Zavařování příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zavarovani prikrmu
Ahoj maminky mam tady spousty domaci cukety a mrkve a chtela bych to zpracovat tak aby v zime jsem mela dobrej prikrm pro mimco. napadlo me to zavarit protoze mrazak je plny uz ovoce. poradite mi jak na to? uvarit a nebo zasyrova rozmixovat a pak zavarit jako okurky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Příkrmy dělám tak, že si nachystám celou směs - vařené maso, k tomu v páře zeleninu, vodu z vývaru a olej, všechno rozmixuju, dám do skleniček a steriluju nebo zamrazím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem uvařila směs zeleniny a masa, rozmixovala a nalila ihned do skleniček, které jsem pak jen obrátila víčkem dolů. Po vychlazení jsem to dala do lednice a spotřebovala jsem to během několika dnů. Raději jsem zavařovala než mrazila. Mražené mi nechutnalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy jste teda docela odvazne s tim masem. Maso by se melo v domacich podminkach zavaret 2× (po 24 hod. pauze) a zavirat vicky s cervenou gumickou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky taky bych si chtěla dělat domácí příkrmy, zeleniny máme dost, maso taky svoje, i skleničky mám ale tak nějak začínám být z toho zavařování nervózní, mám strach, aby se mi to nezkazilo, to bych byla v háji. Myslíte, že by se ty příkrmy daly zamrazit ve skleničkách? Nepraskne to? Kdesi jsem četla, že se to dá ale potřebovala bych něčí zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze tu cuketu i mrkev uvarit nedavat syrovou? maso urcite delat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda zamrazovala, ale teď jsem slyšela o rychlém zavařování v troubě - trvá to cca 15 minut. Jen dát do pekáče vodu a pak sklenice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar80 píše:
Takze tu cuketu i mrkev uvarit nedavat syrovou? maso urcite delat nebudu.
Já bych teda rozhodně uvařila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, už jsi zkoušela něco zavařit? taky se mi tu nějak nahrnulo moc mrkve i cukety a hledám nějaký receptík a zkušenost? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit