Závislák na flašce?

43
24.9.15 15:32

závislák na flašcce???

Ahoj maminy…má tady někdo závisláka na flašce??? Mám 2,5 letého syna a ten se prakticky z ničeho jiného nenapije…hlavně když má splín či ho něco trápí…je unavený tak chce svou flašku…to by mi ani tak nevadilo ale budí se v noci a aby zase usnul chce se napít…tudíž v noci toho hodně vypije a hlavně se furt budí :zed:
Jak jste to odbourali a hlavně jak dlouho to trvalo???
 Díííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
665
24.9.15 15:45
@lhotp píše:
Ahoj maminy…má tady někdo závisláka na flašce??? Mám 2,5 letého syna a ten se prakticky z ničeho jiného nenapije…hlavně když má splín či ho něco trápí…je unavený tak chce svou flašku…to by mi ani tak nevadilo ale budí se v noci a aby zase usnul chce se napít…tudíž v noci toho hodně vypije a hlavně se furt budí :zed:
Díííky

Počkám si na rady, mám doma to samý jen v „růžovým“ :) Já jí tedy teď nakecala, že nám paní doktorka zakázala tolik v noci pít, že to není zdravý a že si tu vodu v posteli ve flašce musí šetřit, tak už nevypije ty flašky (150ml) za noc 4, ale jen dvě :oops: Víceméně si tím nahradila dudlíka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
24.9.15 15:53

Taky u nás to bylo takhle. V noci ještě mlíko a druhá flaška na čajík. Takže i strašně čůral, ale jinak neusnul. 3 roky mu byly na začátku ledna, takže těsně před 3 rokem jsme se domluvili, že už je velikej, že flašku a dudlíky (na ty jsem skoro zapomněla) pošle po ježíškovi miminům a on mu za to donese nějaký hračky. Flašky a dudlíky jsme zabalili a dali na balkón pro Ježíška. A byl klid. První noc chtěl na usnutí dudlíka a v noci se budil na mlíko, ale stačilo mu říct, že je dal ježíškovi a bylo ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
24.9.15 15:55

My jsme flašku vyhodily cca před 14 dny. malému je 3,5 :mrgreen: Přes den pil normálně z hrnečku, ale večer si chtěl zadudat.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
24.9.15 16:10
@lhotp píše:
Díííky

Ahoj :) hele kamarádka má to samý s holkou(2 roky)…zrovna nedávno jsem ji hlídala přes noc a ještě chvilku ráno, když kamarádka musela na firemní akci a když mi popisovala večerní rituál, kdy mám k uspávání použít flašku, kterou ji potom musím nechat celou noc, protože když se malá nějak zavrtí a nemůže najít flašku začne řvát a prostě se tím úplně vzbudí :lol: takže to jsem fakt koukala, ale opravdu to tak muselo být, protože jen jsem ji flašku ráno vzala abych ji tam dala čerstvé pití(aby neměla den staré) tak se začla tak vztekat, že to snad ani není možné, to jsem fakt koukala 8o :D kamarádku to už taky docela štve ale prý neví co s tím, malá je bez té flašky úplně bez smyslů…
Každopádně doufám, že moje beruška nebude mít něco podobného, protože mi stačil i 1 den s tou kamarádčinou „závislačkou“…zatím je jí 5 měsíců, tak snad k tomu nedojde :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33228
24.9.15 16:41

Já bych asi byla matka bestie. Sebrala bych flašku a tekutinu nabídla v nádobě odpovídající věku dítěte (hrnek, sportovní lahev). Máš žízeń, ok, tady máš pití. Nebudeš pít, protože to není flaška? ok, tak v tom případě nemáš žízeň a dobrou noc.

Flašku jsem zrušila v roce a půl dítěte. Nebyl tedy tak závislý, ale používal ji večer na spaní. Nabídla jsem mu UM v učícím hrnku, ze kterého přes den pil vodu. Nechtěl, evidentně mu tedy nešlo o obsah ale o formu. Takže jsme během tří dnů zrušili i UM na noc. První den kňouralm stačilo mu říct, že flaška nebude, jestli chce mlíko, tak z hrnku. nechtěl, nenutila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
24.9.15 17:12

Tak moje dcera chtěla flašku s mlíkem na noc ještě ve třech letech. Kolikrát se z ní ani nenapila, jen ji držela, ale neusnula bez ní. Někdy chtěla flašku dokonce v noci, ale to ji nedostala a nějak to pak pominulo. Navíc byla i závislák na dudlíku. Některé děti mají ten sací reflex spojený s uklidněním a to se blbě odstraňuje. Buď máš pevné nervy a přetrpíš pláč, nepovolíš, ale to musíš co nejdřív, dokud je malý. Protože čím starší dítě, tím hůř se té závislosti zbavuje. Má už z toho totiž rozum a těžko ho nějak oblafneš.
S druhým dítětem jsem se zařekla, že flašku a hlavně dudlíka odstraníme do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.9.15 22:10

@lhotp ja jsem tu flasku uz nedala, ale teda nocni piti jsem odbouravala pred prvnimi narozeninami, jen s benjaminkem jsem byla mekka a resila v cca roce a ctvrt.
Pokud ma dite flasku misto dudlika, tak mi to prijde snad jeste horsi jak dudel, hlavne pokud v tom ma neco jineho jak vodu, tak ma zuby nalozeny v tom piti aa muzou se zkazit.
To buzeni v noci je zlozvyk, flasku bych v tomto veku uz vyhodila, cistou vodu v noci poskytla v netekoucim hrnku do postylky a kdyz si ji vypijes, tak uz mas smulu. Zkus vydrzet, uvidis, ze za par dnu se mu prestane vyplacet budit se a bude spat v kuse ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
25.9.15 10:13

Jsme na tom podobně, malá 3r a 4 měsíce, má láhev ráno (kakao) večer(kakao) a když jsme doma tak tam má vodu. Radši nepije, v létě si uhnala i úžeh, protože nechtěla pít ničeho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
25.9.15 16:53

Díky za příspěvky…
Budu muset se rozhoupat a flašku vyhodit…ale musím se na to psychicky připravit…už tak melu z posledního a to že mu vezmu flašku se malému nebude líbit a jelikož je tvrdohlavý (bohužel po mě) bude to odnaučování trvat dlouho…
Flašku nemá jako cumel opravdu se napije a spí dál ale bohužel se budí docela často tím pádem i čůrá v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí