Jí pouze s hračkami
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A někdy když nemá hračku, tak spustí řev jako blázen a nejraději by slezla ze židličky ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádného biče se neboj. Všechny moje děti jedly s hračkami a věř, že moje starší holky mají kulturu stolování jakou nemají někteří dospělí.
Je to lepší jim šoupnout něco do ruky, než bojovat a nejíst. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bertíku, moje Kikča má za měsíc 7(let, né měsíců) a bez zástupu svých koní nejí
Ne, popravdě, kdyby záleželo na ní tak je má vystavěné na stole vedle talířku a ještě je krmí
Ale protože je to na nás, koníčci čekají až se Kristinka nají postavení v řadě na zemi
Koně se s ní koupu, spí, cestují a myslím, že nebudou chybět i v aktovce ![]()
- Citovat
- Upravit
ww píše:
Bertíku, moje Kikča má za měsíc 7(let, né měsíců) a bez zástupu svých koní nejíNe, popravdě, kdyby záleželo na ní tak je má vystavěné na stole vedle talířku a ještě je krmí
Ale protože je to na nás, koníčci čekají až se Kristinka nají postavení v řadě na zemi
Koně se s ní koupu, spí, cestují a myslím, že nebudou chybět i v aktovce
tak tohle je krásný
… nechme dětem dětství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak může mít roční dítě kulturu stolování
Ten můj krmí snad všechno, zem pod židličkou vypadá jako kdyby tady jedli prasátka.Už mu moc nelíbí když ho krmím já,ale chce krmit sám.Tak ho ze začátku krmím já a pak mu dám lžičku do ruky ať to zkusí sám.
Myslím, že je lepší když má hračku než aby třeba jedl u TV.:-)
- Citovat
- Upravit
Ale jakýpak bič..
V tomto věku měla Bára na pultě celou hračkárnu a domácí potřeby..
Pak jí po nějakém čase začlo více zajímat jídlo jako takové a šlo to pryč..
Dnes jí normálně sama lžičkou či se nechá krmit a nepotřebuje k tomu nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, už dlouho se chystám, že sem napíšu s mnohem větším problémem, než je hračka v ruce. My totiž jíme JEN u pohádky. Do roka to bylo OK, ale pak byl malej 3× za sebou v nemocnici a tam vždy extrémně zhubl, doma jsme se snažili jej rozjíst, ale nešlo to
Až jsme jednou pustili TV a on papal. Pro nás to byl svátek. Kdo neví, co máma od nemocného dítěte, které jí chřadne před očima, zažívá, asi nepochopí. Jenže od té chvíle uběhlo několik týdnů
a malej stále vyžaduje TV při jídle. Jinak nejí. Nechali jsme ho 3 dny !!!!! vyhladovět, ale nejedl. Snad by to bez jídla vydržel i déle. Pak jsem rezignovala, pustila TV a opět jedl pěkně. Teď mám hrůzu někam vyjet na celý den, protože tam zkrátka nežere
Jsem z toho smutná, ale jiné řešení v tu chvíli nebylo a teď je to zlozvyk, které se nás drží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já řeším hlavně to, jestli mi děti jí nebo nejí, takže se je taky snažím všemožně zabavit…a s dvojčatama jsem ráda, že to krmení leckdy přežiju v duševním zdraví
Hračky už je tak nebaví, tak listujeme v knížce, co mají na stolečku a já jim u toho povídám. Fakt nevím, jak bych je bez ničeho udržela pozorné a v klidu, kor když je krmím zaráz, teda teď už spíš jen dokrmuji.
Za mě teda radši hračky než hladové dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my také jíme jen s hračkama a jsem ráda aspon za to… mám opravdu aktivní dítě a bez práce se nenají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není pravda.Mj první syn(ted 13 let)taky takhle jedl a co začal jíst sám to prostě odeznělo,prostě se mu řeklo,že hračky už né,tak bez řečí sedl a jedl.mimochodem můj druhý má taky hračkárnu ted u jídla,ale jen při obědě,jinak to nevyžaduje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 21 měsíčního prcka a máme to samé, bez hraček, knížek nebo videjka z mobilu neotevře pusu. Musím ho zabavit, abych ho udržela v židli, jídlo ho nezajímá, chce pořád něco dělat. Nehrotím a souhlasím s ostatníma, co tě uklidňují. Nebojím se biče. Až vyroste trochu víc a bude s ním domluva, vysvětlím mu to. ![]()
PS: ted jsem u nasich a to je teprv boj, ani ty hračky kolikrát nezaberou, protože kolem něj je tolik neznámých věcí lákavějších než jídlo, třeba klička na okně vedle stolu ![]()
PS2: Co ale striktne dodrzuju je, ze se ji u stolu v zidlicce, byť s hračkama, ale nelitam za nim se lzici, to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda,jejda
![]()
Samozrejme,rocni dite tezko nejakou kulturu stolovani ma
..ale muj nazor je proste ten,ze by to u toho stolu melo od zacatku nejak vypadat ze jo..
Jen pripominam,ze i me dite se bez hracek nenajedlo,sve doby hracky nahradila televize,pohadky,krmeni za chuze a podobne vylomeniny
..a i me dite nyni ji bez problemu,samo a bez vsech opicaren.
I presto,kdybych mohla,udelala bych vse jinak,toz asi tak jsem to myslela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my bohužel lítáme po bytě se lžící…
Ale jinak se to prostě nedalo… Ona by jinak nejedla, v tu chvíli jsem byla ráda že do ní něco dostanu. Byla jsem měsíc v práci a přes den hlídala mamka a aby do ní dostala aspoň nějaké jídlo tak jí to naučila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bertík28 píše:valkil píše:Tobě jí taky pouze s hračkami?
Uf, já se lekla, že to může zanechat nějaké trvalé následky, jen mě nenapadalo jaké.
Ahoj, nam maly u jidla taky ji lepe, kdyz ma neco v ruce… A nemyslim si, ze by to na nem zanechavalo nejake nasledky… Dokaze se najist i bez ni, ale s hrackou nebo lzickou v ruce je proste klidnejsi, nekouka po okoli (protoze ho samozrejme vsechno zajima, coz je v tomto veku naprosto normalni) a nemyslim si, ze az bude jist sam u nas u stolu, tak ze bude mit porad v ruce hracku…
Je to kazdeho vec a hlavne individualniho ditete…
Mam kamaradku, ktera by dala nevim co za to, kdyby ji syn jedl aspon s hrackou v ruce.
Takze: bud rada, ze ji a at uz s hrackou nebo ne, casem se to urcite upravi…
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mam skoro 10mesicniho syna. Nekdy ji ukazkove, nekdy zacne delat blbiny, prskat apod. Jakmile toto zacne, davam mu hracku, lzici, vicko od lahve, cokoliv, aby se zabavil a v klidu jedl. Ja mam klid a on plne brisko.
Samozrejme casem ho budu ucit, jak se jist ma, ale ted je jeste maly a neresim to. Delej to podle sveho rozumu a srdce a vyprdni se na rady na netu…
Jako jinym mi (hlavne starsi rocniky) rikali, ze nema spat se mnou v posteli, nemam ho nosit v satku nebo na ruce, mam ho nechat brecet (aby si posili plice
) a podobne kraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit