Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
13.8.13 21:36
@Lenny0 píše:
Víte co, a co takhle parádně to půl hodiny povařit, potom na to kydnout kečup a potom to ještě vylepšit eidamem? Taková česká klasika… MŇAM
a už se to může řešit až v pekle na talíři. :lol:
:poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 21:37
@Lenny0 píše:
Víte co, a co takhle parádně to půl hodiny povařit, potom na to kydnout kečup a potom to ještě vylepšit eidamem? Taková česká klasika… MŇAM
a už se to může řešit až v pekle na talíři. :lol:
:think: a já myslím, že by admini měli udělat nahoru na lištu, jak je bazárek i receptíky :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
K-Black
13.8.13 21:38
@MiskaKosa píše:
Mám to domů přes dva státy, takže by to až takovej problém nebyl :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kde žiješ?

• Citovat
  • Upravit
1010
13.8.13 21:39

Jasně, že už se vám sbíhají sliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 21:41
@Lenny0 píše:
Jasně, že už se vám sbíhají sliny…

to si piš :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
13.8.13 21:41

@Lenny0 TAk aby byly měkké jako nudle v polévce, to zas ne, fuj. Prostě tak normálně, nevím jak to mám popsat. Aby se dobře žvejkaly prostě :D Jinak těstoviny s kečupem a eidamem, to vůbec nemám ráda, to já zase své rodince vyvařuju, trávím v kuchyni půl dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.8.13 21:44
@K-Black píše:
kde žiješ?

Dá se říct, že v CZ, ale pracuji pro jednu zahraniční firmu, takže jsem hodně často mimo rep…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
13.8.13 21:53
@sao
@sao píše:
@Lenny0 TAk aby byly měkké jako nudle v polévce, to zas ne, fuj. Prostě tak normálně, nevím jak to mám popsat. Aby se dobře žvejkaly prostě :D Jinak těstoviny s kečupem a eidamem, to vůbec nemám ráda, to já zase své rodince vyvařuju, trávím v kuchyni půl dne…

Jen si to tak neber, mě to prostě napadlo, když se to tu tak řeší. A musím se Ti přiznat, že jsi asi lepší jak já, protože já se snažím trávit v kuchyni co nejméně času, hlavně v létě. Já nejraději zdravá, lehká a hlavně časově nenáročná jídla. Proto mám předplacený Apetit a podle toho jedu. Rodina jsou mí pokusní králíci :lol: A stejně zjištuji, že aby to bylo dobré tak to nemusí být složité.
Jinak když je máte rádi více povařené tak to tak nehroť a jezte si je takové na jaké jste zvyklí. Já osobně kupuji jen určité značky, protože je to i o chuti ne jen o tvrdosti. Proto když jsou na akci tak mám nacpaný košík jak kdybych očekávala konec světa. Protože těstoviny fakt miluju. Jo a proto VŽDY vařím celý sáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 22:10

@Lenny0 Tak já mívám taky období, kdy se mi moc vařit nechce, ale stejn tak i tak v té kuchyni strávím půl dne… ČÍm jednodušší jídlo se snažím vymyslet, tím déle to nakonec trvá :D My těstoviny neděláme až tak často, já je mám ráda, ale třeba manžel má nejradši brambory. Ty zas já nemusím každej den :D Tak se vždycky snažím dělat kompromis.
A jinak trošku nechápu, proč někdo chce jezdit a shánět těstoviny, které kupujeme my, jenom proto, aby si je vyzkoušel uvařit tak jako já… Není to zbytečné vyhazování peněz? KAždému chutná něco jiného, vy nechápete mě, jak můžu jíst měkké těstoviny, já zase nepochopím, jak to může někdo jíst tvrdé… ALe kupovat kvůli tomu těstoviny a vařit je „na tvrdo“, abych zjistila co vlastně jíte, to opravdu nebudu :D Jak už jsem jednou psala. Kupte si těstoviny z tvrdé pšenice a vařte je půl hodiny. Výsledek jste mohly vidět na fotce, kterou jsem sem dávala, ale zkuste a ochutnejte, abyste zjistily, že vám to nechutná, protože vy to jíte tvrdé :D Nebo mi nevěříte? Jako klidně to zkuste, ale nečekám, že vám to bude chutnat. Ale alespoň uvidíte, že rozvařené to opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
13.8.13 22:21

@sao tady spíš jde o to, že nám nejde do hlavy, že je vaříš půl hodiny a na fotce co jsi tam dala Ty vypadali docela poživatelně. Asi jsi kouzelnice :D
A někteří lidé vaření berou jako vědu. Například věděla jsi, že když osolíš vodu ihned tak prodloužíš čekání na bod varu? Proto se voda má solit až začne vřít atd. V Americe jeden šéfkuchař takto popisoval vždy celý proces. Bylo to docela poučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
13.8.13 23:45
@teta 278 píše:
@dada1511 : Pokud se nepletu, tak těstoviny se vaří odkryté. @sao : Dáváš pak na hrnec poklici nebo ne? Asi kupuješ jinej oddíl :mrgreen:

Nepleteš, já taky nepsala jak se vaří, ale jak je vařím já ;),osvědčeně. :*

• Citovat
  • Upravit
31104
14.8.13 00:23

@K-Black no dáš je do vody do pekáčku a pak rovnou zapečeš, při jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
14.8.13 09:36

@sao Já se na obal nedívám, až se vaří voda, osolím, přidám olivový olej, pak těstoviny a vařím je odhadem cca 8? minut…jak které, prostě až se mi zdá, že by mohly být, tak ochutnám. Ale hlavně pokud je máte rádi hodně měkké, tak proto je vaříš tak dlouho, správně se vaří tzv. na skus, přičemž mají být trošku tvrdší. My je tak máme rádi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
14.8.13 09:53

@dada1511 : Si je vař třeba v papiňáku :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.8.13 09:55
@sao píše:
@Lenny0 Tak já mívám taky období, kdy se mi moc vařit nechce, ale stejn tak i tak v té kuchyni strávím půl dne… ČÍm jednodušší jídlo se snažím vymyslet, tím déle to nakonec trvá :D My těstoviny neděláme až tak často, já je mám ráda, ale třeba manžel má nejradši brambory. Ty zas já nemusím každej den :D Tak se vždycky snažím dělat kompromis.
A jinak trošku nechápu, proč někdo chce jezdit a shánět těstoviny, které kupujeme my, jenom proto, aby si je vyzkoušel uvařit tak jako já… Není to zbytečné vyhazování peněz? KAždému chutná něco jiného, vy nechápete mě, jak můžu jíst měkké těstoviny, já zase nepochopím, jak to může někdo jíst tvrdé… ALe kupovat kvůli tomu těstoviny a vařit je „na tvrdo“, abych zjistila co vlastně jíte, to opravdu nebudu :D Jak už jsem jednou psala. Kupte si těstoviny z tvrdé pšenice a vařte je půl hodiny. Výsledek jste mohly vidět na fotce, kterou jsem sem dávala, ale zkuste a ochutnejte, abyste zjistily, že vám to nechutná, protože vy to jíte tvrdé :D Nebo mi nevěříte? Jako klidně to zkuste, ale nečekám, že vám to bude chutnat. Ale alespoň uvidíte, že rozvařené to opravdu není.

A že se vůbec crcáš s nějakýma nudlema? Pro milovníky „měkkého“ těsta je asi nejlepší trocha mouky do vody a za 3 minuty máš kejdičku měkoučkou a hladkou (z kukuřičné mouky se tomu říká polenta, afričani to nazývají fufu).
Ta fotka pozůstatků tagliatelle ukazuje, že se semolinové těstoviny „nerozeserou“ úplně ani po půlhodinové maceraci, o chuti se můžeme jen domýšlet.
Pokud Vám vadí „moučná“ chuť těstovin, tak je uvař podle nějakého tradičního receptu (tj. uvařit al dente, zamíchat do omáčky a podávat), když „dochází“ (ne v hrnci s vodou, ale na pánvi nebo na talíři když je zdobíš a dochucuješ olivovým olejem a parmazánem) tak natahují tekutinu a tedy i chuť aromatických surovin (rajčatové pyré, zeleninový základ, bylinky…) nebo si kup (nebo vyrob) těstoviny s obsahem vajec tj. těstoviny mnohem kvalitnější, chutnější, které lze použít i jako „přílohové“ (samotné), lze pořídit i ochucené (např. rajčaty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí