Ach ten nástřih :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ach ten nástřih:(
AHojky holky,
jsem 3 týdny po porodu a pořád mě to po nástřihu bolí. Teprve teď jsem si jakeš takeš bez kruhu sedla na vypolstrovanou židli a i tak to citím. Mám jakési šití i uvnitř, prý mi malý cestou ven poranil něco v porodních cestách ručičkou a teď mám hrozný strach z vidiny milování s manželem. POřád, když chodím déle, mě to šití bolí a dlouho nevydržím sedět, spíš polehávám na boku. Bojím se, že budu mít při milování po 6ti nedělí strach z bolesti a roztrhnutí stehů… Měl někdo stejné pocity? Co vám pomohlo se od myšlenky, bolesti z nástřihu před milováním, se odpoutat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je normální, bolet to ještě může…
Sex jak sex, ale prohlídka po šestinedělí ![]()
Já myslím, že nejlepší bude se svěřit pak manželovi, že se bojíš, že to bude bolet, ať je opatrný a když nebudeš chtít dál, ať toho nechá. Pokud je rozumný, pochopí to ![]()
A hodně lubrikantu, zvlášť, pokud kojíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím říci že právě tyto potíže po druhém porodu mě trápily a bolely více než jizva po císaři.Jsem od toho porodu 14 měsíců a občas z toho šítí trochu krvácím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PA mi doporucovaly kruh pokud mozno vubec nepouzivat a co nejdriv sedet. Je fakt, ze ze zacatku to bylo drsny, ale celkem rychle to preslo. Byla jsem strihana dvakrat a dvakrat jsem sedela bez kruhu. Moje rada je, moc si neulevovat, ono je mozny, ze to tim jen prodluzujes. Samozrejme nic nelamat pres koleno. A prvni sex byl vzdycky katastrofa, chce to opatrne. I kdyz to budes ze strachu odkladat, nepomuzes si, poprvy to proste ono nejspis nebude. Vyderzaj! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsme byla hodne sita po prvnim porodu - maly sel KP takze nastrih byl nutny a sili me potom 45 minut des. Po porodu jsme mela problem se i jen otcit v posteli z boku na bok. Sedet bylo pro me nemyslitelne. A citila jsem to jeste hodne dlouho. Ale postupne se to lepsilo. Ze sexu jsme mela take trochu strach - tak jsem to rekla manzelovi a zpocatku jsem to delali velmi opatrne, ale by to v pohode. Takze neboj to se jeste zlepsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já byla taky hodně šitá ( roztrhlý čípek,močová trubice…),šili mě skoro 2 hodiny,na zadek jsem si nesedla 7 měsíců,kojila jsem jen v leže,sex jsme měli až po půl roce,manžel to chápal (byl u porodu a ten masakr viděl na vlastní oči,tak na mě netlačil),po prvé to bylo hrozný,ale časem se to zlepšilo a teď po 16 měsících ani nevím že jsem kdy rodila,chce to pomalu a hlavně to manželovi řekni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
delas si sedaci lazen z odvaru z dubovy kury? me to fakt vyborne a rychle pomohlo! asi 2-3× denne. a neboj, to se urcite krasne zahoji, po porodu mas pocit, ze uz to nikdy nebude jako driv, ale bude, telo si poradi, jen to par tydnu/mesicu trva. drzim palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem taky nastřihnutá hodně..bolelo to taky 3 týdny minimálně a pak se to najednou ze dne na den začalo zlepšovat.. Po 5ti týdnech žádná bolest a chut na sex byl silnější takže já přemlouvala přítele že to chci už konečně zkusit
Ale přiznávám,poprvé to po porodu zabolelo..musíte pomalu,vše si veď sama (nejlepší když budeš nahoře) a jak tu už psali..lubrikant..když se kojí je problém s vlhkem ![]()
- Citovat
- Upravit
Doporučuju takový krém od Nobilis Thilia na uzdravení hráze, já se jím mazala už v porodnici a seděla jsem hned bez kruhu a krásně se mi šití zahojilo, navíc krásně bylinkově voní a je jakoby svěží, takový svěží pocit jsem měla, což je super, i přesto, že nosíš vložku kvůli očistkám a pořád se musíš mýt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do konce šestinedělí to přejde. Já taky cítila šití a pak najednou z ničeho nic to přestalo. Jak už „nitě“ vypadly, tak to bylo OK. Ze sexu neměj strach, mě to taky ze začátku bolelo a po měsíci to už bylo fajn. Hlavně opatrně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem natržená (ne nastřihlá, nevím, jestli je u toho hojení nějaký rozdíl) taky hodně, nevím teda jak až moc, ale šili mně taky hodně, i vevnitř, i v konečníku. Asi dva týdny jsem nemohla skoro ani pořádně chodit, připadalo mi, že mi vypadnou vnitřnosti spodkem ven - ale nevím, jestli to bylo tím poraněním nebo obecně po porodu.
Seděla jsem vždycky na skrčené noze. Lepšit se to začalo tak po 3 týdnech, po šestindělí už sem o tom ani nevěděla.
Takže vydrž, bude to dobrý. Zkus homeo Arnica montana 15CH, pomáhá to hojení, hodně větrat, koupele v dubové kůře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, nepatří to uplne do toho tématu ikdyž trochu jo…ale chci se zeptat, asi se budete smat ale ja fakt nemam predstavu…
jak to bude po porodu vypadat „dole“, bude to jak predtim?? Samozrejme po zahojeni…omlouvam se za hloupy dotaz ale fakt jsem na to nenasla odpoved ![]()
- Citovat
- Upravit
dice nepri píše:
Ahoj holky, nepatří to uplne do toho tématu ikdyž trochu jo…ale chci se zeptat, asi se budete smat ale ja fakt nemam predstavu…jak to bude po porodu vypadat „dole“, bude to jak predtim?? Samozrejme po zahojeni…omlouvam se za hloupy dotaz ale fakt jsem na to nenasla odpoved
jo, stejné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
skoro stejné
já třebs mám vidět jizvu ale jinak vše při starém nebo novém
slyšela jsem zde odvar z dubové kůry no možná že to při druhém těhu zkusím. uvidíme jen se chci zeptat to řeknu v lékárně že chci dubovou kůru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit