Závidím všem, co rodily normálně...
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
momi33 píše:asha píše:Já vím,některé mamči to berou jako svoje selhání,když neporodí normálně.To u mě šlo hlavně o to,aby byl malej v pořádku,živej a zdravej.Nikdy by mi nenapadlo si vyčítat,že se nenarodil přirozeně.momi33 píše:Ja myslim, ze tu nejde a stud. Mne by ani nenapadlo se stydet
No,doufám,že nikoho nerozlítím,ale já jsem rodila CS a nestydím se za to.A byla jsem ráda.
Myslím si,že není nutné se stydět za způsob porodu,který jde málo kdy ovlivnit.Prislo mi to neskutecne lito. Tak, ze se to neda vypsat. S tim nema vubec co delat fakt, ze to bylo nutny a nejspis nam to zachranilo zivot. Je to jinde, jsou to oddeleny veci.
No jako selhani jsem to brala, ale jen jako selhani lekarky, ktera mi zvorala vyvolavacku. Jako svoje ani nahodou. Bylo mi to hrozne lito.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:momi33 píše:Já se taky nestydím ze to, že jsem rodila císařem. Mě to prostě štve, mrzí, mám strach z dalšího těhotenství.
No,doufám,že nikoho nerozlítím,ale já jsem rodila CS a nestydím se za to.A byla jsem ráda.
Myslím si,že není nutné se stydět za způsob porodu,který jde málo kdy ovlivnit.
Jsem člověk, který si rád věci prožije a na porod jsem se vždycky těšila. Cítím se ochuzená, navíc mi chybí prvních několik dní v životě mého dítěte.
Můj muž mi vždycky celkem logicky říká, že musím být ráda za to, že všechno dopadlo dobře a Vítek je živý a zdravý, já tohle vím, ale stejně…Beru to jako osobní zklamání, zklamala jsem tím sebe, svého muže a dítě.
Presne tak, ne selhani, ale zklamani a ochuzeni. A to hlavne ditete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:momi33 píše:Já se taky nestydím ze to, že jsem rodila císařem. Mě to prostě štve, mrzí, mám strach z dalšího těhotenství.
Jsem člověk, který si rád věci prožije a na porod jsem se vždycky těšila. Cítím se ochuzená, navíc mi chybí prvních několik dní v životě mého dítěte.
Můj muž mi vždycky celkem logicky říká, že musím být ráda za to, že všechno dopadlo dobře a Vítek je živý a zdravý, já tohle vím, ale stejně…Beru to jako osobní zklamání, zklamala jsem tím sebe, svého muže a dítě.
A to je právě to.Nikoho jsi ničím nezklamala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem to tak měla.
malýho mi po porodu sekcí přinesli za 4 hodiny na pár minut.
Ale druhý porod byl nádherný, krásný, užila jsem si ho s tou nejsladší tečkou na konci.
Věř, že druhé miminko, ti tenhle pocit vynahradí o to víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, ja videla deti po 24hod a vadilo mi, ze je nevidim, ale trauma nemam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:lleennttiillkkaa píše:A to je právě to.Nikoho jsi ničím nezklamala…momi33 píše:Já se taky nestydím ze to, že jsem rodila císařem. Mě to prostě štve, mrzí, mám strach z dalšího těhotenství.
Mi prijde, ze to nechapes. Nevim teda jak Lentil…ale ja jsem byla zklamana sama. Jestli byl zklamany nekdo jiny, mi bylo uplne sumak (ale nebyl, proc taky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vystupuju z anonymity.Já se nestydím za to,že jsem rodila císařem,ale za to,že závidím kamarádce normální porod.Před chvílí jsem s ní mluvila a je úplně v pohodě.Může se o malýho už postarat.Já byla připitomělá ještě 2dny a na pořád jsem k sobě malou dostala až 3.den.To mě moc mrzí.Kojim,ale přes klobouček.Další překážka.Prej klobouček narušuje kontakt mezi matkou a dítětem.Navíc mám 2 kamarádky co nedávno rodily,obě chtěly císařem,obě porodily normálně.Já jediná byla před porodem v pohodě,chtěla jsem rodit normálně a nevyšlo to
Nemám kolem sebe žádnou,co rodila císařem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cherilin píše:
Tak vystupuju z anonymity.Já se nestydím za to,že jsem rodila císařem,ale za to,že závidím kamarádce normální porod.Před chvílí jsem s ní mluvila a je úplně v pohodě.Může se o malýho už postarat.Já byla připitomělá ještě 2dny a na pořád jsem k sobě malou dostala až 3.den.To mě moc mrzí.Kojim,ale přes klobouček.Další překážka.Prej klobouček narušuje kontakt mezi matkou a dítětem.Navíc mám 2 kamarádky co nedávno rodily,obě chtěly císařem,obě porodily normálně.Já jediná byla před porodem v pohodě,chtěla jsem rodit normálně a nevyšlo toNemám kolem sebe žádnou,co rodila císařem.
Chapu. Chce to cas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě ani tak nevadí, že jsem ji neměla na břichu a ty podobný věci, ale spíš to, že jsem malou u sebe měla napořád až asi třetí den. Mezitím byla prostě odtržená, o samotě, i když mi ji nosili na přiložení, ale to je málo. A proto je možná taková chovná:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ja chapu..
Taky jsem si rikala, ze neni normalni, ze zavidim nekomu porod, ale ze se spis mam radovat, ze mam zdrave dite a ja jsem taky ziva ![]()
Jizvu mam nastesti ok a nemela jsem zadny problemy, ale tejden jsem chodila jak pripo… a ty bolesti od strev
Ale nektere tam skakaly na postel jak srnky uz druhy den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já rodila „normálně“, ale dceru mi stejně nikdo na břicho nedal ani mi ji nepřiložili k prsu
Doteď z toho mám nepříjemný pocit, že se na mě doktorka i porodní asistentky vykašlaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Mě ani tak nevadí, že jsem ji neměla na břichu a ty podobný věci, ale spíš to, že jsem malou u sebe měla napořád až asi třetí den. Mezitím byla prostě odtržená, o samotě, i když mi ji nosili na přiložení, ale to je málo. A proto je možná taková chovná:-)
Jj, mne teda zdrtilo vsechno dohromady…ale asi nejvic to, kdyz mi volala druhy den rano moje mama a chtela mne utesit tim, ze malyho videla a ze je krasny. To jsem se rozervala tak, ze mi malem popraskaly stehy. Ja ho poprvy videla az za dalsi 4 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První porod skončil akutním císařem (Vojta měl 2× omotaný pupečník kolem krku - dr. mi skákali po břiše, ale s koncem stahu Vojtu ten pupečník zase „vytáhl“ nahoru
). Císař byl „vysvobození“, už jsem fakt nemohla, dávali mi kyslík, šílná bolest, která NIKAM NEVEDLA, začínalo mi být všechno jedno, jen jsem chtěla, abych už o sobě nevěděla ![]()
Vojtíška jsem poprvé viděla asi 2 hodiny po operaci, když jsem se probouzela, na displeji digifoťáku. Na pokoj mi jej přivezli cca 4 hodiny po porodu, ale já byla tak zblbnutá, že jsem se bála, že jej shodím z postele (manžel mi jej položil vedle mě).
Ano, byla jsem z toho zklamaná, měla jsem pocit selhání (že nedokážu porodit dítě - všechny kamarádky kolem rodily normálně…). Naštěstí to ale rychle přešlo - uvědomila jsem si, že nebýt SC, dopadlo by to kdovíjak… Kojit jsem naštěstí mohla normálně (i když se šílenýma bolestma - měla jsem syndrom bělavé bradavky
, ale to po několika měsících taky přešlo
)
Druhý porod už byl „přirozený“ (píšu v uvozovkách, protože byl vyvolávaný
), ale Šárku mi hned po narození dali na břicho, po porodu jsme spolu a s tatínkem zůstali na porodním pokoji o samotě a užívali si jeden druhého, Šárka sála mlíčko hned od začátku… - bylo to takové zadostiučinění po tom prvním „nepodařeném“ porodu.
Vztah k dítěti si myslím, že porod vůbec neovlivnil, vůbec nerozlišuju, kdo se jak narodil, oba jsou moje děti a mám je oba stejně ráda ![]()
Chce to čas… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
no, ja videla deti po 24hod a vadilo mi, ze je nevidim, ale trauma nemam
Taky jsem si do teď myslela,že žádný trauma nemám.Sice mi to občas prolítlo hlavou,že je mi trochu líto,že to tak dopadlo.Asi jsem si to nepřipouštěla.Ale čim víc kámošky rodily normálně,tim víc mě to žralo.A dnes mě má nej kámoška dostala,s tim jak mi to krásně povyprávěla.Tekly mi u toho slzy.O co všechno jsem přišla.No doufám,že to malou a náš vztah k sobě nějak nepoznamenalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zakladatelko, prožila jsem si oba typy porodů a pro mě bylo důležité akorát to, že děti jsou zdravé. Myslím, že vše je pouze v tvé hlavě, ve skutečnosti tě tvé dítě miluje jako nikoho na světě.
Normálně do těchto diskusí nepřispívám, ale dnes mi to už nedá. Jsem poměrně dost empatická, ale nechápu, jak maminkám může být líto, že si neprožili normální porod, jako by na tom stál život toho dítěte
Prostě mě to přijde podružné a doufám, že zakladatelka tento pocit brzy překoná a bude si užívat mateřství a lásky svého dítěte naplno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit