slepici zloutek

35
29.1.06 09:53

slepici zloutek

ahojte holky, nevite nekdo proc se detem ma davat jednou tydne slepici zloutek?
A davate ho pravidelne? Ja ho prckovi davam tak ob tyden. Nechce se mi do nej cpat cholesterol kazdy tyden.
diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
29.1.06 10:06

No vidíš a já ho ještě ani nedala a ani se k tomu nechystám, spíš proto že my vajíčka skoro nejíme..
O prospěšnosti ti nic nepovím, ale cholesterolu se neboj - u malých dětí to není jak u dospělých..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
29.1.06 10:29

Ahoj Barush, my sme alergici, takze sme mali do roka zakaz, zltok nie je nutna sucast stravy.
Mne osobne sa tiez nepaci model 6× tyzdenne maso a raz zltok. Viem, ze to pediatri hodne odporucaju, ale nazory sa roznia a mne ten moj 2× tyzdenne maso bez zltku moja dr. odobrila. Maso ale davame kazdy den, lebo malemu chuti a cistu zeleninu nezje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
29.1.06 14:42

Ahoj Barusch, je to jednoduché, maso a žloutek se dávají proto, že tam jsou látky, které nejsou v zelenině - bílkoviny, železo, vitamíny aj. nebo jsou lépe využitelné. Cholesterolu se neboj, cholesterol děti potřebují ke svému růstu, zvýšený cholesterol se spíše vyskytuje u dospělých - a to kvůli špatnému životnímu stylu, u dětí to neplatí. I když jsou výjimky - ale to bývá rodinná dispozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
29.1.06 14:46

Ahoj tak já se taky připojuji k mamkám,které ho ještě nedaly a ani se nějak nechystám. Myslím,že z masíka má dost a dost živin a na vajíčko si klíďo může počkat. věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
31.1.06 21:35

Ahojky, já jsem vaječný žloutek dala dceři, když jí bylo 7,5 měsíce, taky proto, že to všude píšou, a ona mi potom tak zvracela a byla úplně apatická, že jsme nakonec skončili na pohotovosti, kde nám řekli, že to bude nejspíš alergie. Takže jí ho nedávám a minimálně do roku to ani zkoušet nebudu. Měj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
31.1.06 21:40

Holky,
takova blba otazka.
To se uvari vajicko natvrdo a da se jen ten varenej zloutek nebo, kdyz pripravuju polevku tak se tam hodi syrovy zloutek a povari se v te polevce?
Prosim nesmejte se :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
31.1.06 21:53

Ahoj, dělala jsem to tak, že jsem uvařila vajíčko, vyndala žloutek a přimíchala ho k uvařenému špenátu s bramborem. A po prvním roce peťule dělám pomazánku: utřu vařený žloutek s lučinkou a přimíchám jemně nastrouhaný bílek. Je to lehké a dobré. Ale je fakt, že to s vajíčky moc nepřeháním, má ho tam jednou za 3 týdny, měsíc. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
31.1.06 22:49

Sarulko,
já to dělám jednou na první způsob a po druhé na druhý.Taky nevím,co je správně,ale Matýskovi je to viditelně jedno :lol: .Spíš si myslím,že by měl být dobře povařený,aby tam nezůstala nějaká salmonela…
Před 5ti lety, když jsem vařila mému staršímu synovi,tak doporučovali celé vejce za týden- a přežil to.Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
31.1.06 22:57

Sarulka vraj by to malo byt najprv uvarene cele vajce a odobraty zltok, tak totiz lahsie oddelis bielok.
V surovom vajci sa to prakticky oddelit neda, aby tam neostali stopy bielku, ktory je silny alergen :evil: . :-(
Ten sa doporucuje u deti bez rizika alergie az po roku a u deti s rizikom alergie od 18-2 rokov, zdroje sa lisia :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
31.1.06 22:59

Sarulko, já jsem žloutek přidávala do červené čočky - uvařený. Bylo to skoro jako čočka s vejcem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
31.1.06 23:20

vajíčko

Ahoj,
tak právě dneska jsem zkoušela drobkovi dát žloutek s veřenýma brambůrkama, protože nám to také dr. doporučovala, a vůbec to nebaštil :D
Maso dostává tak 2× týdně. Doufám, že mu nebudou chybět nějaké vitamíny atd.
PAvli a Tedi (10 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.1.06 23:25

Nechci kecat, ale neni ten cholesterol spíš v bílku?
Jinak k vajíčku, do roka jsem ho nedala vůbec a po roce ho zkusila (asi v 15měs) v salátu - do jejího jsem dala jedno celý uvařený vajíčko nijak nepasírovaný a salát nejedla a o vajíčko zájem nejeví. Nicméně dostává např. vaječné těstoviny (častěji však bezvaječné, ale ty jsme byli zvyklí jíst), v pečivu toho je taky dost…
Dr mi říkal, že to bezpodmínečně nutné není ho dávat, že nemusím spěchat. Malá je atopička (avšak řekla bych, že na jídlo alergická není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí