Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11689
13.8.13 20:54
@mroe píše:
No to jo, ale ne s obsahem. Takze to fakt byly puvodne kolinka? se mi ani nechce verit, ze se to muze a takhle rozsrag…vat.

smarja a to ti mela natocit video ja k to vari nebo co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
13.8.13 20:55
@sao píše:
@araw No tak já to někdy zkusím přesně podle návodu a uvidíme… My kupujeme většinou ty úplně nejlevnější, co se dají koupit, ani nevím co je to za značku. Ty dražší si můžeme dovolit jen občas. Mě ty levnější nevadí, jsem na ně zvyklá a chutná mi na nich právě to, že jsou měkčí. Ty z té tvrdé mouky (nebo co to je) nemám ráda. Ale možná to bude fakt tím, že máme rádi měkké, a já prostě vařím tak dlouho, dokud nejsou měkké ještě v tom hrnci :D Pak teprve slívám. Možná to dělám špatně, asi mají být fakt tvrdší. Ale nám to takhle, jak to dělám já, chutná, a považuji se za celkem dobrou kuchařku :lol: I manžel vaří těstoviny dlouho, no jsme asi divní, bude to tak :D

tak když zkouším těstoviny ja tak když už se mi zdaji měkke tak je stejně ještě necham tu minutku dojít, ale to je těch 10min nanejvýš mě ještě napadlo jestli třeba nedavaš malo vody na větší množství těstovin že se ty těstoviny pak neprovaří až tak jak by měly a může trvat docela dlouho než jsou měkké :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.8.13 21:00
@mroe píše:
No to jo, ale ne s obsahem. Takze to fakt byly puvodne kolinka? se mi ani nechce verit, ze se to muze a takhle rozsrag…vat.

fakt to byli kolínka, nekecám. Mám tu ještě dva, nj ale jak dokážu že jsem vařila ty kolena, nijak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
13.8.13 21:01

Tak za 6,90 jsme tedy těstoviny ještě nekupovali… Takže asi fakt nekupujeme žádné blafy, jak jsem si myslela :D Asi to bude fakt úchylka, ale mě prostě tvrdé těstoviny vadí. Mám ráda pěkně měkké a vařím je tak dlouho, dokud měkké skutečně nejsou. Myslela jsem si, že to tak každý vaří, že tvrdé těstoviny žerou jenom Italové, ale jak vás tak čtu, úchylka to je :D Výrobci za to tedy nemohou, a tímto se jim omlouvám, že jsem je podezřívala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
13.8.13 21:20
@sao píše:
Tak za 6,90 jsme tedy těstoviny ještě nekupovali… Takže asi fakt nekupujeme žádné blafy, jak jsem si myslela :D Asi to bude fakt úchylka, ale mě prostě tvrdé těstoviny vadí. Mám ráda pěkně měkké a vařím je tak dlouho, dokud měkké skutečně nejsou. Myslela jsem si, že to tak každý vaří, že tvrdé těstoviny žerou jenom Italové, ale jak vás tak čtu, úchylka to je :D Výrobci za to tedy nemohou, a tímto se jim omlouvám, že jsem je podezřívala :D

ještě mě napadlo že bys napsala ty značky těstovin co vaříš půl hodiny a kdo z nas by chtěl tak by se obětoval a zkusil by si je doma uvařit taky půl hodiny pak by se aspoň vidělo jestli fakt jsou po půl hodině dobré i pro ostatní a tím padem by to bylo v těstovinach že možna jsou po 10minutach dobré, ale pro vás jsou dobré i po pul hodině a přesto nerozvařené :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2256
13.8.13 21:27
@sao píše:
Tak za 6,90 jsme tedy těstoviny ještě nekupovali… Takže asi fakt nekupujeme žádné blafy, jak jsem si myslela :D Asi to bude fakt úchylka, ale mě prostě tvrdé těstoviny vadí. Mám ráda pěkně měkké a vařím je tak dlouho, dokud měkké skutečně nejsou. Myslela jsem si, že to tak každý vaří, že tvrdé těstoviny žerou jenom Italové, ale jak vás tak čtu, úchylka to je :D Výrobci za to tedy nemohou, a tímto se jim omlouvám, že jsem je podezřívala :D

Napiš sem všechny ty značky co používáš. Já budu ve čtvrtek v republice, tak je nakoupím a uvařím. jo a klidně i ty videa k tomu udělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 21:28
@MiskaKosa píše:
Napiš sem všechny ty značky co používáš. Já budu ve čtvrtek v republice, tak je nakoupím a uvařím. jo a klidně i ty videa k tomu udělám…

kurz vaření těstovin, beru, mám se co učit :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1010
13.8.13 21:29
@sao píše:

no jo, ale co je podle Tebe tvrdé? Jestli je vaříš, aby byli měkké jako nudle v polévce, tak to fakt promiň ale já bych to nejedla. Je to prostě o zvyku a o tom co považuje kdo za tvrdé. Já je jím (a to fakt nenávidím ten výraz) al dente.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.8.13 21:29
@K-Black píše:
kurz vaření těstovin, beru, mám se co učit :oops: :mrgreen:

Hele fakt by mě to zajímalo :-D udělám experiment pro vás všechny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 21:30
@MiskaKosa píše:
Hele fakt by mě to zajímalo :-D udělám experiment pro vás všechny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak jo, ale musí to být stejné značky :think:

• Citovat
  • Upravit
2256
13.8.13 21:31
@K-Black píše:
tak jo, ale musí to být stejné značky :think:

však jsem jí psala, ať to sem vypíše. Nakoupím všechny i kdybych měla lítat po celým městě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 21:33
@MiskaKosa píše:
však jsem jí psala, ať to sem vypíše. Nakoupím všechny i kdybych měla lítat po celým městě :-D

aby jsi nemusela lítat po celém světě 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1010
13.8.13 21:34

Víte co, a co takhle parádně to půl hodiny povařit, potom na to kydnout kečup a potom to ještě vylepšit eidamem? Taková česká klasika… MŇAM
a už se to může řešit až v pekle na talíři. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 21:34

Já si ty značky nepamatuju, mám pokaždé jinou. V zásobě mám značku small macaroni, nevím jestli jsem je už vařila, ale zkusím a uvidím. A ty, co jsem dělala dneska, jsem už rozebírala - v tom příspěvku, kde jsem přidávala tu fotku, je napsaná i značka. Z hlavy ten název nevím a obal už jsem definitivně vyhodila. Když si na nějakou značku ještě vzpomenu (nebo až zase něco koupíme), napíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.8.13 21:36
@K-Black píše:
aby jsi nemusela lítat po celém světě 8o :mrgreen:

Mám to domů přes dva státy, takže by to až takovej problém nebyl :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí