Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mam problem nikdy jsem jeste uspesne tampon nezavedla, zkousela jsem to nekolikrat ale tampon se mi nikdy nepovedl dotlacit az na konec, vzdycky zajel jenom zacatek a potom to uz neskutecne bolelo. Nevim co mam delat protoze vlozky se mi uz nechteji pouzivat tak jsem chtela prejit na tampon ale po tyhle zkusenosti se bojim (je mi 14)
Řekni to doktorovi. Taky jsem nemohla tampon zavést a přišlo se na to, že mám příliš tlustou panenskou blánu, která se musela operativně narušit (nebolelo to). Neříkám, že je to tvůj případ, ale jsem moc ráda, že se na to přišlo takhle a ne při prvním sexu. ![]()
A zkoušíš nejmenší velikost? Já třeba dokud jsem byla panna, tak jsem tampony nemohla používat, šli mi zavést jen tak do půlky.
Ahoj, měla jsem to stejně. Taky jsem se vždy snažila a vždy strašná bolest. A když se mi to náhodou povedlo, nešlo mi s ním čůrat a stejně jsem jo furt cítila. Já proste zůstala u vložek, ale já s nimi nikdy neměla problém. Ve 22 jsem přešla na kalíšek a s tím jsem neměla problém žádný.
Zkus tampony s aplikatorem (malou velikost samozrejme), ten je hladsi, nenasava vlhkost jako samotny tampon, takze hladceji vklouzne dovnitr a nepricucne se ke stene, tampon z nej vytlacis az „na miste“… pokud ti to nepujde ani s nim, tak bych zvazila navstevu gynekologa…
Tampony s aplikátorem, dělá je tampax nebo Jessa, koupíš v DM drogerii. Tampon bez aplikátoru si nezavedu ani po třech porodech, někdo má prostě pochvu jinak tvarovanou
Tak vyzkousej tampon s aplikatorem (dela je tampax třeba, sezenes v drogerce), na to první zavádění to jde lip. A pak musíš vychytat sklon, necpat ho kolmo nahoru, ale spis směrem ke kostrci a byt uvolněná.
@Kriss Tina dneska jsem si zrovna koupila s aplikatorem ale i tak se mi to nepovedlo ale nekoupilq jsem malou velikost
@anonym637 musíš ty mini, velké tam zezacatku nedáš, já tam ty velké nedám ani po 3 dětech.
Určitě mini s aplikatorem a uvolnit se, musíš to nasměrovat správným směrem, na netu, možná i v návodu je obrázek ![]()
Zavádět v podřepu, nebo s jednou nohou opřenou o vanu nebo židli nebo jinou podobně vysokou věc
Zkoušíš to při menstruaci? Jinak je hlavně třeba to směřovat dozadu.
@jita22 píše: Více
me aplikator taky prisel min sikovny na manipulaci, ale vadilo mi jak ty vatovy tampony drhly nasucho… kdyz uz tak s takovou tou povrchovou membranou… chce to klid a soukromi, zrcadlo a cas, spoustu casu…
a ano, nejmensi velikost, castejsi vymena je jen dobre, hrozi mensi riziko infekce