Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
14.8.13 18:13

Zapomněla jsem bábovku vyfotit před vyklopením, tak jí vyfotím aspoň takhle. Sice vám fotka nic neřekne, ale aspoň jsem si kónečně mohla vyfotit svůj výtvor. :D Jsem zvědavá, jestli se zprcla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.8.13 18:15

@Elilen vypadá dobře :palec: jsem teda chtěla vidět ty praskliny, já budu péct zítra, tak kdo má větší :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15977
14.8.13 18:21
@K-Black píše:
@Elilen vypadá dobře :palec: jsem teda chtěla vidět ty praskliny, já budu péct zítra, tak kdo má větší :mrgreen:

Tak až bude studená, tak jí otočím a vyfotím i z té horší strany. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.8.13 18:22
@Elilen píše:
Tak až bude studená, tak jí otočím a vyfotím i z té horší strany. :P

to už bude slehlý, počkáme na další ;)

• Citovat
  • Upravit
15977
14.8.13 18:24
@K-Black píše:
to už bude slehlý, počkáme na další ;)

V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
14.8.13 18:29
@Elilen píše:
V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku. :)

šupni jí do trouby už dneska a pak se zastav v Komendě, vidličku už mám v ruce a stavím na kafe :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.8.13 18:32
@Elilen píše:
V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku. :)

perník je u nás oblíbený, rychlý a nepraská :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11689
14.8.13 18:34
@MiskaKosa píše:
Tak v tom případě ti absolutně nežeru že jsi dobrá kuchařka… sorry!

Prosím tě, proč ty pořád někde do někoho rejpeš? :think: :think: Jak můžeš vědět, že není dobrá kuchařka? :zed: Ty jsi od ní někdy něco jedla? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
14.8.13 18:37
@Blešík píše: šupni jí do trouby už dneska a pak se zastav v Komendě, vidličku už mám v ruce a stavím na kafe :pankac:

Dneska mi to bohužel nevyjde, co třeba sobota? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.8.13 18:42

@MiskaKosa No ono se to dá napsat i jinak, hezky, neurážlivě a nepovýšeně.

Ale v zásadě to tak je. Když chci vyzkoušet nový recept, tak se držím původní receptury, má to smysl.
Jasně, je běžné si to nějak přizpůsobit, ale pak už to má s původním receptem pramálo společného a je to jako když pejsek s kočičkou vařili dort.
Jak se dají přizpůsobit třeba špagety aglio olio? Místo špaget kolínka, místo oliváče slunečnicový, místo česneku cibuli a je tu něco jinýho, a jen těžko stejně chutného.
To jako kdyby cizinec dělal vepřo knedlo zelo, místo vepřovýho tam hodil krůtí stehno, místo knedlí bramboru a místo zelí kapustu. Nebude to typické jídlo, vyzkoušené dlouhými roky a nebude to mít s tou původní chutí nic společného.
A obvykle vařím jiný, nový recept právě proto, že to chci vyzkoušet, jak to jinde mají.
A jíme i normální obyčejná jídla jako je knedl s vejcem, nebo chleba s pomazánkou, ale proč dělat nějaké „cizí“ jídlo nějak jinak? :think: Jaký to má důvod? Kromě toho, že prostě ukuchtím z toho, co mám zrovna po ruce.

Edit: A pokud vezmu něco, naházím to do hrnce a k tomu dám špagety, je to prostě oběd a ne snaha o nějaký recept a nic neprzním. Abych byla pochopena. :mrgreen: Nebudu říkat, že máme francouzský máslový koláč quiche, když je to těsto zalitý pudinkem a s původním receptem to nemá nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
14.8.13 19:01

@sao Nečetla jsem celou diskuzi, ale zkus těstoviny vařit jinak - nasypat do vroucí vody s trochou oleje (cca 1 litr vody na 100g těstovin), nestahovat teplotu a vařit nezakryté, aby nevypěnily, občas zamíchat. Po čase uvedeném v návodu vypnout a až po vypnutí přikrýt poklicí, nechat cca 10 minut ve vodě dojít a pak scedit a propláchnout.
Myslím, že je nevaříš ve vroucí vodě, proto to tak trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
14.8.13 19:08

@Elilen : Ventilátor při pečení nepoužívám.

Troubu při pečení pokud možno neotvírat, hlavně ze začátku.

Zkusit dát v plecháčku vodu do trouby při pečení, aby se to tolik nevysoušelo a nepraskalo.

Každá trouba samo peče jinak a jinak dlouho, podle receptu je čas pouze orientační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.8.13 19:25
@teta 278 píše:
@Elilen : Ventilátor při pečení nepoužívám.

Troubu při pečení pokud možno neotvírat, hlavně ze začátku.

Zkusit dát v plecháčku vodu do trouby při pečení, aby se to tolik nevysoušelo a nepraskalo.

Každá trouba samo peče jinak a jinak dlouho, podle receptu je čas pouze orientační.

tak to zkusím :think:

• Citovat
  • Upravit
31104
14.8.13 20:20

@Elilen záhada s bábovkou - jsou situace, kdy jí peču i hodinu a půl a není hotová…

Pochopila jsem, že když do ní dám něco mokrého (jablka, tvaroh) peče se déle. Ale že není ani po více jak hodině a půl hotová tomu nerozumím. Bábovku peču tak cca co 2 měsíce a jednou za x pokusů se prostě nepovede. Navíc kdo peče bábovku skoro 2 hodiny. :think:

Když se povede, tak popraskaná je taky, ale tuším se tomu přechází tím, že se musí zatočit než se tam dá, ale mě ty prasklinky baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
14.8.13 20:21

A pak mám ještě záhadu s piškotem, vždy se mi po vyjmutí z trouby zdrcne. Avšak, pokud nevím, že dělám piškot, tak se mu to nestane… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí