Zavařování v troubě – jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9404
20.2.12 10:04
Andrees píše:
Tak přicuclý je jen jedno z 16ti…tak já to holt projedu ještě jednou troubou, a skladovat budu v lednici…to je práce:/
Díky za radu

Tak to bych to určitě ještě jednou zavařila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.2.12 12:32
Andrees píše:
Ahoj holky, prosím o radu - mamka mi poradila zavařit přesnídávky v troubě…dát je do hrnce s teplou vodou, troubu pustit na 80°…Vzhledem k tomu, že se mi to zdálo málo,dala jsem 120, pekla cca 20 minut…tedj sem dohledala, ze se to ma dat na 180-200.. ted nevim, zda cely postup zitra rano zopakovat, aby to bylo opravdu zavarene? Mám tam hodně masových přesnídávek a nerada bych o ně přišla. Myslíte, že se to dá zopakovat nebo případně že se přesnídávky takhle na mírnější opravdu zavařily?Díky za radu, příště půjdu rovnou na Emimi… :think:

Ahoj, tak já loni zavařovala také masozeleninové přesnídávky. Dávám to na 120 až 180. Zavařuji stylem - až uvidím, že se to začíná vařit, tak ještě 10 minut. Brokolicové dopadli výborně. Ještě od loňska mi jedna zbyla, nezkazili se, ale masovo-zeleninové ano. A to maso jsme měla předem uvařené. Skoro všechny přesnídávky, v kterých bylo kuřecí maso se mi zkazili, smrděli jak starej pes. Přitom víčko chytlo. Konzultovala jsem to s mámou a ta říkala, že masové se musí zavařovat nejméně jednou tak dlouho. Prozměnu okurky zavařovačky zas o něco méně, aby byli křupavé - mně se jedna várka povedla, jsou výborné a druhou jsem rozvařila, ale na salát dobrý :-)
Tak držím palečky ať dopadneš lépe než já. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
17.7.12 22:33

Ahoj. prosim o radu jak v troubě zavařit okurky.Dala jsem je na 200 a zvrchu jsou spalene a taky jedna prdla. Važně tak zavařujete? Tak si řikam, že možna byla chyba dat to i na vrchni ohřev, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
17.7.12 23:51

Mamo, hm. to je zajímavé. já mám troubu na ten cyrkulující ohřev. a nedá se vypnout vrchní topení, ale nestalo se mi, že by se mi kdy něco spálilo. Ale to vypadá, žes možná dala málo vody do pekáče a nevyvařila se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
18.7.12 08:16

V troubě se musí zavařovat na horkovzduch, vrchní ohřev je asi ta zásadní chyba.
 Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.7.12 09:49

Já zavařuji takhle…Rozehřeju troubu (horkovzduch) na 200 stupňů, do vyššího pekáče naskládám skleničky tak aby se nedotýkaly sebe ani okrajů, zaliju horkou vodou cca do 2-3cm. Když je trouba rozehřátá nechám ji hřát tak ještě cca 15 minut pak stáhnu na 160 a dám skleničky…mám takové malé na příkrmy a ty zavařuji cca 15-20minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
18.7.12 20:05

AHOJ MOC DĚKUJI. TAK TO ASI BUDE TIM OHŘEVEM Z VRCHU. NAVIC JE BEZ VĚTRAKU .TAK TO DAM ZE SPOD A Z VĚTRAKEM. A ASI DAM VIC VODY. NĚKDO MI ŘIKAL, ŽE STAČI ZALIT VRŠEK. TAKY JSEM NEVĚDĚLA, ŽE SE SKLENICE NEMAJI DOTYKAT.TAK JDU NA TO. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
18.7.12 20:33
@mamo píše:
AHOJ MOC DĚKUJI. TAK TO ASI BUDE TIM OHŘEVEM Z VRCHU. NAVIC JE BEZ VĚTRAKU .TAK TO DAM ZE SPOD A Z VĚTRAKEM. A ASI DAM VIC VODY. NĚKDO MI ŘIKAL, ŽE STAČI ZALIT VRŠEK. TAKY JSEM NEVĚDĚLA, ŽE SE SKLENICE NEMAJI DOTYKAT.TAK JDU NA TO. :mavam: :mavam:

jak zalit vršek? Ty je stavíš na víčka? Já ne, normálně je postavím a až teprve když je vytahuji z trouby tak je pokládám do vychladnutí na víčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy1861
18.7.12 20:42

Já také tedy zavařuji nastojato a po vyndání je položím víčky na utěrku, tudíž „hlavou dolů“. Jinak pozor, aby sklenice nebyla příliš plná, loni jsem pár sklenic měla moc napěchovaných a nálev byl ani ne 1/2 cm od víčka a všechny tto plné mi vytekly a zústalo mi tam tak ani ne polovina nálevu uvnitř. Jinak zavařovat nejdéle 10 minut od té doby co se tam objeví první minibublinky, jinak se rozvaří. (píši to ze své zkušenosti, jinak také zavařuji na horkovzduch).

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
18.7.12 21:53
@Andy1861 píše:
Já také tedy zavařuji nastojato a po vyndání je položím víčky na utěrku, tudíž „hlavou dolů“. Jinak pozor, aby sklenice nebyla příliš plná, loni jsem pár sklenic měla moc napěchovaných a nálev byl ani ne 1/2 cm od víčka a všechny tto plné mi vytekly a zústalo mi tam tak ani ne polovina nálevu uvnitř. Jinak zavařovat nejdéle 10 minut od té doby co se tam objeví první minibublinky, jinak se rozvaří. (píši to ze své zkušenosti, jinak také zavařuji na horkovzduch).

tak já teď zavařuji převážně mixované přikrmy a nemám klasické zavařovačky a skleničky s tím skleněným víčkem a gumičkou takže tam se zavařuje delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
18.7.12 22:14

@Pce ano.davam je vičky dolu. někde jsem to četla. přiště je teda necham normalne.Dnes už mam zavařeno. HURA. Žadna nepraskla, ale trvalo to asi pul hodky. Podle tchyně to dělam od pohledu. Když začnou byt žihane tak snimi ven a jsou křupave. Tak snad to bude ok.Asi jsem to malo oroštovala. Dala jsem to na 160.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andy1861
19.7.12 01:34

Jo, příkrmy také jsem zavařovala déle a masozeleninové se musí ještě dýl, prý dvojnásobek toho, co zeleninové, mě se totiž ty, co v nich bylo maso zkazili. Brokolicové byli ok i po 3/4 roce a tam kde bylo kuřecí maso (i když předem uvařené) tak byly zkažené i po měsíci. Smrad jak blázen blééé. tak mi máma poradila je příště zavařovat jednou tak dlouho než zeleninové. Jenomže malý už má zuby, takže letos zavařovat přesnídávky nemusím. Jojo letí to, jeden rok řešíme jak a jaké přesnídávky těm našim miminečkům udělat, naplánujeme na další rok to udělat lépe, zasejeme vlastní zeleninku a při sklizni už to miminečko je tak velké, že už ty přesnídávky ani nepotřebuje :-DD
Okurky tedy prostě dle zkušeností a rad ale nepřevařit jako já loni. :-D tak hodně štěstí při zavařování.

• Citovat
  • Upravit
Saprle
5.8.12 09:13

Zavařování v troubě

Zavařuji tímto způsobem déle než 35roků(dříve v plynové, později elektr. troubě)Teplotu mám na 180°C a pouze dole!!!Jinak se u horního víčka upeče guma(vznikne takto dvojnásobné teplo)čas je podle suroviny a taky podle toho, jestli je trouba vytopená. Všechno se časem neučíte(taky jsem měla nepodarky)A díky internetu najdete rady. A hlavně to chce důkladně zapsat pro použití v dalším roce!!! :mavam: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Saprle
5.8.12 09:19
@Saprle píše:
Zavařuji tímto způsobem déle než 35roků(dříve v plynové, později elektr. troubě)Teplotu mám na 180°C a pouze dole!!!Jinak se u horního víčka upeče guma(vznikne takto dvojnásobné teplo)čas je podle suroviny a taky podle toho, jestli je trouba vytopená. Všechno se časem neučíte(taky jsem měla nepodarky)A díky internetu najdete rady. A hlavně to chce důkladně zapsat pro použití v dalším roce!!! :mavam: :potlesk:
No a ty přesnídávky dělám z padaných jablek stále. Nyní se ke konzumaci mých dětí, přidala vnoučata :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
31104
8.3.13 00:01

Mám dotaz - vždy jsem uchovávala zbytky tak, že jsem je tzv. rychlozavařila, tj. horké naplnila do sklenic otočila, nechala zchladnout a bylo.
Příkrmy jsem udělala stejně, ale dýně se zkazila… Mrkev, cuketa je OK :think:

Rozhodla jsem se dýni tedy raději zavařit. V návodu na troubu jsem našla, že to jde i v ní. Ale mám problém s těma bublinkama. Já v tom pyré, žádné bublinky nevidím, tedy nevím, kdy se to začne vařit :think:
Nevím zda to není tím, že jsem ty skleničky nejdřív nechala zchladnout vršekem dolu, tedy víčka už jsou chytlá :think:

:?:

Nějaké zkušennosti přímo s dýní?

Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev