky v teplotách, především v proudění tepla troubou
@sao píše:
@BaraF Děkuji za poučení, určitě někdy zkusím. Já ale prostě nejsem žádnej odborník na kuchařské umění, já vařím to co máme rádi a nezajímá mě, jak se to dělat má. Vadí mi takové ty pořady v televize kde se kritizuje, jak češi „przní“ italské pokrmy, že se to správně MUSÍ vařit tak a tak… Musí? To mi někdo jako nařizuje, co mám jíst? I když mě to prostě nechutná? Ať si říká kdo chce co chce, já nemám potřebu na mé kuchyni něco měnit, protože u nás má prostě úspěch a spokojená rodina, to je to jediné směrodatné
@Elilen píše:
Já mám tři kulinářské otázky a jsem zvědavá, jestli tuto záhadu rozluštíte.![]()
Buchty a koláče peču cca 2-3 týdně.
1.- Jednou za dva týdny se mi zprcne.
Proč?? Hlavně ten bod dvě mě pěkně štve.
2.- Bábovka nahoře vždy nehezky popraská.
3.- Vše peču déle než mamka, babička nebo autorka jakéhokoli jiného receptu na netu.
peču málo, ale bábovku mám popraskanou vždycky, myslím že to je tím že ji nepeču s láskou
(nesnáším pečení)
A taky peču většinou vše déle než je uvedeno, třeba mají 20 minut a já klidně 40. Troubu mám dobrou ![]()
@Litta píše:
@Elilen 1. - počasí?
2. - tipuji, že se peče moc rychle (vysoká teplota), takže moc vyskočí, taky se asi nahoře trochu vysuší a popraská
3. - odchylky v teplotách, především v proudění tepla troubou
Ono se nemá péct na horkovzduch?
Před chvilkou jsem dala do trouby další bábovku. Ze začátku jsem jí pekla na 180 a po 15 minutách na 175 stupňů. Zase jí budu péct minimálně hodinu, přitom všichni bábovku pečou jen 45 minut. Jo a dávala jsem ten horkovzduch.
Trouba má 12 funkcí, já dávám dvojku, kde se peče horní a dolní ohřev s ventilátorem.
Horkovzduch=ventilátor?
Mamka měla troubu, která žádný ventilátor neměla. Jen se nastavila teplota a strana trouby. S touhle vůbec neumím.
@K-Black píše:
peču málo, ale bábovku mám popraskanou vždycky, myslím že to je tím že ji nepeču s láskou(nesnáším pečení)
A taky peču většinou vše déle než je uvedeno, třeba mají 20 minut a já klidně 40. Troubu mám dobrou
Já do nich lásku dávám. Mám jí na rozdávání a i na bábovku mi zbývá plná náruč…
A stejně mi potvory praskají!
Až se dopeče, tak jí vyfotím.
@Elilen Také pečeme na horkovzduch, ale spíš jsem to myslela tak, že u bodu 2 to máš nastavené na začátku pečení na moc vysoko (nejspíš, nejsem žádná cukrářka ani pekařka!
) a u bodu 3 nemůžeš srovnávat ani svůj horkovzduch s horkovzduchem své sousedky. Každá trouba je trochu jiná, bohužel. Stejně jako plotýnky, což je ještě horší. ![]()
@Elilen Až se dopeče, tak ji hlavně chvíli nech odpočinout - že ty si ji jednou za 2 týdny fotíš? ![]()
@Elilen píše:
Ono se nemá péct na horkovzduch?Před chvilkou jsem dala do trouby další bábovku. Ze začátku jsem jí pekla na 180 a po 15 minutách na 175 stupňů. Zase jí budu péct minimálně hodinu, přitom všichni bábovku pečou jen 45 minut. Jo a dávala jsem ten horkovzduch.
Trouba má 12 funkcí, já dávám dvojku, kde se peče horní a dolní ohřev s ventilátorem.
Horkovzduch=ventilátor?
Mamka měla troubu, která žádný ventilátor neměla. Jen se nastavila teplota a strana trouby. S touhle vůbec neumím.
tak já peču skoro všechno na 180, i tu bábovku, a když se mi zdá že je zvrchu už hotová a vnitřek teče tak ji přikreju alobalem, taky mám horkovzduch a ten na buchty nepoužívám.
Jn, 180 mi přijde v pohodě. Tak když pečeš tak často, někdy to vyzkoušej netradičně a uvidíš, co se stane. Možná budeš péct déle, ale třeba nepopraská. ![]()
@Litta píše:
@Elilen Až se dopeče, tak ji hlavně chvíli nech odpočinout - že ty si ji jednou za 2 týdny fotíš?
@K-Black píše:
tak já peču skoro všechno na 180, i tu bábovku, a když se mi zdá že je zvrchu už hotová a vnitřek teče tak ji přikreju alobalem, taky mám horkovzduch a ten na buchty nepoužívám.
Ona mi většinou vyskočí nad formu, takže to udělat nemůžu.
@sao píše:
@BaraF Děkuji za poučení, určitě někdy zkusím. Já ale prostě nejsem žádnej odborník na kuchařské umění, já vařím to co máme rádi a nezajímá mě, jak se to dělat má. Vadí mi takové ty pořady v televize kde se kritizuje, jak češi „przní“ italské pokrmy, že se to správně MUSÍ vařit tak a tak… Musí? To mi někdo jako nařizuje, co mám jíst? I když mě to prostě nechutná? Ať si říká kdo chce co chce, já nemám potřebu na mé kuchyni něco měnit, protože u nás má prostě úspěch a spokojená rodina, to je to jediné směrodatné
Tak v tom případě ti absolutně nežeru že jsi dobrá kuchařka… sorry!
@MiskaKosa píše:
proč?
@MiskaKosa píše:
Mamka se nikdy neinspiruje pořadama o vaření. Vaří jídla, která se naučila v mládí a vaří je do chlupu stejně a jsou výborná. Stejně tak ona je výborná kuchařka.