Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zapomněla jsem bábovku vyfotit před vyklopením, tak jí vyfotím aspoň takhle. Sice vám fotka nic neřekne, ale aspoň jsem si kónečně mohla vyfotit svůj výtvor.
Jsem zvědavá, jestli se zprcla.
@Elilen vypadá dobře
jsem teda chtěla vidět ty praskliny, já budu péct zítra, tak kdo má větší ![]()
@K-Black píše:
@Elilen vypadá dobřejsem teda chtěla vidět ty praskliny, já budu péct zítra, tak kdo má větší
Tak až bude studená, tak jí otočím a vyfotím i z té horší strany. ![]()
@Elilen píše:
Tak až bude studená, tak jí otočím a vyfotím i z té horší strany.
to už bude slehlý, počkáme na další ![]()
@K-Black píše:
to už bude slehlý, počkáme na další
V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku. ![]()
@Elilen píše:
V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku.
šupni jí do trouby už dneska a pak se zastav v Komendě, vidličku už mám v ruce a stavím na kafe ![]()
@Elilen píše:
V sobotu jsem chtěla dělat perník, ale tak já znovu upeču bábovku.
perník je u nás oblíbený, rychlý a nepraská ![]()
@MiskaKosa píše:
Tak v tom případě ti absolutně nežeru že jsi dobrá kuchařka… sorry!
Prosím tě, proč ty pořád někde do někoho rejpeš?
Jak můžeš vědět, že není dobrá kuchařka?
Ty jsi od ní někdy něco jedla? ![]()
@Blešík píše: šupni jí do trouby už dneska a pak se zastav v Komendě, vidličku už mám v ruce a stavím na kafe
Dneska mi to bohužel nevyjde, co třeba sobota? ![]()
@MiskaKosa No ono se to dá napsat i jinak, hezky, neurážlivě a nepovýšeně.
Ale v zásadě to tak je. Když chci vyzkoušet nový recept, tak se držím původní receptury, má to smysl.
Jasně, je běžné si to nějak přizpůsobit, ale pak už to má s původním receptem pramálo společného a je to jako když pejsek s kočičkou vařili dort.
Jak se dají přizpůsobit třeba špagety aglio olio? Místo špaget kolínka, místo oliváče slunečnicový, místo česneku cibuli a je tu něco jinýho, a jen těžko stejně chutného.
To jako kdyby cizinec dělal vepřo knedlo zelo, místo vepřovýho tam hodil krůtí stehno, místo knedlí bramboru a místo zelí kapustu. Nebude to typické jídlo, vyzkoušené dlouhými roky a nebude to mít s tou původní chutí nic společného.
A obvykle vařím jiný, nový recept právě proto, že to chci vyzkoušet, jak to jinde mají.
A jíme i normální obyčejná jídla jako je knedl s vejcem, nebo chleba s pomazánkou, ale proč dělat nějaké „cizí“ jídlo nějak jinak?
Jaký to má důvod? Kromě toho, že prostě ukuchtím z toho, co mám zrovna po ruce.
Edit: A pokud vezmu něco, naházím to do hrnce a k tomu dám špagety, je to prostě oběd a ne snaha o nějaký recept a nic neprzním. Abych byla pochopena.
Nebudu říkat, že máme francouzský máslový koláč quiche, když je to těsto zalitý pudinkem a s původním receptem to nemá nic společnýho.
@sao Nečetla jsem celou diskuzi, ale zkus těstoviny vařit jinak - nasypat do vroucí vody s trochou oleje (cca 1 litr vody na 100g těstovin), nestahovat teplotu a vařit nezakryté, aby nevypěnily, občas zamíchat. Po čase uvedeném v návodu vypnout a až po vypnutí přikrýt poklicí, nechat cca 10 minut ve vodě dojít a pak scedit a propláchnout.
Myslím, že je nevaříš ve vroucí vodě, proto to tak trvá.
@Elilen : Ventilátor při pečení nepoužívám.
Troubu při pečení pokud možno neotvírat, hlavně ze začátku.
Zkusit dát v plecháčku vodu do trouby při pečení, aby se to tolik nevysoušelo a nepraskalo.
Každá trouba samo peče jinak a jinak dlouho, podle receptu je čas pouze orientační.
@teta 278 píše:
@Elilen : Ventilátor při pečení nepoužívám.Troubu při pečení pokud možno neotvírat, hlavně ze začátku.
Zkusit dát v plecháčku vodu do trouby při pečení, aby se to tolik nevysoušelo a nepraskalo.
Každá trouba samo peče jinak a jinak dlouho, podle receptu je čas pouze orientační.
tak to zkusím ![]()
@Elilen záhada s bábovkou - jsou situace, kdy jí peču i hodinu a půl a není hotová…
Pochopila jsem, že když do ní dám něco mokrého (jablka, tvaroh) peče se déle. Ale že není ani po více jak hodině a půl hotová tomu nerozumím. Bábovku peču tak cca co 2 měsíce a jednou za x pokusů se prostě nepovede. Navíc kdo peče bábovku skoro 2 hodiny. ![]()
Když se povede, tak popraskaná je taky, ale tuším se tomu přechází tím, že se musí zatočit než se tam dá, ale mě ty prasklinky baví.
A pak mám ještě záhadu s piškotem, vždy se mi po vyjmutí z trouby zdrcne. Avšak, pokud nevím, že dělám piškot, tak se mu to nestane… ![]()