Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám lehce nechutný dotaz, za což se omlouvám, ale potřebuju poradit
Při výběru wc nemám šanci zjistit, jak dobře se udržuje a čistí, resp. jak často se musí čistit (obzvlášť po „velké“). Máme starý záchod, který musíme čistit téměř po každém použití a fakt mě to nebaví. Při koupi nového (závěsného) bych se tohoto chtěla vyvarovat, proto by mne zajímalo, jaké máte typy wc (firma, název výrobku), jestli mají nějakou speciální úpravu a hlavně, jak často jste nuceni čistit
Moc díky.
Ahoj, to přeci nezáleží na stáří záchodu, ale na tom jak se zase*e… V tom případě se musí umýt hned. ![]()
@Jamesie Pri závesnom alebo stojacom záchode je predsa rozdiel iba v umývaní vonkajšku, nie? Mne závesné vyhovuje viac, pretože sa pod ním ľahko zotrie podlaha, a tiež z vonku je menej čistenia. Proste nesadá prach a iné nečistoty na miesta, kde býval záchod prichytený k podlahe…
No právě, že podle mě záleží hlavně na tom, jaká je ta mísa a jaký má spád. V mém bývalém bytě jsem měla taky starý záchod, ale čistila jednou za čas a to v podstatě jen kvůli vodnímu kameni, jinak byl úplně v pohodě. Kdežto teď… Oba dva mají hluboké splachování, takže v tom to nebude. Prý jsou i mísy s nějakou speciální povrchovou úpravou, že se ta čistota líp udržuje, tak nevím. Houby se v tom vyznám a jak říkám, v obchodě to člověk normálně nezjistí a prodavač nakecá cokoliv…
Měla jsem na myslí spíš vnitřek mísy, jinak to že závěsné je lepší na údržbu okolo, to je pravda ![]()
Příspěvek upraven 10.03.13 v 13:14
Máme taky stoletý záchod a vím, o čem mluvíš. prostě není ten povrch úplně hladký, je už věkem a častým čištěním zhrublý a porézní a čistit se musí bohužel zase jen nešetrně. To samé máme s vanou, byla čištěná všemi možnými sajrajty a vůbec není hladká a vše se na ní drží a špatně se to drhne. Už se těším, až si pořídíme WC i vanu nové. Jinak co se týče závěsného, tak na údržbu si myslím že je rozdíl jen údržba zvenku.
Tak snad nové bude ok. Nevěřila bych, že hned po obkladech bude u nás doma nejčastější diskuze ohledně tvaru mísy ![]()
Řešila jsem úplně stejné dilema (zkušenost od rodičů) - nakonec mi přišlo, že to nemá řešení, tak jsme vzali Jika Cubito a naprostá spokojenost! Tvarově se zdá, že tam bude problém, ale není - je takový prostorný, takže si člověk sedne více dozadu a vše padá přímo do vody
Za měsíc ani jedna brzdná stopa
![]()
Ještě nějaký odkaz… http://www.koupelny-sen.cz/…04-2-2-000-1
Co jsem se ptala v obchodech, tak mi bylo řečeno, že právě na tom tvaru uvnitř nic moc nevymyslím, že jsou takové všechny záchody - je to proto, aby ta díra byla co nejmenší a když spláchneš, aby to mělo „tah“ - jinak že by to blbě splachovalo, kdyby to bylo jinak. Tak proto jsem to riskla, smířila se, že budu kamarádit se štětkou a zatím dobré ![]()
Mame zavasny zachod Ideal standart, udrzba maximalne jednoducha.Otru jen u zdi, kde se hromadi prach.Plus sedatko, co se da sundat a omyt.Jsem stoprocentne spokojena..
Doporucuji.
Vnitřek je téměř stejnej
Dělají se stovky typů, tak musíš pár kousků zkouknout, jestli ti budou vyhovovat. Ale výrobci se liší v maličkostech, ale pro někoho jsou možná podstatný. My máme Jika - Cubito a Roca - Dama Senso a jedinej rozdíl je v tom, že Roca je hranatější, ale zas to koleno dole má kulatější než Jika
V čištění nevidím rozdíl
Pod závěsným krásně vytřeš, kolem stojacího prakticky nikdy nevytřeš dobře ![]()
Máme Villeroy Boch s příplatkovým povrchem, který se dobře čistí! (Mám to i na umyvadlech - stačí setřít - lehce se to každodenně udržuje). Záchodové prkýnko se dá lehce celé vyndat a celý záchod vyčistit. Je to super. Stejně ale čistím záchod každý den!!! tak si člověk asi moc nepomůže ![]()
Moc děkuju za tipy! Na Jiku Cubito už jsem v obchodě i na netu koukala, Ideal Standart vypadá taky pěkně, tak uvidíme, jak se nakonec rozhodneme ![]()
@spaagetka A co bys kolem klasického záchodu nevytrela pořádně? Vezmu hadr, kleknu na kolena a je to. Ono mopem žádnou podlahu nevytres pořádně.
@eneerka píše:
Ahoj, to přeci nezáleží na stáří záchodu, ale na tom jak se zase*e… V tom případě se musí umýt hned.
asi tak nejak - posrat keramiku muzes i kdyz ji budes mit supr trupr ergonomicky resenou… ![]()
ja teda meju zachod kazdy den a delala jsem to vzdycky tak, na to nemusi byt clovek ani na materske… ![]()
a nejak nechapu jak se nemuze poradne umyt kolem stojaciho zachoda - jak to asi delaly nase matky a babky? Nemam pocit, ze by nekdy mely spinavou podlahu u hajzlu - vezmu hadr a zakleknu a je cisto ![]()