Zavedení příkrmu - jaké množství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
360
23.8.11 15:26

zavedení příkrmu - jaké množství?

Ahoj holky,za chvíli začnu dávat prckovi příkrmy (zatím mrkvička, brambora, …) a chtěla bych se zeptat, jake množství jste dávaly vy?
Někdo říká dát (oběd) 2 - 3 lžičky a dokojit. Někdo zase dává lžiček tolik, kolik mimi sní a když je nabaštěno, tak už bez mlika. Druhý způsob se mi líbí víc, ale aby toho nebylo na prcka moc najednou.
Máme 1/2 roku, stále kojím, občas místo kojení nutrilon a vecer dostává kasičky.
Díky za vase zkusenosti a typy. hezký den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
weruuunka
23.8.11 15:28

Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl. :mrgreen: Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku 8-o a je šťastnej, :dance: mlíko potom už nechce. 8-)

• Citovat
  • Upravit
5732
23.8.11 15:33

Já první den dávala pátr lžiček,další den už tolik,kolik snědli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
23.8.11 15:36
weruuunka píše:
Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl. :mrgreen: Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku 8-o a je šťastnej, :dance: mlíko potom už nechce. 8-)

Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
23.8.11 15:37

Já dávala ze začátku taky pár lžiček, ono malýmu i docela trvalo, než se rozjedl…po pár dnech spapal půlku malé skleničky, pak celou a teď už s přehledem celou velkou…a když mu vařím, tak to dělám od oka, prostě kolik sní, tolik sní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
23.8.11 15:38

Já jsem dávala tolik, kolik snědl a zrovna u nás to třeba byla cca 1/4 - 1/3 skleničky a to celkem dlouho. Než snědl tu malou skleničku celou mu trvalo skoro 2 měsíce. Takže jsem pak nechala vždy chvilku pauzu a pak dokojila, aby nejedl schválně málo, když by dostal mlíčko hned, protože on je po mlíčku jatý :mrgreen:
Ještě teď (10 měsíců) občas odmítne příkrm úplně a jasně naznačí, že chce mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
23.8.11 15:39
lupilka píše:
weruuunka píše:
Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl. :mrgreen: Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku 8-o a je šťastnej, :dance: mlíko potom už nechce. 8-)
Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.

chce to čas, u nás to bylo podobné…dala jsem mu třeba den dva pauzu a pak jsem to zkusila znovu…a teď baští krásně, je mu 7m, začali jsme s příkrmama v 5,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
23.8.11 16:04
lupilka píše:
weruuunka píše:
Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.

Teď se snaží jíst sám. 8-o Nechápu po kom bude takový jedlík. :roll: Mlíka vypije na jedno krmení 300ml. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5732
23.8.11 16:31

Veru ve 4 měsících se snaží jíst sám? 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
23.8.11 16:33
Danuška23 píše:
Veru ve 4 měsících se snaží jíst sám? 8-o 8-o

Já to zítra natočim. :-) Já jsem taky na něj koukala, co to jako dělá. 8-o

• Citovat
  • Upravit
5732
23.8.11 16:36

Tak to je dobrej,moji to neumí ještě ani v 8 měsících..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
23.8.11 16:41
Danuška23 píše:
Tak to je dobrej,moji to neumí ještě ani v 8 měsících..

Já kdybych dala před něj celou mrkev. Tak by si sní poradil. :mrgreen: Co se týká jídla, tak to je malá tasemnice. :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1987
23.8.11 16:55

já taky přikrmuju tak 14 dní a hned napoprvé mi snědl dvě malé mrkve (odhad půl malé skleničky) a teď s přehledem sní celou malou sklenku a možná o trochu víc…dávám dokud chce. Řídím se instinktivně, tak jak se mi to zdá akorát. Nabídnu i kojení po jídle k zapití a při krmení dávám vodu k napití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
23.8.11 19:20

ahojky já dala první den jen 1-2 lžičky, dost se ošklíbal a druhej den to měl asi v paměti, tak to moc nechtěl. Nám pomohlo to, že jsem mu do toho zamíchala jednu odměrku UM, další den už jsem mu to dala bez UM a snědl to taky a od tý doby baští všechno :nevim: už dáváme i masíčko a v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
23.8.11 19:26

taky jsem davala ze zacatku 1-2lzicky a pak jak mala chtela tolik jsem dala nam se postestilo ze mala ji dobre:-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí