Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Raduš.ka44 píše:
@spaagetka A co bys kolem klasického záchodu nevytrela pořádně? Vezmu hadr, kleknu na kolena a je to. Ono mopem žádnou podlahu nevytres pořádně.
Já myslím, že je bez diskuze, že rovná plocha je vždy čistější než když něco šmrdláš v rozích či kolem čehokoli. Ale to je věc názoru
Ono se i jinak kleká na kolena ve 30 a jinak v 60, 70… Zkrátka pod závěsným se mi uklízí líp. Mimochodem, ani já mop nepoužívám ![]()
Příplatkovej povrch už dnes snad dělá každej výrobce, ale i já ho myju prakticky denně, příplatek nepříplatek ![]()
Přesně. Je to úplně jedno. Hlavně to musíš často umývat. Já třeba meju wc každý den. Máme i hodně tvrdou vodu, takže po delší době je tam vidět už rezavý
Ahojki, naprosto chápu tvůj dotaz a vůbec není nechutný.
My dělali předloni rekonstrukci a koupili WC Jika závěsné. Proboha, ten si nekupuj! Ať si sedneš jakkoli daleko, dopředu a pustíš exkrement, tak ten hajzlík vždycky umažeš. Takže po každém větším použití musím vzít štětku!
@Hanka1 Přesně tak
… Každodenní mytí záchoda beru samozřejmě asi jako čištení zubů ![]()
Holky, některé jste mě asi úplně nepochopily, nejde mi o klasické čištění mísy, samozřejmě nejsem slaboduchá a vím, že se záchod musí průběžně čistit
Jde o to, že různé mísy mají různý tvar a spád a tak jsou takové, kdy člověk po vykonání velké potřeby musí do ruky brát štětku pokaždé a u některých mís to není třeba. Jak už jsem zmínila, u přítele (brzo i u mne) doma je ten první případ, což mi prostě vadí, protože v mém stávajícím bytě má mísa jiný spád a nemusím ten záchod po každém spláchnutí ještě čistit. Takže kažodpádně díky za každý názor a těm, co mi přímo poradí, jakou mísu dle jejich názoru ano a jakou ne, ještě více
Já už si pak z toho nějak vyberu.
Příspěvek upraven 10.03.13 v 22:05
@helfr Díky moc, chtěli jsme původně Jiku Lyra Plus, ale asi od toho upustíme. Objevili jsme závěsné wc Saval od Gustavsbergu a má spád podobný tomu co mám doma, tak zřejmě do něj půjdeme. Není ani moc drahý, takže kdyby náhodou nebyl to pravé, po nějakém čase se může vyměnit. Ještě uvidíme, máme na rozmyšlenou zhruba týden, pak už tomu odmítám věnovat čas ![]()
@Jamesie píše:
@helfr Díky moc, chtěli jsme původně Jiku Lyra Plus, ale asi od toho upustíme. Objevili jsme závěsné wc Saval od Gustavsbergu a má spád podobný tomu co mám doma, tak zřejmě do něj půjdeme. Není ani moc drahý, takže kdyby náhodou nebyl to pravé, po nějakém čase se může vyměnit. Ještě uvidíme, máme na rozmyšlenou zhruba týden, pak už tomu odmítám věnovat čas
Ahoj. Tak jak to dopadlo, vybrali jste dobrý záchod a za kolik?
@rejžička No stydím se to říct, ale my pořád vybíráme
Odložili jsme to, dořešili všechno ostatní kolem, jako obklady, spotřebiče, kuchyňskou linku, nakoupili už pár věcí, ale ten záchod pořád nějak odkládáme
Ale v červenci se prvně „kopne do zdí“, tak jsme si řekli, že do konce čevna to musíme vyřešit. Ten Saval totiž nakonec padnul, zjistili jsme, že má blbě řešené splachování, ale objevili jsme jeho novější verzi a ta vypadá ok, pak ještě možná Kolo Rekord, zúžili jsme výběr na dva, to je úspěch ![]()