Ach ten nástřih :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
363
8.2.11 20:37

Ach ten nástřih:(

AHojky holky,

jsem 3 týdny po porodu a pořád mě to po nástřihu bolí. Teprve teď jsem si jakeš takeš bez kruhu sedla na vypolstrovanou židli a i tak to citím. Mám jakési šití i uvnitř, prý mi malý cestou ven poranil něco v porodních cestách ručičkou a teď mám hrozný strach z vidiny milování s manželem. POřád, když chodím déle, mě to šití bolí a dlouho nevydržím sedět, spíš polehávám na boku. Bojím se, že budu mít při milování po 6ti nedělí strach z bolesti a roztrhnutí stehů… Měl někdo stejné pocity? Co vám pomohlo se od myšlenky, bolesti z nástřihu před milováním, se odpoutat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.2.11 20:41

To je normální, bolet to ještě může…
Sex jak sex, ale prohlídka po šestinedělí :roll:

Já myslím, že nejlepší bude se svěřit pak manželovi, že se bojíš, že to bude bolet, ať je opatrný a když nebudeš chtít dál, ať toho nechá. Pokud je rozumný, pochopí to :palec:
A hodně lubrikantu, zvlášť, pokud kojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
8.2.11 20:47

Musím říci že právě tyto potíže po druhém porodu mě trápily a bolely více než jizva po císaři.Jsem od toho porodu 14 měsíců a občas z toho šítí trochu krvácím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.11 20:50

PA mi doporucovaly kruh pokud mozno vubec nepouzivat a co nejdriv sedet. Je fakt, ze ze zacatku to bylo drsny, ale celkem rychle to preslo. Byla jsem strihana dvakrat a dvakrat jsem sedela bez kruhu. Moje rada je, moc si neulevovat, ono je mozny, ze to tim jen prodluzujes. Samozrejme nic nelamat pres koleno. A prvni sex byl vzdycky katastrofa, chce to opatrne. I kdyz to budes ze strachu odkladat, nepomuzes si, poprvy to proste ono nejspis nebude. Vyderzaj! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.2.11 20:51

Ja jsme byla hodne sita po prvnim porodu - maly sel KP takze nastrih byl nutny a sili me potom 45 minut des. Po porodu jsme mela problem se i jen otcit v posteli z boku na bok. Sedet bylo pro me nemyslitelne. A citila jsem to jeste hodne dlouho. Ale postupne se to lepsilo. Ze sexu jsme mela take trochu strach - tak jsem to rekla manzelovi a zpocatku jsem to delali velmi opatrne, ale by to v pohode. Takze neboj to se jeste zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
8.2.11 21:17

já byla taky hodně šitá ( roztrhlý čípek,močová trubice…),šili mě skoro 2 hodiny,na zadek jsem si nesedla 7 měsíců,kojila jsem jen v leže,sex jsme měli až po půl roce,manžel to chápal (byl u porodu a ten masakr viděl na vlastní oči,tak na mě netlačil),po prvé to bylo hrozný,ale časem se to zlepšilo a teď po 16 měsících ani nevím že jsem kdy rodila,chce to pomalu a hlavně to manželovi řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
8.2.11 21:24

delas si sedaci lazen z odvaru z dubovy kury? me to fakt vyborne a rychle pomohlo! asi 2-3× denne. a neboj, to se urcite krasne zahoji, po porodu mas pocit, ze uz to nikdy nebude jako driv, ale bude, telo si poradi, jen to par tydnu/mesicu trva. drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.11 21:42

Byla jsem taky nastřihnutá hodně..bolelo to taky 3 týdny minimálně a pak se to najednou ze dne na den začalo zlepšovat.. Po 5ti týdnech žádná bolest a chut na sex byl silnější takže já přemlouvala přítele že to chci už konečně zkusit :mrgreen: :wink: Ale přiznávám,poprvé to po porodu zabolelo..musíte pomalu,vše si veď sama (nejlepší když budeš nahoře) a jak tu už psali..lubrikant..když se kojí je problém s vlhkem :roll:

• Citovat
  • Upravit
3627
8.2.11 21:46

Doporučuju takový krém od Nobilis Thilia na uzdravení hráze, já se jím mazala už v porodnici a seděla jsem hned bez kruhu a krásně se mi šití zahojilo, navíc krásně bylinkově voní a je jakoby svěží, takový svěží pocit jsem měla, což je super, i přesto, že nosíš vložku kvůli očistkám a pořád se musíš mýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
8.2.11 21:51

Do konce šestinedělí to přejde. Já taky cítila šití a pak najednou z ničeho nic to přestalo. Jak už „nitě“ vypadly, tak to bylo OK. Ze sexu neměj strach, mě to taky ze začátku bolelo a po měsíci to už bylo fajn. Hlavně opatrně :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13741
8.2.11 23:26

Byla jsem natržená (ne nastřihlá, nevím, jestli je u toho hojení nějaký rozdíl) taky hodně, nevím teda jak až moc, ale šili mně taky hodně, i vevnitř, i v konečníku. Asi dva týdny jsem nemohla skoro ani pořádně chodit, připadalo mi, že mi vypadnou vnitřnosti spodkem ven - ale nevím, jestli to bylo tím poraněním nebo obecně po porodu.
Seděla jsem vždycky na skrčené noze. Lepšit se to začalo tak po 3 týdnech, po šestindělí už sem o tom ani nevěděla.
Takže vydrž, bude to dobrý. Zkus homeo Arnica montana 15CH, pomáhá to hojení, hodně větrat, koupele v dubové kůře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dice nepri
9.2.11 06:58

Ahoj holky, nepatří to uplne do toho tématu ikdyž trochu jo…ale chci se zeptat, asi se budete smat ale ja fakt nemam predstavu… :nevim: jak to bude po porodu vypadat „dole“, bude to jak predtim?? Samozrejme po zahojeni…omlouvam se za hloupy dotaz ale fakt jsem na to nenasla odpoved :-D

• Citovat
  • Upravit
24798
9.2.11 09:26
dice nepri píše:
Ahoj holky, nepatří to uplne do toho tématu ikdyž trochu jo…ale chci se zeptat, asi se budete smat ale ja fakt nemam predstavu… :nevim: jak to bude po porodu vypadat „dole“, bude to jak predtim?? Samozrejme po zahojeni…omlouvam se za hloupy dotaz ale fakt jsem na to nenasla odpoved :-D

jo, stejné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.2.11 20:47

nikdo nic nepozná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
6.5.11 13:40

skoro stejné :think: já třebs mám vidět jizvu ale jinak vše při starém nebo novém :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: slyšela jsem zde odvar z dubové kůry no možná že to při druhém těhu zkusím. uvidíme jen se chci zeptat to řeknu v lékárně že chci dubovou kůru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat