zavinovačka nebo peřinka - odkdy?

29.1.06 11:57

zavinovačka nebo peřinka - odkdy?

Ahoj, ráda bych se Vás zeptala, odkdy jste svá miminka začaly přikrývat peřinkou.. Máme tříměsíční slečnu - je to brzy? Máme ještě dál používat zavinovačku (do které se mimochodem již skoro nevejde).. ? děkuji předem za Vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
29.1.06 12:04

Ahoj, brzy to neni, mimi se urco jeste moc nehybe takze odkopani by asi moc hrozit nemelo. My sme tedy zavinovacku pouzivaly dlouho protoze mala se v ni citila lip mely sme tu rychlozavinovacku takze ji z toho sic koukaly nohy ale nahore byla jak v zavinovacce, jinak ale zavinovacka nutna neni. Vyborny sou spaci pytle ve kterych odkopani nehrozi a napr. moje mala se diky tomu sklidnila(drive ve spani vstavala apod.). Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 12:09

Ahoj,já mám taky 3měsíční slečnu a zatím je přes den pořád v rychlo zavinovačce,jen když si chce kopat nohama,tak jí rozbalíme.V noci spí v pytli a je přikrytá peřinou.Takže myslím,že záleží jen na vás,jak vám to zrovna pasuje.

• Citovat
  • Upravit
1376
29.1.06 12:22

Ahoj Bramburek, my sme mali maleho v rychlozavinovacke na spanie az do 5m. Existuju aj velke zavinovacky 90×90, alebo 100×100.
Zalezi, co vam vyhovuje. Mne sa maly uz v 4m pretacal a perinku na sebe nezniesol :-( Zlate casy zavinovacky, ked sa nam ho podarilo zavinut dobre, tak spal aj 5-6h vkuse. To dnes nehrozi :-(
Vyborne su aj spacie pytle, ako radila Sany, je dobre na ne mimco naucit, este ako male, potom sa nemusi zacat v postielke stavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
29.1.06 12:25

Tak my zavinovačku nepoužili skoro ani jednou :oops: protože náš cipísek v ní vůbec nechtěl být, nevíc musel mít v pusince pořád ručičky a dudlíček nechtěl. Tak jsme hajali hned pod peřinkou, ale kolem toho třetího měsíce se odkopával, tak jsme koupili spací pytel a na to jsem dávala ještě peřinku, protože byl moc teňoučký. Teď už jsme vyrostli i z pytle a strašně se odkopáváme, ale to už je jiná věc.. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
29.1.06 12:27

Ahoj, my zabalovačku prakticky nepoužívali vůbec, ale právě ten spací pytel. Jiříček ho měl až do roka a něco, pak mi k němu mamka ještě našívala dole nástavec, protože už mu byl krátký :)) Ale jelikož doma máme zimu a Jířa má dodnes sklony spát na peřině, bylo to skvělé řešení. Museli jsme ho zrušit kvůli postýlce, jakmile dostal 3/4 postel bez šprušlí, pravidelně k nám v noci leze a to s pytlem nejde, spadl by na čumec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.1.06 13:09

Ahoj.

Radimek strávil první 3 týdny na nedonošeneckm oddělení. Děti tam nespí v zavinovačkách, ale normálně přikryté peřinkou ( péřovou) :roll: .
Takže doma jsme pokračovali v zaběhnutém režimu - Radimek spal ve dne v košíku přikrytý rychlozavinovačkou a v noci v postýlce pod velkou peřinou z dutých vlákem. Konce jsem zakládala pod matraci.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
29.1.06 14:27

Zavinovačka

Ahojky kočky,

moje děti byly v zavinovačce jen v porodnici. Adámka kdysi svítili, tak byl úplně nahý a už mi ho dali bez…takže i doma byl bez. To samé Em, které je teĎ už přes 10 měsíců. Jakmile jsme přišli z porodnice, šup pod peřinku a nebyl problém.

papa VABE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.1.06 14:48

Ahojky,
naše malá byla v klasické zavinovačce první 3 týdny, pak jsme pořídili rychlozavinovačky a v nich byla asi další dva a potom už jenom na noc. Teď už spinká jenom pod peřinou. Přes den je v košíku a je přikrytá fetexou. Má moc ráda kopání nohama a na svůj věk je posedlá sedáním si :) , takže by ani žádné balení nepřipadalo k úvahu.

Gabka a stázinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
29.1.06 15:24

Ahoj, my zavinovacku nikdy nepouzivali, mame pouze perinu a na noc ji balime do spaciho pytle a jeste prikryjeme tou perinou. Pres den spi jen pod perinou (pokud teda spi, coz je malokdy). Pripada mi ze bych ji v zavinovačce moc prehřívala, spaci pytel je volny a může v něm hýbat aspoň nožkama když má prdíky. :lol:

Míša a Nelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 17:14

Koukam, kolik z vas skoro vubec nepouzivalo zavinovacku. A ja jsem si myslela, ze jsem vyjimka. Aspon u nas v okoli jsem byla za exota. My jsme zadnou porizenou nemeli, dcera se narodila v kvetnu, venku bylo horko, tak mi prislo zbytecne ji zabalovat. Vetsinu casu stejne travila jenom v bodicku a dupackach. V noci spala od narozeni jenom v overalu a zastrcena ve spacim pytli. Ted v zime je v teplejsim spacim pytli a jeste prikryta dekou.

Hodne zalezi na miminku a taky na mamince. Nektere miminka zavinuti potrebuji pro klidnejsi spanek, jinym nevadi byt zavinuty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure