Vaření těstovin - jak dlouho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sao
1827
13.8.13 14:54

Tyjo tak jsem fakt divná. Dávám je do vroucí vody a vařím půl hodiny, a ty dnešní byly i po té půl hodině na můj vkus pořád tvrdé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
13.8.13 14:54
@sao píše:
@Elilen Dávám je do vroucí vody, do které přidávám ještě olej (a sůl), a fakt to celou dobu bublá…

Tak to je zvláštní… buď teda máte až tak odlišné chutě - na naprosto rozvařené, nebo nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
13.8.13 14:55

Těstoviny vařím dle návodu na al dente a vždycky ta doba odpovídá ;) Základ je hodit těstoviny do vroucí vody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 14:56

Rozvařené je fakt nemám :lol: To se mi snad ještě nepodařilo, rozvařit těstoviny :think: Mám problém je vůbec dovařit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.8.13 14:56

@sao no já nevím, ty nejlevnější těstoviny musí být po půl hodině vaření jak sra.ka, jdou ti správně hodiny? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
13.8.13 14:57

Tyjo, že by to bylo hodinama? :D No ještě mě napadla voda… Používáme ze studny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
13.8.13 14:58
@sao píše:

A nemáš nějaký starý vařič, který blbě vaří? :nevim:  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 14:59

@MUFICE Mám sklokeramiku. Vaří dobře. A dřív jsem vařila na elektrice a to stejné, půl hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
13.8.13 15:00

Že by to bylo vodou, tomu se mi moc nechce věřit. Kupuju o těstoviny Panzany, které jsou specifické tím, že mají být za 3 minuty (to víš, když mám hlad, tak vařím max. do 20 minut) a opravdu za ty 3 minuty od varu jsou hotové. Takže pokud normální vaříš půl hodiny, tak tyhle budeš mít tak za 15 min:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.8.13 15:01
@sao píše:
Ahojte, nudím se, a tak tady přemýšlím nad jednou věcí… Pokaždé, když koupím těstoviny, je na obale uvedeno, jak dlouho se mají vařit. Ještě NIKDY se mi nestalo, že bych je měla uvařeny za tak krátkou dobu, která je na obale uvedena. Těstoviny vařím v průměru půl hodiny! :think: Je sice fakt, že těstoviny máme radši měkčí, ale stejně. Po těch jejich 6, 8 nebo 10 minutách, jak na obalech většinou uvádějí, mám těstoviny pořád úplně tvrdé… Jako kdyby tam byl rozdíl pár minut, tak neřeknu. Ale aby bylo na obale napsané 5-8 min. a já je musela vařit půl hodiny, aby se vůbec daly jíst? To je divné… Buď výrobci kecají, nebo já dělám něco špatně… Vrtá mi to hlavou… Jak to máte vy?

No tak to musí být dobrá srač. ka z toho :nevim: :nevim: půl hodiny? To už z toho máš zavářku do polívky ne? :mrgreen:
Vařím přesně podle návodu. Kupuji takové ty lepší a jeden 500g balíček vychází okolo 65-80 kč, teď si nemůžu vzpomenout na značku :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899

Vždy vařím podle návodu a jsou OK, nikdy jsem nevařila těstoviny půl hodiny 8o to musí být uplná srágora s toho :nevim: a co kupuješ za těstoviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977

A nevaříš je nad svíčkou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
13.8.13 15:02

Tak možná máme fakt divné chutě. Těstoviny máme radši měkké, ale rozhodně ne rozvařené. Po těch minutách, které jsou uvedeny na obale, jsou těstoviny fakt úplně tvrdé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@sao píše:

tak to je asi ono, to bude vodou :lol:

• Citovat
  • Upravit
2256
@Elilen píše:
A nevaříš je nad svíčkou? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek