Zavedení příkrmu - jaké množství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zavedení příkrmu - jaké množství?
Ahoj holky,za chvíli začnu dávat prckovi příkrmy (zatím mrkvička, brambora, …) a chtěla bych se zeptat, jake množství jste dávaly vy?
Někdo říká dát (oběd) 2 - 3 lžičky a dokojit. Někdo zase dává lžiček tolik, kolik mimi sní a když je nabaštěno, tak už bez mlika. Druhý způsob se mi líbí víc, ale aby toho nebylo na prcka moc najednou.
Máme 1/2 roku, stále kojím, občas místo kojení nutrilon a vecer dostává kasičky.
Díky za vase zkusenosti a typy. hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl.
Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku
a je šťastnej,
mlíko potom už nechce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já první den dávala pátr lžiček,další den už tolik,kolik snědli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
weruuunka píše:
Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl.Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku
a je šťastnej,
mlíko potom už nechce.
Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala ze začátku taky pár lžiček, ono malýmu i docela trvalo, než se rozjedl…po pár dnech spapal půlku malé skleničky, pak celou a teď už s přehledem celou velkou…a když mu vařím, tak to dělám od oka, prostě kolik sní, tolik sní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala tolik, kolik snědl a zrovna u nás to třeba byla cca 1/4 - 1/3 skleničky a to celkem dlouho. Než snědl tu malou skleničku celou mu trvalo skoro 2 měsíce. Takže jsem pak nechala vždy chvilku pauzu a pak dokojila, aby nejedl schválně málo, když by dostal mlíčko hned, protože on je po mlíčku jatý ![]()
Ještě teď (10 měsíců) občas odmítne příkrm úplně a jasně naznačí, že chce mlíčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lupilka píše:weruuunka píše:Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.
Já jsem začala asi před 14. dny a kdybych mu dala jenom pár lžiček, tak by mě snědl.Takže už napoprvý snědl celou malou skleničku
a je šťastnej,
mlíko potom už nechce.
chce to čas, u nás to bylo podobné…dala jsem mu třeba den dva pauzu a pak jsem to zkusila znovu…a teď baští krásně, je mu 7m, začali jsme s příkrmama v 5,5m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lupilka píše:weruuunka píše:Tak to tiše závidím, my už 3. den bojujeme s mrkvičkou a nevím, jak ji donutit otevřít tu pusinku, tím padem lžičku strčím jen na špičku jazyka a následně mě skoro vše vyplivně, o celé skleničce si můžu nechat jen zdát.
a je šťastnej,
mlíko potom už nechce.
Teď se snaží jíst sám.
Nechápu po kom bude takový jedlík.
Mlíka vypije na jedno krmení 300ml. ![]()
- Citovat
- Upravit
Danuška23 píše:
Veru ve 4 měsících se snaží jíst sám?![]()
Já to zítra natočim.
Já jsem taky na něj koukala, co to jako dělá. ![]()
- Citovat
- Upravit
Danuška23 píše:
Tak to je dobrej,moji to neumí ještě ani v 8 měsících..
Já kdybych dala před něj celou mrkev. Tak by si sní poradil.
Co se týká jídla, tak to je malá tasemnice.
![]()
- Citovat
- Upravit
já taky přikrmuju tak 14 dní a hned napoprvé mi snědl dvě malé mrkve (odhad půl malé skleničky) a teď s přehledem sní celou malou sklenku a možná o trochu víc…dávám dokud chce. Řídím se instinktivně, tak jak se mi to zdá akorát. Nabídnu i kojení po jídle k zapití a při krmení dávám vodu k napití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky já dala první den jen 1-2 lžičky, dost se ošklíbal a druhej den to měl asi v paměti, tak to moc nechtěl. Nám pomohlo to, že jsem mu do toho zamíchala jednu odměrku UM, další den už jsem mu to dala bez UM a snědl to taky a od tý doby baští všechno
už dáváme i masíčko a v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem davala ze zacatku 1-2lzicky a pak jak mala chtela tolik jsem dala nam se postestilo ze mala ji dobre:-) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit