Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ráda bych se Vás zeptala, odkdy jste svá miminka začaly přikrývat peřinkou.. Máme tříměsíční slečnu - je to brzy? Máme ještě dál používat zavinovačku (do které se mimochodem již skoro nevejde).. ? děkuji předem za Vaše odpovědi.
Ahoj, brzy to neni, mimi se urco jeste moc nehybe takze odkopani by asi moc hrozit nemelo. My sme tedy zavinovacku pouzivaly dlouho protoze mala se v ni citila lip mely sme tu rychlozavinovacku takze ji z toho sic koukaly nohy ale nahore byla jak v zavinovacce, jinak ale zavinovacka nutna neni. Vyborny sou spaci pytle ve kterych odkopani nehrozi a napr. moje mala se diky tomu sklidnila(drive ve spani vstavala apod.). Sany.
Ahoj,já mám taky 3měsíční slečnu a zatím je přes den pořád v rychlo zavinovačce,jen když si chce kopat nohama,tak jí rozbalíme.V noci spí v pytli a je přikrytá peřinou.Takže myslím,že záleží jen na vás,jak vám to zrovna pasuje.
Ahoj Bramburek, my sme mali maleho v rychlozavinovacke na spanie az do 5m. Existuju aj velke zavinovacky 90×90, alebo 100×100.
Zalezi, co vam vyhovuje. Mne sa maly uz v 4m pretacal a perinku na sebe nezniesol
Zlate casy zavinovacky, ked sa nam ho podarilo zavinut dobre, tak spal aj 5-6h vkuse. To dnes nehrozi ![]()
Vyborne su aj spacie pytle, ako radila Sany, je dobre na ne mimco naucit, este ako male, potom sa nemusi zacat v postielke stavat.
Tak my zavinovačku nepoužili skoro ani jednou
protože náš cipísek v ní vůbec nechtěl být, nevíc musel mít v pusince pořád ručičky a dudlíček nechtěl. Tak jsme hajali hned pod peřinkou, ale kolem toho třetího měsíce se odkopával, tak jsme koupili spací pytel a na to jsem dávala ještě peřinku, protože byl moc teňoučký. Teď už jsme vyrostli i z pytle a strašně se odkopáváme, ale to už je jiná věc.. Kitten
Ahoj, my zabalovačku prakticky nepoužívali vůbec, ale právě ten spací pytel. Jiříček ho měl až do roka a něco, pak mi k němu mamka ještě našívala dole nástavec, protože už mu byl krátký
Ale jelikož doma máme zimu a Jířa má dodnes sklony spát na peřině, bylo to skvělé řešení. Museli jsme ho zrušit kvůli postýlce, jakmile dostal 3/4 postel bez šprušlí, pravidelně k nám v noci leze a to s pytlem nejde, spadl by na čumec ![]()
Ahoj.
Radimek strávil první 3 týdny na nedonošeneckm oddělení. Děti tam nespí v zavinovačkách, ale normálně přikryté peřinkou ( péřovou)
.
Takže doma jsme pokračovali v zaběhnutém režimu - Radimek spal ve dne v košíku přikrytý rychlozavinovačkou a v noci v postýlce pod velkou peřinou z dutých vlákem. Konce jsem zakládala pod matraci.
Beruška
Ahojky kočky,
moje děti byly v zavinovačce jen v porodnici. Adámka kdysi svítili, tak byl úplně nahý a už mi ho dali bez…takže i doma byl bez. To samé Em, které je teĎ už přes 10 měsíců. Jakmile jsme přišli z porodnice, šup pod peřinku a nebyl problém.
papa VABE
Ahojky,
naše malá byla v klasické zavinovačce první 3 týdny, pak jsme pořídili rychlozavinovačky a v nich byla asi další dva a potom už jenom na noc. Teď už spinká jenom pod peřinou. Přes den je v košíku a je přikrytá fetexou. Má moc ráda kopání nohama a na svůj věk je posedlá sedáním si
, takže by ani žádné balení nepřipadalo k úvahu.
Gabka a stázinka
Ahoj, my zavinovacku nikdy nepouzivali, mame pouze perinu a na noc ji balime do spaciho pytle a jeste prikryjeme tou perinou. Pres den spi jen pod perinou (pokud teda spi, coz je malokdy). Pripada mi ze bych ji v zavinovačce moc prehřívala, spaci pytel je volny a může v něm hýbat aspoň nožkama když má prdíky. ![]()
Míša a Nelinka
Koukam, kolik z vas skoro vubec nepouzivalo zavinovacku. A ja jsem si myslela, ze jsem vyjimka. Aspon u nas v okoli jsem byla za exota. My jsme zadnou porizenou nemeli, dcera se narodila v kvetnu, venku bylo horko, tak mi prislo zbytecne ji zabalovat. Vetsinu casu stejne travila jenom v bodicku a dupackach. V noci spala od narozeni jenom v overalu a zastrcena ve spacim pytli. Ted v zime je v teplejsim spacim pytli a jeste prikryta dekou.
Hodne zalezi na miminku a taky na mamince. Nektere miminka zavinuti potrebuji pro klidnejsi spanek, jinym nevadi byt zavinuty.