Jí pouze s hračkami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jí pouze s hračkami
Ahoj mamči
Malé je 11 měsíců a jí pouze s hračkami.
Nedávno jí lezli 4 zuby najednou a aby mi za ten den snědla alespoň půl skleničky, tak jsem jí dala hračku (trvalo to 14 dní). Teď už zase začala pěkně jíst, ale bez hraček nesní skoro nic. tak jí hračku dám, ale vím, že se to nemá.
Nevíte někdo nějakou fintu, aby zase jedla jedla bez hraček?
Všem děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proste nedat i za cenu,ze se dva dny nenaji.Meli jsme to taky tak,pletes si na sebe strasnej bic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
valkil píše:
proč se to vlastně nemá?
Eemii píše:
Proste nedat i za cenu,ze se dva dny nenaji.Meli jsme to taky tak,pletes si na sebe strasnej bic.
Tak to zkusím a uvidím. Ale ona je schopná třeba týden jíst vždy po 50g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No protoze je nejaka kultura stolovani ne
.U jidla se ma sedet a jist a ne delat x jinych veci.Tezko se to dite pak odnaucuje,ono kdyz to dela rocni dite,leckdo nad tim mavne rukou,ale je to zlozvyk a to dite se to samo neodnauci,spis naopak se ty pozadavky na kraviny u jidla stupnujou..kdyz se pak to dite v klidu nedokaze najist,neji,nesedi,lita u toho,je to spatne.
Vim o cem mluvim,jsem matka nejedlika - ted uz teda davno ne,ale prosly jsme si ledascim.Az jsem jednoho dne rekla dost a taky to slo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, ale bič si nepleteš. Mě takhle každý strašil se vším a žádný bič nebyl, prostě se vše odnaučil sám. Místo hračky dávám lžíci, nabírá si sám, krmí teda mně, ne sebe
Já mám připraveno hodně lžiček na stole, občas mu upadne, tak ať jí nelovím pod stolem. Má zábavu v tom nabírání a otvírá pusu krásně. Ale připrav se, že občas jídlo přistane někam, kam nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že s tím bičem záleží na dítěti a to těžko odhadneš, mě taky každý říkal jak si na sebe pletu bič když spí dítě se mnou v posteli a je špatně že ho v kočáře furt houpu když řve a jak je špatně že ho mám furt na ruce… a bla bla bla… nic z toho problém nebyl
ale jsou děti u kterých to problém je… záleží na každém jak si to udělá a není dobře když do toho druzí kecaj právě stylem - šiješ si na sebe bič…
nicméně jestli jí to chceš odnaučit tak vyzkoušej co tě napadne a co ti tu kdo napíše a uvidíš… když nic nepomůže, nechala bych to být a zkusila bych to třeba zase za čas znovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím. Nevím, ale zase bych tak všechno nehrotila. Když jsem četla nadpis, tak jsem si myslela, že třeba 3 leté dítě tam šaškuje s nějakým něčím a nedá to z ruky..
My jsme občas sami dali malému do ruky třeba kostičku, vklidu se najedl. Spíš byl klidnější s hračkou..
Jáb bych tu kulturu stolování viděla trochu později, také roční dítě, nepoděkuje, nepozdraví, neukládá si do hromádek věci atd. Ono má právo si ještě pohrát, ale každého věc..
Upřímně- pro mě větší bič je, když už pak trochu chodící dítě maminka právě nahání někde po bytě s lžičkou a nebo se jí dítě kroutí a vříská v židličce, než klidně sedící dítě, které se dívá např. na knížečku, kostičku atd
Malý má 2,5 a hračku v ruce nemá…
Příspěvek upraven 23.08.11 v 13:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
valkil píše:
Uf, já se lekla, že to může zanechat nějaké trvalé následky, jen mě nenapadalo jaké.
Tobě jí taky pouze s hračkami?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nehrotila, malá mi taky jí s hračkama, tak jí je prostě dávám, hlavně, že mi jí, myslim si, že u takhle malých dětí je přehnané chtít aby dodržovali kulturu stolování a seděli u jídla jako přibité, no jen doufam, že jí to časem přejde, přeci jen na střední škole už by s tou kačenkou u talíře vypadala blbě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako supr zvyk to asi neni, ale muj syn vystridal spoustu zabavy, nez z toho trochu vyrostl. Je to hodne velky nejedlik, hodne se u jidla davil, zadny apetit, bez moznosti vyhladoveni… Z hrani u jidla proste vyrostl. Ted mu jsou tri, obcas u jidla pustim pohadku, ale fakt je to uz vyjimecne. Pokud ma mala hracku v ruce a staci to tak, tak je to podle me v pohode. Pokud okolo ni poskakujes, aktivne zabavujes a sem tam vrazis lzici, je to horsi, ale prejde i to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mne tiez je s hrackou v ruke, obcas ma misticku (prazdn) a lyzicku a zabavi sa pri tom , myslim ze sa to oduci, ![]()
zatial je mala a myslim si ze taketo veci az tak nevadia ![]()
ale asi vec nazoru, mna nebavi sa s nou hodinu dohadovat ked potom reve ako blazen
takto sme kludne obe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A někdy když nemá hračku, tak spustí řev jako blázen a nejraději by slezla ze židličky ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádného biče se neboj. Všechny moje děti jedly s hračkami a věř, že moje starší holky mají kulturu stolování jakou nemají někteří dospělí.
Je to lepší jim šoupnout něco do ruky, než bojovat a nejíst. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bertíku, moje Kikča má za měsíc 7(let, né měsíců) a bez zástupu svých koní nejí
Ne, popravdě, kdyby záleželo na ní tak je má vystavěné na stole vedle talířku a ještě je krmí
Ale protože je to na nás, koníčci čekají až se Kristinka nají postavení v řadě na zemi
Koně se s ní koupu, spí, cestují a myslím, že nebudou chybět i v aktovce ![]()
- Citovat
- Upravit
ww píše:
Bertíku, moje Kikča má za měsíc 7(let, né měsíců) a bez zástupu svých koní nejíNe, popravdě, kdyby záleželo na ní tak je má vystavěné na stole vedle talířku a ještě je krmí
Ale protože je to na nás, koníčci čekají až se Kristinka nají postavení v řadě na zemi
Koně se s ní koupu, spí, cestují a myslím, že nebudou chybět i v aktovce
tak tohle je krásný
… nechme dětem dětství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit