Jídelníček půlročního dítěte?

Anonymní
16.8.12 09:42

jídelniček pulročního dítěte?

Ahojte, jaký má být jídelníček půlročního dítěte? Myslím tím > ráno UM, dopoledne oběd(mrkev s bramborou) a dál..? Jak to máte vy doma? A prosím poradíte recepty jak udělat malemu třeba špenat, brokolici atd? A jak dělate ovocne přesnídavky? Nechcu kupovat skleničky ale nejsem typ do kuchyně co se tyče vaření, takže si neporadím ani s příkrmama..Prosím napište recepty nechcu mu davat furt mrkev s bramborou:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
P28
16.8.12 09:53
  • Citovat
  • Upravit
31594
16.8.12 09:58

Na UM jsme přešli plně v 7m, ráno bylo UM, dopoledne nějaké ovoce, v poledne zelenina s přílohou, občas do toho maso, odpoledne UM (zkoušela jsem tehdy jogurt, ale měl po něm srajdu), navečer kaše a před spaním pak UM.

Ovoce jsem dávala od začátku syrové, nějak sevidím smysl z něj vyvařit všechny vitamíny, nacpat do toho cukr a pak to podávat miminu. Většinou měl banán či banán s něčím.
Zeleninu i přílohu jsem vařila ve vodě a pak mixla, takže příprava byla fakt jen v oloupání/oškrábání a nakrájení. Kaše instantní vhodná pro věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.12 10:06

Díky @Gladys :kytka: a i díky za ten odkaz :palec:..

• Citovat
  • Upravit
31594
16.8.12 10:12

Jo, ještě dodám, že do zeleniny jsem přidávala trošku másla, zaprvé mu to chutnalo, zadruhé je to kvůli zpracování vitamínů rozpustných v tucích.
Zeleninu dýni, brokolici, květák (špenát jsem udělala jednou a to byla jediná věc, kterou vyblil, takže jsem nedávala), petržel (celer ne, ten až mnohem později).
Doporučuju taky pročíst návod na kojeni.net, jsou tam uvedené různé druhy zeleniny, kdy zavádět, co je potenciální alergen (já teda i ty alergeny zavádím dřív, nejsem tak opatrná, ale jsem při jejich prvním použití víc ve střehu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
16.8.12 10:22

Já se dost řídím podle www.kojeni.net
Mojeho mladšího plánuju přikrmovat do 5,5m takže jako půlroční bude mít ráno MM, dopoledne MM, v poledne zeleninku (asi po měsíci+3× týdne maso), odpoledne MM, večer MM, před spaním a v noci MM :lol: asi měsíc po zavedení prvního příkrmu mu dám dopoledne ovoce, a jakod alší příkrm další měsíc buď jogurt na svačinu nebo kaši na večeři, ještě nevím, rozhodnu se aktuálně.
Začínat budu mrkví, dýní, bramborama, pastiňákem, pak brokolice, květák, řepa, špenát, batát…jako pomalé zavádění lepku budu přidávat trošku ovesných, špaldových a ječných vloček. Maso asi ze skleničky, nemám nějak extra zdroj normálního masa.Do příkrmů jsem dávala olivový nebo řepkový olej, později trošku másla.
Ovoce jsem oloupala, uvařila a pomixovala (stejně jako tu zeleninu, to je fakt rychlovka).Začínali jsme jabkem, hruškou a banánem…no a protože byla zima, tak jsem dávala dost kelímky 100% ovoce.
Když něčeho bylo víc, pomixovala jsem to a zamrazila ve tvořítkách na led, pak sesypala do sáčku a když nebyl čas vařit, tak jsem jen vytáhla různé druhy, pár kostiček, rozmrazila a bylo. Když jsem vařila čerstvě jednu porci, tak mi to mixovat nešlo, takže jsem to jen propasírovala přes sítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.12 10:31

Díky moc holky :kytka: a ještě sem se chtěla zeptat, to už muže papat jogurt jo? To sem ani nevěděla..A který?

• Citovat
  • Upravit
P28
16.8.12 10:31

Tak já si plánovat netroufám. Staršímu jsem na pokyn MUDr. začala dávat příkrmy od toho 6 m a se zlou jsem se potázala. :lol: Vztekala jsem se s ním asi měsíc, pak jsem se na to vybodla, občas to zkusila, ale do konce 8. měs. byl vlastně plně kojený. Pak se najednou rozjel. Tak jsem zvědavá, jak to bude s naší madam. Doufám, že to půjde rychleji a bez nervů, ale připravená jsem na všechno. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.12 10:33

Jinak na tom kojeni.net sem to už zkoušela stáhnout ty soubory ohledně příkrmů, ale nejde mi to zobrazit na notasu chybí mi nějakej program na to a nvm jaký :lol:

• Citovat
  • Upravit
32924
16.8.12 10:34
@Anonymní píše:
Díky moc holky :kytka: a ještě sem se chtěla zeptat, to už muže papat jogurt jo? To sem ani nevěděla..A který?

jogurt se doporučuje od 8-9měsíce a nejlepší je čistý bílý s probiotickými kulturami. třeba Hollandia, nebo bio Olma natur, Jihočeský ve skle nebo i sem tam smetanový Choceňský. Hlavní je, aby tam bylo jen mléko a ty jogurotvé kultury. Žádné škroby, cukr, gumy, želatina apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.12 10:34

P28 > tak ty kojíš to je rozdíl:) náš je na UM takže doufám že bude papat pěkně:D:)

• Citovat
  • Upravit
32924
16.8.12 10:35
@P28 píše:
Tak já si plánovat netroufám. Staršímu jsem na pokyn MUDr. začala dávat příkrmy od toho 6 m a se zlou jsem se potázala. :lol: Vztekala jsem se s ním asi měsíc, pak jsem se na to vybodla, občas to zkusila, ale do konce 8. měs. byl vlastně plně kojený. Pak se najednou rozjel. Tak jsem zvědavá, jak to bude s naší madam. Doufám, že to půjde rychleji a bez nervů, ale připravená jsem na všechno. :twisted:

Jo, taky doufám, že mi plány vyjdou..starší byl v pohodě, snad i mladší bude. Děti jsou různé, některé jí od 5měsíce hodně a rádo a jiné se rozjí mnohem později, klidně jí několik měsíců max. pár lžiček. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.8.12 10:36

My jsme taky v téměř 7 m plně kojený, a satrší byl to samý. a k tomu jídlu bys mu mohla zkusit vařit třeba i polévky, vývary kuřečí, neslaný, jen maso a zeleninka rozmixovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
16.8.12 10:38

Já ti nevím, jestli to je kojení a nekojení. Myslím, že i UM si může zamilovat tak, že nebude chtít nic jinýho. Je to taky sladký a taák snadno se to pije, se lžičkou je práce a vůbec ty nové chutě… :) Ale jednou jíst začne, to je jisté. ;)

• Citovat
  • Upravit
2752
4.12.12 18:12

Malej měl v neděli 6 a máme to následovně
vstává v 9 někdy kolem 10 - cca 30ml UM
12 - příkrm zabští celej
16 - ovoce s piškotkem
19 - 200ml UM
kolem půl osmé chodí spát
24 - 200ml UM
4 - 200ml UM
ptala jsem se taky jestli je normální ještě krmit ve 4 ráno ale prý má na to nárok je ještě malej, děti prý spí celou noc většinou až po roce až na vyjímky. Když si prý o to ve 4 řekne, mám mu dát. Tadyten týden se 2× nevzbudil najedl se až v 9 180ml UM, taky jsem zkoušela kaši na noc ale už v 11 večer mi řval hlady - takže si myslím, že nemá cenu dítě omezovat ono si to přizpůsobí samo. My teď papáme poslední týden ve 4 ráno ob den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí