Závidím všem, co rodily normálně...

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.11 21:35

Závidím všem co rodily normálně

Ahoj,tak mám teď hroznej splín.Kamarádka před 2 hodinama porodila kluka,rodila dlouho,všechno mi řekla,jak trpěla,jak se jí pak ulevilo,jak jí malýho dali atd.Moc jí to přeju,ale i jí bohužel trochu závidím.Já rodila císařem,malou mi přinesli za hodinu,zabalenou,jen mi jí na 5minut přiložili.Mrzí mě,že jsem si neprožila porod,že u toho ten můj nemohl být,že mi malou nedali na břicho.Všechno mi to chybí.Mám pocit,že ke mě malá(5měsíců) nemá takové pouto,jako by měla kdybych ji porodila přirozeně.Prostě je mi to pořád líto.Asi chci jen poradit jak se s tím vyrovnat nebo jestli má taky někdo takové pocity.Omlouvám se za anonym,stydím se za to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
3.3.11 21:39

Měla jsem úplně stejné pocity, rodila jsem dlouho, císař pro mě byl vysvobozením, ale pak mi začalo docházet,o co všechno jsem byla ochuzená já i malá, mně jí teda přinesli podstatně dýl :-( Všechno jsme si vynahradily, hodně jsem šátkovala, spala s ní v posteli, ale stejně mě to pořád mrzí.
Doufám, že pokud budu ještě někdy těhotná, budu rodit přirozeně, moc si to přeju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.3.11 21:41

Mela jsem to uplne stejne,muj treti porod, na ktery jsem se neskutecne tesila, skoncil akutnim CS a malyho jsem videla jako posledni z rodiny 25 hodin po narozeni :zed: Spolu jsme byli az za dva dny. Srovnavala jsem se s tim cely prvni rok, ted uz je to celkem ok. Dej si cas.
Tyhle deti jsou nedomazleny, je nutny casty kontakt, noseni treba v satku, ergonositku, spolecny spani atd. Vyplati se to.
Neboj, jednou to preboli :) Urcite planujes sourozence, ne?
U mne uz je to konecna, o to vic to bolelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
3.3.11 21:41

Mrzet tě to asi bude pořád, jsem po akutní sekci a to, že jsem nezažila normální porod mě do dneška mrzí (syn 5 měsíců), ale nepřijde mi, že by ke mně měl menší pouto, než kdyby nešel ven břichem. To je možná jen v tobě a mě vždy, když na mě přijde lítost, tak o tom mluvím. Už moc lítost nechodí - naštěstí. Neboj se, časem se nad tím povzneseš a bude líp :hug: , nicméně chybějící vzpomínky zůstanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
3.3.11 21:43

Rozhodně se nestyď, také jsem rodila císařem a měla naprosto stejné pocity. Navíc ještě s tím faktem, že mi malého nepřiložili a rovnou odnesli pryč. Zbyly mi jen tři fotky na foťáku od manžela, který si ho mohl aspoň pochovat a do druhého dne jsem dostala pouze informaci, že je v pořádku a zahřívá se v inkubátoru. Byla z toho depka na třičtvrtě roku. I po roce a něco mám stále pocit, že mu musím něco „vynahradit“ :nevim: Pokud bych rodila podruhé, byla bych šťastná za normální porod i se všemi bolestmi, co k němu patří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
3.3.11 21:46

Vidíš a já zavídím všem co mají miminka v náruči, ať už je porodila jakkoli. Buď šťastná, že jsi skončila u CS a že jsi ty i miminko v pořádku. Vezmi to z té lepší stránky:). Já mám třeba domluvený císař už předem, nedokážu si představit rodit přirozeně (mám snížený práh bolesti) a tak to mám domluvené dopředu i když ještě těhu nejsem :-D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27248
3.3.11 21:48

Já se přidávám do klubu závostivek a už se za to ani nestydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.3.11 21:49
Susan23 píše:
Vidíš a já zavídím všem co mají miminka v náruči, ať už je porodila jakkoli. Buď šťastná, že jsi skončila u CS a že jsi ty i miminko v pořádku. Vezmi to z té lepší stránky:). Já mám třeba domluvený císař už předem, nedokážu si představit rodit přirozeně (mám snížený práh bolesti) a tak to mám domluvené dopředu i když ještě těhu nejsem :-D :-)

Tak to ti drzim palce na bezbolestny pooperacni stav. Ja bych radsi rodila desetkrat za sebou …
Ale hlavne ti drzim palce at uz mas skutecny duvod o tom premyslet! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
3.3.11 21:50

Ahoooj :mavam: !
Nemusíš se přece vůbec stydět za své pocity, prostě to tak cítíš, tak se z toho vymluv :hug: . Také jsem rodila císařem a musím říct, že nic takového necítím…spíš jsem o tom ze začátku přemýšlela, protože jsem o tom četla, ale z vlastní zkušenosti si myslím, že nakonec není rozdíl…jistě, chybí přiložení ihned po porodu atd., ale myslím, že pouto s miminkem si vytváříme postupně společně a že Tě má malá NEJRADŠI NA CELÉM SVĚTĚ, jsi to nejdůležitější v jejím životě a ona ve Tvém a na tom se nic nezmění způsobem porodu. Nevím, jestli kojíš…já jo a to se mi zdá hrozně moc intimní a něco, co nás moc spojuje :srdce: . Upřímně, když poslouchám o různých nejen porodních, ale také poporodních komplikacích u ostatních, jsem za císaře - hlavně kvůli dceři a porodním rizikům- moc ráda.Myslím, že budete mít nejkrásnější vztah a neboj, to co cítíš je spíš ve Tvé hlavě, než že by to tak bylo… Tak ať jste spolu mooooc šťastné, mamčo :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.3.11 21:52

Ahoj, ja to mela taky a docela dlouho, jeste ted na to myslim…
Prvniho jsem rodila rychle a normalne, ale jakoby „v mlze“, takze u druheho jsem se na porod tesila, je to (asi) naposledy, tak jsem se tesila, jak si to „proziju“, pak budeme i s miminkem a s manzelem ty 2 hodky po porodu spolu odpocivat, psat rodine smsky a uzivat si :wink:
Skoncilo to akutnim cisarem, protoze se zasekl a at jsem delala co jsem chtela a hodinu cvicila v kontrakcich po 2 minutach, tak se proste neotocil…

Cisare jsem si v duchu „prohystercila“, sice mi ho ukazali, ale hned odnesli a popravde mi to v tom oblbnuti bylo i docela jedno a chtela jsem spat :-?
Asi prvni 3 mesice jsem fakt zavidela vsem okolo normalni porod a v duchu si rikala, jak jsou nektere prdle, ze chteji radsi rovnou cisare atd. atd…

Myslim, ze casem se to nejak srovna, urcite to neudelali jen tak z pleziru, zes mela cisare, me tim maleho zachranili, jinak by proste nevylezl, nebo by byl priduseny a postizeny a poraneny…atd…
Uzivej si, ze mas zdrave miminko, mazli se s nim, hodne ho nos a uvidis, ze to prejde :wink:
A opravdu se nestyd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.3.11 21:52

No,doufám,že nikoho nerozlítím,ale já jsem rodila CS a nestydím se za to.A byla jsem ráda.
Myslím si,že není nutné se stydět za způsob porodu,který jde málo kdy ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
3.3.11 21:55
momi33 píše:
No,doufám,že nikoho nerozlítím,ale já jsem rodila CS a nestydím se za to.A byla jsem ráda.

Ja myslim, ze tu nejde a stud. Mne by ani nenapadlo se stydet 8-o Prislo mi to neskutecne lito. Tak, ze se to neda vypsat. S tim nema vubec co delat fakt, ze to bylo nutny a nejspis nam to zachranilo zivot. Je to jinde, jsou to oddeleny veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.3.11 21:57
asha píše:
momi33 píše:
Ja myslim, ze tu nejde a stud. Mne by ani nenapadlo se stydet 8-o Prislo mi to neskutecne lito. Tak, ze se to neda vypsat. S tim nema vubec co delat fakt, ze to bylo nutny a nejspis nam to zachranilo zivot. Je to jinde, jsou to oddeleny veci.

Já vím,některé mamči to berou jako svoje selhání,když neporodí normálně.To u mě šlo hlavně o to,aby byl malej v pořádku,živej a zdravej.Nikdy by mi nenapadlo si vyčítat,že se nenarodil přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
3.3.11 22:01

Ahoj,

Tve pocity naprosto chapu, u prvniho porodu jsem zazila to stejne a docela dlouho jsem se srovnavala s cisarem a vubec se hledala ve vztahu k synovi :-(
Hrozne jsem si prala po druhe rodit prirozene a povedlo se a jsem za to hrozne rada.
Na druhou stranu musim byt nakonec vdecna i za toho cisare a za to co je hlavni, ze syn je v poradku a zije!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27248
3.3.11 22:04
momi33 píše:

Já se taky nestydím ze to, že jsem rodila císařem. Mě to prostě štve, mrzí, mám strach z dalšího těhotenství.
Jsem člověk, který si rád věci prožije a na porod jsem se vždycky těšila. Cítím se ochuzená, navíc mi chybí prvních několik dní v životě mého dítěte.
Můj muž mi vždycky celkem logicky říká, že musím být ráda za to, že všechno dopadlo dobře a Vítek je živý a zdravý, já tohle vím, ale stejně…Beru to jako osobní zklamání, zklamala jsem tím sebe, svého muže a dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat