Jakou koupit postel, poradíte?

1139
9.3.13 21:36

Jakou koupit postel, poradíte?

Milé maminky, potřebovala bych znát vaše názory, abych nekoupila zase nějakou blbost. Jde mi o tohle-bydlíme v rod. domě a jezdíme na chalupu. Obě dvě spaní máme v patrech, tzn. chození po schodech. Potřebovala bych vyřešit postel pro dceru-2 roky. Mám tedy koupit dvě postele 140×70 cm-prý jsou určené pro děti až do 5ti let, dají se sundat celé bočnice a udělá se normální postel(časem).Jde mi o to, aby malá nemohla slézt a necourala po baráku. Kdyby to bylo v patrech, kde většinu času jsme, tak je mi to jedno.Ale ty schody to je fakt na nic.Jak byste to řešili vy? Bude to dost peněz, tak bych potřebovala vaše názory. Ještě se chci zeptat, jestli mám koupit deku střední velikost, nebo už normální pro dospěláky? Předem děkuji za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.3.13 21:56

My máme nahoře na schodišti bezpečnostní branku, když začal syn spát ve velké posteli, tak jsme branku na noc pečlivě zavírali, aby právě nemohl trajdat po baráku nebo dokonce spadnout ze schodiště v rozespalosti.
Postel dostal hned velkou, nejdřív takovou tu válendu s úložným prostorem, co byla v pokoji pro hosty a pak dostal vyvýšenou, dole má „domeček“, z čehož byl naprosto unešen :lol: Takže i peřinu má velkou, matraci normálně „dospělou“…
Mě by to přišlo škoda peněz pořizovat postel jen třeba na tři čtyři roky a pak řešit další postel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:02

Tak mi máme velkej dům, nahoře v patře je ložnice, pokojíky… a schody jsou prudké, točené do U. Představa, že až bude malej chodit :roll: Malej už si sednul a teď se pokouší postavit a tak tchán řekl, že jde objednat zábranu na schodiště. Schodiště má rozpětí 128 cm, takže to bude docela mazec sehnat. Většinou mají do 110 :( postel bych kvůli tomu asi spešl nepořizovala. My chceme pořídit malýmu potom tuhle http://deti.aukro.cz/…6444421.html je rovnou do 180cm - tu bude mít až do puberty a pak bude na něm, jakou si vybere :lol: Peřinu mu pak taky koupím normálně dospěláckou až mu ta co má teď v postýlce bude malá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.3.13 22:17
@Alčák1 píše:
Tak mi máme velkej dům, nahoře v patře je ložnice, pokojíky… a schody jsou prudké, točené do U. Představa, že až bude malej chodit :roll: Malej už si sednul a teď se pokouší postavit a tak tchán řekl, že jde objednat zábranu na schodiště. Schodiště má rozpětí 128 cm, takže to bude docela mazec sehnat. Většinou mají do 110 :( postel bych kvůli tomu asi spešl nepořizovala. My chceme pořídit malýmu potom tuhle http://deti.aukro.cz/…6444421.html je rovnou do 180cm - tu bude mít až do puberty a pak bude na něm, jakou si vybere :lol: Peřinu mu pak taky koupím normálně dospěláckou až mu ta co má teď v postýlce bude malá :mavam:

Já bych počítala s tím, že se 180 cm se tam už nevleze… :-) ideální je postel o 20 cm delší, než člověk měří :-)

No a nevím, tuhke situaci bych řešila asi brankou u schodů… :think: My máme pro prcka postel. Gullicer z ikey, ta má na délku cca 170cm, mladšímu ji koupíme taky a až budou starší, klupíme jim už větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:19

@kate02 ty to mě nenapadlo :zed: ale ta postel se my líbí halvně, že je tam jakoby ta zábrana. Poohlídnu se po stejném typu ale větší velikost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
9.3.13 22:28

Děkuju za názory. To jo, to máme zábranu u schodů. Ale mohla by courat po celém patře :D velká chodba, manžel kumbál, syn pokoj. Nebo myslíte dát zábranu na dveře z ložnice??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:31

Jo to se dá taky, dát zábranu do dveří a máš vystaráno. My máme dole kumbál a tak tam odtěhujeme všechny čistící, žravý, prací a leštící přípravky a zamkneme to tam. Manžel ještě musí vyměnit komplet zámek. Je to starší dům a bohužel jsou tu dveře bez klíčů. Původní majitel už je neměl. Tak bacha na přípravky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139

Jinak ta postel je krááásná. No tak teď mam hlavu ještě víc v pejru :nevim: :nevim: :mrgreen: A na chalupě kolikrát sedíme venku a máme jen chůvičku na stole, taky se může courat. Ona nemá moc dobrý spaní. Syn spal jak špalek, ale u ní si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
@bessy píše:
Děkuju za názory. To jo, to máme zábranu u schodů. Ale mohla by courat po celém patře :D velká chodba, manžel kumbál, syn pokoj. Nebo myslíte dát zábranu na dveře z ložnice??

to bych asi nedělala, kdyby něco, ať může přijít za váma, ne? Po patře mi courání nevadí, navíc až bude odplínkovaný na noc, tak stejně bude potřebovat se nějak dostat na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
9.3.13 22:42

To je taky pravda. Ještě teda uvidim. A do jakého věku se dávají děti do těch klasických postýlek? Jako malá v ní je ještě. Nebo koupit jen jednu a na chalupu dát zatím ten klasický rozměr a pak by se vidělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:48

Sousedky malá tam byla do 2 let, pak šla do dospělácký se zábranou aby nespadla ;) ale každej to má asi jinak, taky asi záleží jak je to dítě velký - náš malej 9 měsíců miluje manželovo postel. Manžel je vždycky 14 dní v kuse v práci a tak tam občas malýho položím a chrupká jak zabitej :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
9.3.13 22:51

@Alčák1 Minulý týden nám přivezli postel MIKI, v bílé barvě ve velikosti 160×70 cm, nemáme šuplíky, nechtěli jsme je.

Chtěli jsem taky EDÍKA, ale už nám ji nechtěli udělat v bílé barvě.

Mi brali tuhle velikost z důvodu mála místa v pokojíčku. Asi je škoda, že za pár let budeme řešit další postel, protože je nádherná a opravdu kvalitně vyrobená, ale nějak mi to ani nevadí, poněvadž mám pocit, že tahle postel typově není moc vhodná pro puberťáka. Ona je totiž docela nízká a tak nějak dětsky vyrobená. Je uzpůsobená pro malé děti, aby na ni mohli lehce vylézt a slézt. Malá bude mít dva roky a jede jí to jedna báseň.

Cenově to je vynikající postel, včetně matrace a prostěradla. Matrace je výborná, prostěradlo taky kvalitní. Beru v potaz, že postel se vymění jejím nástupem do školy, ale to už se pokojíček bude moci jinak uzpůsobit. Navíc by se po nějaké době stejně měla vyměnit matrace.

Co se týká zvýšených postelí se stanem, tak se mi taky moc líbí, ale po nějaké době se postel stejně sníží a cenově jsou skoro jednou tak drahé, takže v tom nevidím extra cenovou újmu. V závěru se možná dostaneme na podobnou cenu. Navíc ty zábrany (přestože jdou sundat) a laťkové čela, si u puberťáka taky moc neumím představit.

Příspěvek upraven 09.03.13 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:51

Jinak jsem si vzpomněla, že nás máma pak taky dala do dospělácký, obě postele nám srazila ke zdi a před postel nám dala křesílka otočená opěradlem k nám abychom se ségrou nespadly :lol: člověk si umí poradit v každé době :lol: já jsem viděla, že už prodávají jenom zábranu. Před měsícem ji prodával někdo na aukru za 150,–. Takže bych dala na chatu klasickou dospěláckou ke zdi a koupila nebo vyrobila tu zábranu aby nespadla a je to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
9.3.13 22:55

@Trojlístek to je fakt s tou velikostí, manželovi se ještě líbili postýlky http://deti.aukro.cz/…5477890.html tak pak asi bude boj, ale my už se nějak domluvíme a nebo ať si pak malej vybere a je to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
9.3.13 23:01

@Alčák1 No vidím, že jsme bojovali obdobně. Tu MIKI jsem nakonec zvolili z důvodu vizáže. Mně se taky zpočátku líbila podobná postel co máš v dalším odkazu, ale při bližším zkoumání mi to přišlo jak rakev :oops: taková bedna no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný